Mi folyik Magyarorszagon most?
"Eddig nem volt jellemző, hogy félteni kelljen a megtakarított pénzünket."
Neked!
"A rémhírterjesztéshez hírt, azaz tényt kell terjeszteni. Mi csak véleményt mondtunk, ami még mindig nem tilos."
Ja, így volt az is nem, mikor Waterloo-nál vesztett Napóleon és győztek az angolok, ám még a győzelmi hírek előtt gyorsan elterjesztettek egy rémhír, miszerint Napóleon nyert, és Angliának vége, az emberek pedig fejvesztve elkezdtek megszabadulni a befektetéseiktől, így pillanatok alatt annyira lecsökkentek az áraik, hogy a nagytőke fillérekért vette meg Angliát?
Nyugodtan utánakereshettek, rengeteg helyen találhattok erről infokat.
csak azért mondom, mert szerinted ti tényt híreszteltek. A fenti példából látva pedig a hír nem mindig fedi a valóságot. Ezzel a rimánkodással okozzátok a saját veszteteket, mikor majd mindenki azonnal akarja kivenni a pénzét, csak sajnos az nem lesz ott, mert a bank annyit hitelezett. Nagyon be fogjátok még szopni.
"csak azért mondom, mert szerinted ti tényt híreszteltek. A fenti példából látva pedig a hír nem mindig fedi a valóságot. Ezzel a rimánkodással okozzátok a saját veszteteket, mikor majd mindenki azonnal akarja kivenni a pénzét, csak sajnos az nem lesz ott, mert a bank annyit hitelezett. Nagyon be fogjátok még szopni."
Kit érdekel ha ezt is rá lehet fogni a Fideszre?!
"majd más hangnembe más felfogással meg szólalsz mint orvostanhallgató
minden esetre jót röhögtem"
Én ezen inkább sírni tudnék. Ha ezek a jövő orvosai én inkább önmagam operálom.
"Felhívom a figyelmet arra az apróságra, hogy ha rémhírek terjesztésével sikerül bankrohamot előidéznetek, akkor azért büntetőjogilag valószínűleg felelősnek fogtok számítani."
Hihető gyermekem. És valószínűleg az ípé címemből kiszámolják majd a cipőméretem ugye? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!