Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyivel több/kevesebb nettó...

Mennyivel több/kevesebb nettó bért vihettél/viszel majd haza a két évvel ezelőtti, és a jelenlegi, valamint a jövő évben hatályba lévő adótörvények alapján?

Figyelt kérdés
Ha így névtelenül beírnátok mennyit kerestek, akkor az se lenne rossz de nyilván ezt nem kérhetem senkitől...
2011. dec. 25. 12:35
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
14.55. Mond meg,hogy egy 40 éves ápolónő vagy vasutas,stb. hol tanuljon,hol kap állást,hogy többet keressen! Nagyon demagóg a szöveged.
2011. dec. 25. 14:57
 12/36 anonim ***** válasza:
14%

" Mond meg,hogy egy 40 éves ápolónő vagy vasutas,stb. hol tanuljon,hol kap állást,hogy többet keressen! Nagyon demagóg a szöveged."

Látod? Csak a kifogás keresés megy! Hol tanuljon? Mit tanuljon? Rengetegféle képzés van, mind egyetemen, mind pedig egyéb intézmények keretén belül. Életfogytig kell magát mindenkinek képeznie. Van egy ismerősöm, aki nem volt megelégedve a fizetésével, elvégzett egy tanfolyamot, amire volt munkaerőpiaci kereslet, és láss csodát, ma 50.000 Ft-tal keres többet, mint előtte. De persze sokkal egyszerűbb szidni a kormányt, meg hárítani a felelősséget másokra, meg kifogásokat keresni. Nem kell feltétlen diploma a sikerhez, elég ha valaki élelmes és megtanul egy szakmát és mellette megtanul egy-két nyelvet magas szinten. A mindent az államra várok mentalitás egy szocializmusból ránk maradt csökevény. Sokan sajnos a gyermekeiket is ebben a szellemben nevelik. (pl. rossz az eu, rossz a kormány, rossz minden, pedig mindenben meg kell látni a lehetőséget és akkor lehet boldogulni.) Akinek semmihez nincs készsége, stb, az sem itthon, sem pedig külföldön nem lesz képes a betanított munkánál többre.

2011. dec. 25. 17:11
 13/36 anonim ***** válasza:
75%

"Én is nyavalyoghattam volna amikor csak egy gyári munkás voltam, de ehelyett elmentem egyetemre, elvégeztem egy jó szakot, és most van egy jó állásom, jó fizetéssel."

Nem hazabeszélek, két diplomám van, jó pár idegen nyelvet beszélek folyékonyan, és jól keresek. Igen, én is nyertem az egykulcsos adóval. Csupán -veled ellentétben- tisztában vagyok azzal is, hogy nem végezhet mindenki egyetemet, nem lehet mindenki irodai alkalmazott, valakinek meg kell fognia a kaszát, a csavarkulcsot és a seprű nyelét is, különben leállna az ország. Ezeket az embereket ki becsüli meg?

2011. dec. 25. 17:16
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

"Nincs nyertes és kárvallott, mert mindenki előtt ott az esély arra, hogy többet keressen. Nem a sült galambot kell várni! Én is nyavalyoghattam volna amikor csak egy gyári munkás voltam, de ehelyett elmentem egyetemre, elvégeztem egy jó szakot, és most van egy jó állásom, jó fizetéssel."

aha, azt a nagyképű pökhendi szöveget.

Mondom ezt jelenleg tudományos segédmunkatársként dolgozva az ország legnagyobb tudományegyetemén, azt a szakmát csinálva, ami érdekelt, és amihez látatlanba kijelentem, hogy keményebben kellett tanulnom, mint neked - és abban a szakmában, amit az USAban pl. nemrég a legjobb szakmának hoztak ki egy felmérésben. És ehelyett itthon meg az a helyzet, hogy én voltam a 4. válaszoló, aki az adószabályok változása miatt úgy néz ki, hogy több, mint 6000 forinttal fog kevesebbet kapni jövőre, és ha igazak a hírek, akkor a kajajegyek miatt még 6000rel, tehát havi 12.000 mínusz felett járunk + plusz akkor az áfa meg minden miatti áremelkedések.

De felteszem egy orvos vagy tanár vagy még rengeteg itthon nem túl megbecsült szakma képviselője és lényegesen többet tanult, hogy a neki tetsző szakmájában el tudjon helyezkedni, mint te, mégis vicc a fizetésük.

2011. dec. 25. 17:40
 15/36 anonim ***** válasza:
21%

"Csupán -veled ellentétben- tisztában vagyok azzal is, hogy nem végezhet mindenki egyetemet, nem lehet mindenki irodai alkalmazott, valakinek meg kell fognia a kaszát, a csavarkulcsot és a seprű nyelét is, különben leállna az ország. Ezeket az embereket ki becsüli meg?"

Én is tisztában vagyok ezekkel, az ő munkájukra is szükség van. DE! Mivel olyan munkát végeznek, amelyhez gyakorlatilag még iskolai végzettség sem kell, ezért ezek az emberek könnyen pótolhatóak, így a megbecsülésük nincsen. Hozzáteszem a "alja" munkáknak külföldön sincs megbecsülése, ott is úgy bánnak veled mint a kutyával, az pedig hogy átszámolva magasabb a fizetés, nem jelent semmit, mert ott az árak is magasabbak. Minimálbér közeli fizetésből sehol nem élsz meg! Nyugaton is csak akkor, ha 4-10 ember közösen bérel egy lakást és begubóznak. Valóban elismert, megbecsült ember csak azokból lehet, akik tanultak és valóban értékesek. Az ilyen emberek nehezebben pótolhatók a munkaerőpiacon, így magasabb a fizetésük is. A Fidesz ezen lépése(egykulcsos adó, gyermekkedvezmény) egyértelműen jó döntés, mert azokat kell támogatni, akik előre mozdítják az országot.(Tanult, vállalkozókedvű emberek.) Akiknek semmilyen, a munkaerőpiacon hasznos képessége nincsen, nem őket kell támogatni.

