Mennyivel több/kevesebb nettó bért vihettél/viszel majd haza a két évvel ezelőtti, és a jelenlegi, valamint a jövő évben hatályba lévő adótörvények alapján?
"Minimálbérért nem érdemes külföldre menni"
Az attól függ, kinek. Aki itthon is minimálbérért dolgozik, vagy csak valamivel többért, és tudja magáról, hogy nem a társadalmi "elithez" tartozik(vagyis a lakosság többsége)-akinek nem derogáló "aljamunkát" végezni - annak igenis megéri. Sok ember nem foglalkozik olyan dolgokkal, mint a karrier, csupán tisztességesen meg szeretne élni. És azt egy kinti minimálbérből már megteheti. Pár év alatt össze lehet szedni egy komolyabb tartalékot.
"Sok ember nem foglalkozik olyan dolgokkal, mint a karrier, csupán tisztességesen meg szeretne élni. És azt egy kinti minimálbérből már megteheti. Pár év alatt össze lehet szedni egy komolyabb tartalékot."
Komolyabb tartalékot minimálbérből? Az kizárt! Hacsak nem "putriban" él másik 8 emberrel egy helyen. A minimálbér sem itthon, sem pedig külföldön nem egyenlő a létminimummal! Tisztességesen megélni kinn sem lehet a minimálbérből, mert a lakhatás és a közlekedés elviszi a fizetése nagy részét, aztán kajálni is kell, meg szórakozni is. Persze lehet úgy élni, hogy csak saját márkás termékeket eszel meg nem mész nyaralni, stb. De az szerintem igénytelenség. Szerintem a karrier és a pénz a legfontosabb az életben. Más nem számít! A család sem. Csak a pénz. Legalábbis nekem.
"Szerintem a karrier és a pénz a legfontosabb az életben. Más nem számít! A család sem. Csak a pénz. Legalábbis nekem."
Ez tisztán látszik a hozzászólásaidból.:D Te az "elithez" tartozol. De mint írtam, az emberek többsége nem.
"Ez tisztán látszik a hozzászólásaidból.:D Te az "elithez" tartozol. De mint írtam, az emberek többsége nem."
Ebben egyetértünk. Egyébként én sem tartoztam mindig az "elit"-hez, mert én magam is dolgoztam gyári munkásként, és akkor, ott döntöttem el hogy én az ilyen életből nem kérek! Mindent feladtam és feláldoztam azért, hogy jól éljek, karrierem legyen. 34 éves vagyok, most vagyok egy olyan ponton, hogy vágynék egy családra, de barátnő keresésre jelenleg nincs időm, mert egy nagy multicégnél vagyok vezető-helyettes, és jövő áprilisban nevezik ki a Kelet-Európai piac igazgatóját, amelyre én is pályáztam, és most minden erőmmel azon vagyok, hogy sikerrel járjak, ezért napi 14-16 órát dolgozom a sikerért.
"Nyugaton egy kis szobáért, ami jó ha 15 m2 és elkérnek 250-300 €-t! Ugyanez Magyarországon 20.000 Ft kb. Egy normális lakás, 700 € környékén van+rezsi. Itthon 50.000 Ft+rezsi."
Azért ez sem igaz. 20e-t te nehezen fogsz szobát találni, főleg Bp-en, mintahogy 50e-ért is csak egy lepukkant 1szobás lakást találsz.
"Nincs nyertes és kárvallott, mert mindenki előtt ott az esély arra, hogy többet keressen."
sohase hazudj, mert az hiteltelenné tesz!
"Ezeket az embereket ki becsüli meg?
"
Hát a fidesz és az ilyen 65 % félék BIZTOS nem!
tegnapelőtt 17:52
Jobb lenne az országnak nélküled
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!