Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha elfogadják a felsőoktatási...

Ha elfogadják a felsőoktatási törvénytervezetet, lesznek össznépi egyetemista megmozdulások?

Figyelt kérdés
Vagy már el is fogadták?
2011. dec. 1. 21:33
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

[link]

Ez szerintem egy elég régi cikk lehet, de itt azt írták, 380 ezren tanulnak a felsőoktatásban, ennek fele fizet tandíjat. Na most mára szerintem ez a szám nagyobb. Ha a tandíjat fizetők költségei megduplázódnak, azt mindegyik megérzi, és szerintem elég komoly megmozdulásokra adna okot. Ez a mostani egy elég rosszul szervezett hömbölgés volt, ráadásul rengeteg ember nem tájékozódik napról napra, nem tudta, hogy pontosan miért van a tüntetés, vagy miért kéne tüntetni. Ha a saját pénzükön érzik meg a változást, az jóval nagyobb tömegeket fog megmozgatni.

2011. dec. 1. 22:42
 12/20 anonim ***** válasza:

Ráadásul a diákhitelt is feldughatja mindenki a s3ggébe, mert érdekes külföldön tudnak olyan diákhitelt adni, hogy kamatmentes és el sem kell kezdeni fizetni addig ameddig nincs egy meghatározott fizetésed. Itt meg úgy megy, hogy kit érdekel dolgozol-e, lehet nem nagy kamattal, de éppen akkorával, hogy kis egy pályakezdőnek kigazdálkodható részlettel ne is érjen semmit a törlesztés.

De annyira vakok, mint a szódás lova, ezek azt hiszik, hogy nincs más választás, csak fizetni, meg röghöz kötni magunkat. Hát ott vár Nyugat-Európa, a mindenre kiterjedő kamatmentes hitelekkel vagy minimális vagy nulla tandíjjal röghöz kötés nélkül, bárhova mégy ennél csak elismertebb és színvonalasabb a képzés, mint itt ha kicsit később kezded, mert nyelvet tanulsz még akkor is megéri! Ráadásul a bécsieknél egyes szakok kivételével még felvételi sincs, ingyen van, a nyelvtudásodat kell igazolni, de ha odaérve úgy találják, hogy mégsem elégséges a tudásod, nem elzavarnak, hanem elküldenek tanfolyamra! És ez csak nekünk furcsa, hogy úristen ott így megy, ezek teljesen normális dolgok, csak ebben a szar országban kell csodálkozni az emberségen, meg a normális hozzáálláson!

Hát olcsóbb kimenni Bécsbe egy ezer hellyel előbb álló orvosin tanulni, mint itt fizetni.

Én szívtam a fogamat hosszú ideig fizettem volna ide, de teljesen kiszámíthatatlan módon válogatott ostobaságokkal bombázzák az embereket és nem vagyok kíváncsi a továbbiakban erre a szánalomra.

A legjobb az egészben, hogy annyira hülyék, jól elbas.szák az egész felsőoktatást, közben nyomják, hogy nyelvvizsga meg nyelvet kell tudni, saját maguk generálják majd, hogy nem is lesz kit itt tartani, mert már eleve kimennek tanulni. Mert itthon minek és hát már nyelvet is beszél.

Akkor majd jön, hogy vagy fizetsz az érettségiért vagy nem mehetsz sehova? Falat húzunk vagy mi?

Én ráadásul pont azt számoltam most, ha veszek egy családot, akik mindenestől kivonulunk Bécsbe, ha csak az egyik kap egy akármilyen állást már megvan az egész család lakhatása számlástól, kapok a másik is valamit, megvan az étkezés és marad is szépen, a gyerek meg jár ingyen tanulni egy sokkal jobb helyre... Nem vagyok hülye, nincs kolbászból és a többi népszerű duma, de például apám kint él, látom mennyit keres egy szakmunkás, látom mit veszünk és mennyit fizetünk, látom mennyi a lakás és milyen az, mennyik a számlák...

Mi akartunk és akarunk maradni. DE MINEK?

2011. dec. 1. 22:44
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

22:07

"mindent megszavaznak a rohadt 2/3-ukkal."

Ami nyilván az égből pottyant, "az egész nép" akarata ellenére :DDDDD

2011. dec. 1. 22:45
 14/20 anonim ***** válasza:
58%

"Ami nyilván az égből pottyant,"

az MSZP pottyantotta oda nekik.

2011. dec. 1. 22:59
 15/20 anonim ***** válasza:
22%
Együtt fognak drogozni a Kossuth-téren, tüntetést imitálva.
2011. dec. 1. 23:39
 16/20 anonim ***** válasza:
75%

"Együtt fognak drogozni a Kossuth-téren, tüntetést imitálva.

"

Látom, hogy te sem láttál még életedben egyetemet vagy tüntetést...

2011. dec. 2. 09:14
 17/20 anonim ***** válasza:

22:59

"az MSZP pottyantotta oda nekik."

És az MSZP az égből pottyant?

2011. dec. 2. 12:05
 18/20 anonim ***** válasza:

"És az MSZP az égből pottyant?

"

sajnos nem.

ha égből pottyantak volna, akkor talán nem lopják el a fél országot és akkor most nem kéne elviselni Orbánbugrist :)

2011. dec. 2. 12:47
 19/20 anonim ***** válasza:
nem tüntetés kell ide, rendszerváltás
2011. dec. 3. 22:37
 20/20 anonim ***** válasza:

tegnap 22:37

mire?

2011. dec. 4. 06:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!