2011. dec. 25. 17:45
 16/36 anonim ***** válasza:
28%

"aha, azt a nagyképű pökhendi szöveget.

Mondom ezt jelenleg tudományos segédmunkatársként dolgozva az ország legnagyobb tudományegyetemén, azt a szakmát csinálva, ami érdekelt, és amihez látatlanba kijelentem, hogy keményebben kellett tanulnom, mint neked - és abban a szakmában, amit az USAban pl. nemrég a legjobb szakmának hoztak ki egy felmérésben. És ehelyett itthon meg az a helyzet, hogy én voltam a 4. válaszoló, aki az adószabályok változása miatt úgy néz ki, hogy több, mint 6000 forinttal fog kevesebbet kapni jövőre, és ha igazak a hírek, akkor a kajajegyek miatt még 6000rel, tehát havi 12.000 mínusz felett járunk + plusz akkor az áfa meg minden miatti áremelkedések.

De felteszem egy orvos vagy tanár vagy még rengeteg itthon nem túl megbecsült szakma képviselője és lényegesen többet tanult, hogy a neki tetsző szakmájában el tudjon helyezkedni, mint te, mégis vicc a fizetésük."

Az orvos minden csak nem szegény! Akármennyire is el akarják hitetni, az orvosok nagyon jól keresnek! Lehet hogy nem a kórházban, de szinte mindegyiknek van magánrendelése, ahol az ember zsíros összegeket ott hagy. Nem kell annyira sajnálni őket! A rezidensek meg ne akarjanak rögtön milliós fizetéseket! Járják végig a ranglétrát! Előbb tegyenek le valamit az asztalra, aztán követelhetnek magas fizetést.

6000 Ft minusz? Ne a kormányt hibáztasd azért, mert a te munkaadód nem emelte a fizetésedet. Nálunk is vannak olyan alkalmazottak, akik kevesebbet kapnának, de megkapják a kompenzációt! És még azon felül 5%-ot. Minden csak akarás kérése! De persze sok vállalkozónak könnyebb a kormányra fognia mindent, csak azért, hogy neki meg legyen az új bmw.

2011. dec. 25. 17:52
 17/36 A kérdező kommentje:
Micsoda vita bontakozott ki... Gondoltam, hogy ez lesz, mert a kérdésnek egy elég kényes politikai vetülete is van, amit mindenki másképpen ítél meg. Csak egy észrevétel, külföldön se magasabbak az árak, az árak nem a fizetésekhez igazodnak, sokszor inkább fordítva szokott lenni. Ha sokkal magasabb lenne az árszínvonal, az a pénz vásárlóerejének a csökkenését idézné elő, ami tulajdonképpen az infláció, tehát nem lenne 300 HUF egy euró, vagy 200 egy dollár.
2011. dec. 25. 18:24
 18/36 anonim ***** válasza:

"Csak egy észrevétel, külföldön se magasabbak az árak"

Nem magasabbak? Nyugaton egy kis szobáért, ami jó ha 15 m2 és elkérnek 250-300 €-t! Ugyanez Magyarországon 20.000 Ft kb. Egy normális lakás, 700 € környékén van+rezsi. Itthon 50.000 Ft+rezsi. Szolgáltatások mind jóval drágábbak, az élelmiszerek szintén drágábbak, de azok nem annyira.

Minimálbérből sehol nem lehet megélni, hacsak nem vagy igénytelen és tudsz felnőtt ember létedre 8 emberrel egy házban lakni és ugyanazt a fürdőt használni. Nyugaton is csak az lesz sikeres és lehet a hazainál jobb élete, ha piacképes tudása és nyelvtudása van. És valljuk be, nem "krém" vándorol ki, hanem azok, akik itthon sem vitték semmire sem. 95%-uk 2 éven belül visszajön, mert megtudja milyen a valóság nyugaton.

2011. dec. 25. 18:35
 19/36 A kérdező kommentje:

árszínvonal az EU tagállamokban:

[link]

Átlag bér és minimálbér az EU tagállamokban:

[link]

Azért ebből kirajzolódik, hogy sok orvos örülne neki, hogyha az ottani minimálbért kapná, de még a melósok is...

2011. dec. 25. 18:44
 20/36 anonim ***** válasza:

18:44!

Nem érdekelnek a statisztikák! Azt lásd meg amit fentebb írtam! Mert hiába keresel kinn átszámolva jobban, ha lakásra 650-750 € kell költened és a havi bevásárlás alsóhangon cca. 250 €! És akkor még közlekedned, szórakoznod, ruházkodnod is kell! Minimálbérért nem érdemes külföldre menni, mert ugyanúgy nem becsülnek meg. A cég, ahol dolgozom, kiküldött több nyugati országba, és ismerem az árakat. Ezért nem értem, miért akar valaki egy másik országban dolgozni és aljamunkát végezni! Itthon jól hangzik hogy 300.000 Ft a minimálbér, de kinn már más megvilágításba kerül ez az összeg. Ezt csak az tudja megérteni, aki élt már külföldön!

2011. dec. 25. 18:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!