Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez a közmunkának nevezett...

Ez a közmunkának nevezett marhaság van más országban is vagy csak nálunk?

Figyelt kérdés
Mondjuk ukránban, románban, hogy oldják meg a magas munkanélküliséget?
2011. dec. 1. 12:24
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
53%

"Akkor a tiszta árok után befolyó adókból lehet államadósságot rendezni például, nem?"

Nem. De van, akinek az is számít, hogy nem egy trágyadombon élsz. Lehet, hogy te jól érzed magad ott is. Én nem.

2011. dec. 1. 15:59
 32/40 anonim ***** válasza:
42%
Én akkor érezném jól magam, ha egy erre szakosodott vállalat végezné, a munkanélkülieknek pedig rendes munkájuk lenne. De ha te a munkanélküliség felszámolását a közmunkában látod, mint ahogy az inkompetens barom Fidesz, akkor hajrá, csak így soha nem mászik ki az ország a gödörből.
2011. dec. 1. 16:14
 33/40 anonim ***** válasza:
31%
Na de azért az se járja, hogy mi fizessük a ti megélhetéseteket. Tudom, hogy nehéz, de azért a semmire ne kapjon senki semmit. Szerintem egy 4 órás munkába senki nem hal bele, és legalább tiszta lesz a környék.
2011. dec. 1. 16:40
 34/40 anonim ***** válasza:

Mudri Lav:

Egyetértek veled, de egy napon, 2x4 óra legyen az, ami ledolgozásra kerülne.

Most, másra terelem a szót.

Önkéntesség, amit fizetni érdemes - pl. a polgárőrség. Ha valaki elvállalja és hivatásból teszi a dolgát, akkor, miért nem kap érte fizetést?

2011. dec. 1. 16:56
 35/40 anonim ***** válasza:
Engem idegesít. Azt tanultam még az átkosban, hogy a munkabérnek tartalmaznia kell a munkaerő újratermelésének a költségét. Ezt még a rabszolgatartó is kénytelen volt megadni. Etetni, itatni, ruházni, a szaporulatát felnevelnie kellet. Különben kihaltak volna a munkásai. A közmunka béréből ezhogyan jön ki. Embertelen, felháborító, megalázó. Van egy minimális megélhetési költség. Ha az állam ez alatt fizet akkor népirtást csinál, ami tudtommal nem elévülő bűncselekmény.
2011. dec. 1. 23:30
 36/40 anonim ***** válasza:

Ha az állam ez alatt fizet akkor népirtást csinál,

Én nem látom,hogy kopnának(ki halnának)a közmunkások.Ez egy kicsit Erőss nem gondolod.Sokkal kevesebb segélyt adnak a Szomáliaknak és mégsem fogynak,Sőt.

2011. dec. 2. 07:04
 37/40 anonim ***** válasza:
Jól van, láp pál, akkor menjél Szomáliába!
2011. dec. 2. 08:01
 38/40 anonim ***** válasza:
Én nem ellenzem a közmunkát!Maradok itt.
2011. dec. 2. 13:46
 39/40 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

Nem, bizony nincs minden országban közmunka lehetőség, meg állami segélyezés.

Az USA több államában pl. simán éhen halsz, ha nincs melód, mert semmilyen segély nem jár.

Lehet választani, melyik jobb...

2012. febr. 9. 19:30
 40/40 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy a szocializmusban (de még a 90-es években is) ránevelték a gyerekeket arra, hogy középiskola után automatikusan majd el is tudnak helyeszkedni, de gyakorlatiasságra nem nevelték őket. A mai gyerekek hálistennek már gyakorlatiasabbak, belenevelkednek abba, hogy tanulni életfogytig kell, és megfelelően választanak maguknak szakmát, vagy felsőoktatási intézményt.
2014. febr. 17. 21:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!