Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon kommunizmus...

Magyarországon kommunizmus volt vagy szocializmus?

Figyelt kérdés
igen,tudom,hogy baj,hogy nem tudom...úgy emlékszem,hogy kommunizmus nem volt,csak a szocializmus jött létre második világháború után...
2011. dec. 21. 10:38
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
hogy a sok hülye ezt hangoztatja :) meg mindenhova posztolja,mert mennyire jó...
2012. jan. 1. 19:46
 22/25 anonim ***** válasza:

"Azért a linkbe van ám némi igazság.Ezt azért be kéne látni.Mer hogy nem csinált senki semmit,a maihoz hasonlítva így igaz.Mert akkor is voltak munkanélkűl,csak más volt a nevük pl:párt funkcionárius,sorkatonák ezrei akik, épp nem termeltek,és sokan nemtudták miért is kapnak fizetést.2,5ft volt a gáz olaj,mégis lopták,ráadásul az árvíz védelemkor,ez tény."

Hát azért neked érdemes lenne kimenned az utcára és meglátogatnod néhány munkahelyet, ugyanis ez ma hatványozottan igaz. Akkoriban én TSZ-ben dolgoztam és azért nem kis termelés volt. Ma már senki sem termel szinte semmit akinek van is munkahelye az is csak bejár lébecolni, söprögetni. Kereslet nincs a magyar termékre közmunkára meg nem lehet építeni mert az nem termelő tevékenység, az utcasöprés. A lopás meg mára már katasztrófális méreteket ölt. Anno örültem ha el tudtam lopni 5liter gázolajat, ma már több tízezret lopok el havonta és még így is nehéz megélni.

2012. jan. 2. 00:22
 23/25 anonim ***** válasza:
akinek van is munkahelye az is csak bejár lébecolni,Nekem soha nem sikerült(most sem)ilyen munkahelyet találnom!A verseny szférában nemigen van ilyen,a Tsz-t meg meg se említsd a "precíz,komoly" munka végzés,ne röhögtess,benne voltam.
2012. jan. 2. 07:26
 24/25 wapo ***** válasza:

1-Mindenkinek volt munkája..

Igen, mert kötelező volt, és ma se lenne hátrány. Akkor is volt aki kibújt ez alól-maszek- de mégse mert viszont adót kellett fizetnie!

2-senki nem csinált semmit..

Ez nem igaz.Viszont sokkal kevesebbet kellett dolgozni mint ma, már csak azért is mert ugyanarra a munkára több ember volt alkalmazva.

3-a terv 100% fölött..

Mert a tervet úgy hozták, hogy teljesíthető legyen.Nem kívántak emberfeletti teljesítményt senkitől csupán azt ami elvárható. És ezért nem is stresszelt senki a munkahelyén.

4-nem lehetett semmit kapni...

de lehetett.Igaz nem 6 féle kenyeret, 12 féle színes tévét, stb. De amire szükség volt azt lehetett kapni.

5-Mindenkinek megvolt mindene...

olyan rendszert még nem találtak fel.És nem is fognak.. De nyomorognia nem kellett senkinek. Kis spórolással, megvehetted amit akartál. És mivel nem volt 100 fajta mindenből valószínűleg nem tűntél ki a többiek közül azzal amid van. Kevesebb irigyed volt.

6-mindenki lopott...

Az emberek nem változnak.Most is lop aki tud. Sőt egyre többet mivel egyre nehezebb megélni.

7-Nem hiányzott soha semmi...

Dehogynem. De a magyar munkás találékony, mindent tud helyettesíteni valami majdnem olyan jóval...:) Ma is.Mert ma meg nem telik rá..

Alapjában véve én Végh Antallal értek egyet ".. Akkor sikerült rendszert váltanunk, amikor a rendszer már egész jól működött..." Kinőtte a gyerekbetegségeit-Rákosi korszak, Megtanulta miként lehet fenntartani, és fejleszteni a gazdaságot -Kádár korszak.

2013. szept. 20. 19:10
 25/25 anonim ***** válasza:

Megtanulta miként lehet fenntartani, és fejleszteni a gazdaságot -Kádár korszak.

Akkor miért is bukott meg? Nem csak itt,hanem a világon legtöbb helyen??Ahol meg még van,az kőkemény diktatúra!!!!!

2013. szept. 20. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!