A magyar társadalom hány % át lehet prolinak nevezni?
"Csak mert vannak itt az oldalon akikszámára mindenki proli aki a kommentek tapasztalatai alapján nem millkásak!"
Ezt nem teljesen értem, de gondolom azokra a Fideszfanokra gondolsz, akinek a havi 200-at kereső is proli, függetlenül attól, hogy milyen az intelligenciája, milyen stílusban válaszol stb.?
A proliság nem (csak) pénz kérdése, hanem a mentalításé is.
Nem tudok százalékos arányt mondani
Végezetül egy idézet a Fidesz felfogásáról: "Akinek nincsen semmije, az annyit is ér - Lázár "Jóparti" János"
azt hogy proli vagy nem az szablya meg h gazdag vagy, vagy nem.
A proli regen munkas embert jelentett,
ma viszont inkabb negativ jelentese van, ilyesmik,: buta, igenytelen, muveletlen.
Szerintem a magyar tarsadalom 60-70% a proli, ami eleg szomoru.
"Én polgárnak azt tekintem, aki a tulajdona és/vagy a szakismeretei alapján tartósan önállóan el tudja tartani magát, nem alkalmazott."
Értem. Tehát a tanár például nem polgár az értelmezésed szerint, mivel KÖZalkalmazott.
Bár tartósan el tudja tartani magát (már ameddig)...
Te se nagyon prolizz vagy polgározz le másokat, mivel fingod nincs a szó jelentéséről...
"A proli regen munkas embert jelentett,
ma viszont inkabb negativ jelentese van, ilyesmik,: buta, igenytelen, muveletlen"
Maximum a szocializmusban volt pozitív jelentése, egyébként mindig negatív volt.
Rómában alakult ki, jelentése: termékeny.
A kifejezést eredetileg így határozták meg: "Azok, akik csak szaporodásra valók".
Egyébként Magyarországon nagyon sok a proli, bár attól függ, hogy kiket tekintünk annak. Viselkedés, stílus alapján nagyon sokan. A válság miatt vagyoni alapon nem érdemes vizsgálni. Ha műveltség alapján nézzük, akkor szinte az összes fiatal(tisztelet a kivételnek).
Végzettség alapján lehetne, de ott is csak az idősebbeket.
Szerintem a "proli" jelentése átalakulóban van. A műveltség nem lesz mérvadó, inkább az elért eredmények.
"Maximum a szocializmusban volt pozitív jelentése"
pontosan csak a szocializmusban volt + jelentese,
de munkasembernek lehet venni az egyszeru parasztot is, aki szant-vet-arat, az pedig nem kene hogy - jelentessel birjon!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!