A gyerekek nem futkározhatnak többé az új családvédelmi törvény szerint? Hol az idiotizmus határa?
"Nincsen többé futkározás
2011. december 23., péntek 14:26
Nagy többséggel elfogadta a parlament a családok védelméről szóló törvényt.
A családok védelméről szóló törvényt a kereszténydemokraták nyújtották be, így nem kell csalódnia annak, aki veretes, archaizáló és magasztos preambulumra számított. (...)
A törvény teljes abszurditása a családtagok kötelezettségeit soroló fejezetekben bontakozik ki. A jövőben a gyerekeknek törvényi kötelezettsége lesz képességeinek megfelelően eleget tenni tanulmányi kötelezettségeiknek, illetve tartózkodni az egészségkárosító életmódtól. Nincs több murván görkorizás, fára mászás, eszeveszett biciklizés."
Egyszer próbáljatok már odáig eljutni szellemiekben, hogy törvények nem befolyásolják senki életét. Nem azért nem szúrom le a szomszédot mert tiltja a törvény, hanem mert hiányzik belőlem az erre való hajlam. Akiben megvan az meg úgyis le fogja szúrni, még ha fejtetőre állnak is a törvényhozók.
A világ legértelmetlenebb és legsemmirevalóbb dolga a törvény. Bár ti ezt úgysem fogjátok fel.
A hozzászólásokból látszik, hogy a média és egy marha újságíró mennyire tudja befolyásolni a közvéleményt. A legnagyobb ostobaságot is elhiszitek nekik, miközben a törvényben egy szó sincs fáramászásról vagy futkározásról.
Egészségkárosító életmódról van szó, amivel például az alkoholra, drogra, fűre céloznak, de ezeket sem említik konkrétan.
itt a törvény egyébként:
Tájékozódni csak eredeti forásból érdemes, nem az indexről, az egy gagyi bulvárlap. Itt jól látszik, hogy a fele sem igaz annak, amiről cikkeznek.
"11 . §
(2) A kiskorú gyermek kötelessége, hogy — korának és fejlettségének megfelelően — tartózkodjék az egészségét károsító életmódtól, valamint gondozása és nevelése érdekében szülőjével együttműködjön."
Korának és fejlettségének megfelelően - tehát egy hétévesnél aligha a drogra meg a cigire gondol a törvény.
Én hétévesen bizony száguldoztam a bicajommal, akkorát taknyoltam vele, hogy mindkét kezem eltört, mégis, egyedül én voltam a hibás érte. "Majd legközelebb megtanulsz vigyázni magadra" - ezt mondták otthon. És így is lett. Nem kell ehhez semmiféle hülye törvény. A gyerek a saját kárán tanul.
08:48 miért képzelsz olyasmit a szövegbe, ami nincs benne?
Nyilván nem várható el egy 7 éves gyerektől, hogy ne essen el biciklivel. 7 évesnél semmire nem gondol a törvény, nekik még igen kezdetleges a felelősségérzetük. Józan ész!
Amúgy szerintem is felesleges ez a paragrafus, csak arra jó, hogy pár frusztrált újságíró és kommentelő bosszankodhasson kicsit. De ettől még félremagyarázni nem kellene.
Egyre gondolunk 09:01.
Minek egy ilyen ostoba paragrafus, amibe mindenki mást tud beleérteni? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!