Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Legyen Budapestnek 24. kerülete?

Legyen Budapestnek 24. kerülete?

Figyelt kérdés

Budaörs, Budakeszi és Törökbálint lehetne Budapest 24. kerülete.

Indoklás: Ezek olyan szorosan kapcsolódnak Budapesthez mint a többi külső kerület, sőt közelebb van, mint pl. Soroksár vagy Rákoshegy, ráadásul az említett települések az M0-ás körgyűrűn belül vannak és kijárnak a BKV buszok.

2011. nov. 24. 11:33
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
87%
Mi a F nak, még ez is sok, ezeket is inkább össze kellene vonni a felére!
2011. nov. 24. 11:40
 2/35 A kérdező kommentje:
Igen, a belvárosi kerületek tényleg túl kicsik, mert amikor ezeket a határokat kijelölték, akkor még ott koncentrálódott a népesség.
2011. nov. 24. 11:43
 3/35 anonim ***** válasza:
90%

Dehogyis, bőven elég lenne 4-6 kerület, azok se túl nagy jogkörrel.

Testvérvárosunk, New York elvan egy önkormányzattal, Budapesten ez miért nem megoldható? Költői kérdés.

2011. nov. 24. 11:55
 4/35 A kérdező kommentje:

Elsősorban nem a kerületek számát vitatom, hanem Budapest bővítésére gondoltam Budaörs, Budakeszi irányában.

Nem akartam hogy túl hosszú legyen a kérdés, de lehet hogy a kérdében szerepelnie kellett volna az említett 3 elővárosnak.

2011. nov. 24. 12:11
 5/35 anonim ***** válasza:
100%

szinte már tényleg Bp-nek minősülnek, hiszen elhagyod a Bp táblát, már kezdődik is a Budaörs tábla :)

de ha mondjuk belegondolsz, hogy egykét külső kerületnek olyan szinten gyalázatos a BKV-ellátottsága, akkor viszont semmi értelme. a meglévő kerületek közlekedését kéne fejleszteni, hogy minél hamarabb beérhessen az ember a belvárosba teszem azt Nagytétényből, Rákosborzasztóról vagy Kápmegyerről.

na meg a sok kiköltözött sznob onnantól nem mondhatná, hogy: "én az agglomerációban élek, már nem bírtam pestet, olyan büdös"

a belváros kerületeket meg simán összevonhatnák 5-6-7 mehetne a levesbe, ugyanígy a 8-9et is eggyé lehetne olvasztani.

a többi kerület viszont földrajzilag is jól elkülönül, azt hagynám a régiben.

2011. nov. 24. 13:02
 6/35 anonim ***** válasza:
100%

ma 12:11

Budapest szerkezete nem mindenhol összefüggő, nyugodtan szét lehetne szedni kisebb városokra. Másrészt viszont mégiscsak van egy jelentős agglomeráció. Ha azt akarnánk, hogy mindenki, aki Bp.-tel napi kapcsolatban áll, Bp.-en éljen, akkor egész Pestet Budapesthez lehetne csatolni. Teljesen önkényes, hogy ez a folyamat hol áll meg. Pl. Gödöllő vagy Vác Budapesthez csatolása mellett is lehet érvelni, nem beszélve Szentendréről. De ez több problémát okozna, mint ahányat megoldana.

2011. nov. 24. 13:26
 7/35 A kérdező kommentje:

Hát igen.

Ha pl. az M0-ás lenne a városhatár akkor Ecser, Vecsés és Gyál is Budapesthez kéne tartozzon ill. Üröm is.

Nagytétény viszont nem.

Pest viszont már így is túl nagy Budához képest.

A Budaörsi régió viszont elég fejlett gazdaságilag és infrastruktúrálisan is, úgyhogy ez csak javítana Bp. helyzetén, szerintem.

A három város lakossága amúgy hozzávetőleg 60ezer fő, ami megfelel egy átlagos kerületnek.

2011. nov. 24. 13:52
 8/35 anonim ***** válasza:
93%
neked ez miért lenne jó? és nekem miért? ezekre kéne válaszolni.
2011. nov. 24. 14:00
 9/35 A kérdező kommentje:

Nekem pl. azért, mert közelebb lennék Budapesthez.:)

...meg a térképen is jobban mutatna egy kerekebb Buda:)

Neked meg azért lenne jobb(amennyiben Bp.-en élsz), mert ez a gazdaságilag fejlett régió "felhúzná" Budapestet is, mint azt már korábban említettem.

2011. nov. 24. 14:06
 10/35 Antimod ***** válasza:
100%
Az adott települések nem örülnének neki, van egy ilyen gyanúm.
2011. nov. 24. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!