Nem lenne jó dolog visszahozni a vasfüggönyt, vagy legalábbis kilépni a Schengenből és az EU-ból?
Mivel manapság a legtöbb problémánk abból adódik, ahogy külföld bánik Magyarországgal, elképzeltem milyen jó is lenne, hogyha végre nyugi lenne és nem kéne azzal foglalkozni, ami külföldön zajlik, csak Magyarországgal.
Milyen jó lenne, hogyha az Amerikai infláció, az euróválság, a közel-keleti forradalmak vagy a fukusimai katasztrófa csak távoli visszhangok lennének, amiknek semmi köze nincsen a mi életünkhöz, pont úgy, mint a 90-es években és a rendszerváltás előtti időkben.
Szerintetek nem lenne jó ez?
"Engem pl:mert nem mentem felvonulni 1978-ban"
De jó is lenne manapság, hogyha attól lehetne biztos munkahelyem, hogy részt veszek időnként valami gagyi felvonuláson, nempedig attól (sem) hogyha halálra dolgozom magam egy kizsákmányoló cégnél!
Amúgy nem is tudtam, hogy ezekre a baromságokra még kötelező is volt elmenni. Az lett volna a jó, ha mindenki maga dönti el, részt vesz-e rajta, vagy nem.
Önkéntességi alapon viszont kétlem, hogy összejött volna egy normális felvonulásra való tömeg.
Figyelj, egy rendszer sem tökéletes, mindegyiknek megvannak ugyanúgy a sz@rságai, így a szocinak is megvolt. De ezzel együtt sok szempontból még mindig jobb volt, mint ami most van. Anyám pl. simán lehúzott a munkahelyén 30 évet, anyagi és létbiztonságban volt, tudtunk néha lemenni a Balatonhoz, volt rendes kórházi ellátás, stb. Ehhez képest mi van ma?
Félre ne érts, a kapitalizmusnak is megvan a maga árnyoldala, de ha itt valami rossz, az nagyon rossz, nem csak kicsit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!