Legyen Budapestnek 24. kerülete?
Budaörs, Budakeszi és Törökbálint lehetne Budapest 24. kerülete.
Indoklás: Ezek olyan szorosan kapcsolódnak Budapesthez mint a többi külső kerület, sőt közelebb van, mint pl. Soroksár vagy Rákoshegy, ráadásul az említett települések az M0-ás körgyűrűn belül vannak és kijárnak a BKV buszok.
Dehogyis, bőven elég lenne 4-6 kerület, azok se túl nagy jogkörrel.
Testvérvárosunk, New York elvan egy önkormányzattal, Budapesten ez miért nem megoldható? Költői kérdés.
Elsősorban nem a kerületek számát vitatom, hanem Budapest bővítésére gondoltam Budaörs, Budakeszi irányában.
Nem akartam hogy túl hosszú legyen a kérdés, de lehet hogy a kérdében szerepelnie kellett volna az említett 3 elővárosnak.
szinte már tényleg Bp-nek minősülnek, hiszen elhagyod a Bp táblát, már kezdődik is a Budaörs tábla :)
de ha mondjuk belegondolsz, hogy egykét külső kerületnek olyan szinten gyalázatos a BKV-ellátottsága, akkor viszont semmi értelme. a meglévő kerületek közlekedését kéne fejleszteni, hogy minél hamarabb beérhessen az ember a belvárosba teszem azt Nagytétényből, Rákosborzasztóról vagy Kápmegyerről.
na meg a sok kiköltözött sznob onnantól nem mondhatná, hogy: "én az agglomerációban élek, már nem bírtam pestet, olyan büdös"
a belváros kerületeket meg simán összevonhatnák 5-6-7 mehetne a levesbe, ugyanígy a 8-9et is eggyé lehetne olvasztani.
a többi kerület viszont földrajzilag is jól elkülönül, azt hagynám a régiben.
ma 12:11
Budapest szerkezete nem mindenhol összefüggő, nyugodtan szét lehetne szedni kisebb városokra. Másrészt viszont mégiscsak van egy jelentős agglomeráció. Ha azt akarnánk, hogy mindenki, aki Bp.-tel napi kapcsolatban áll, Bp.-en éljen, akkor egész Pestet Budapesthez lehetne csatolni. Teljesen önkényes, hogy ez a folyamat hol áll meg. Pl. Gödöllő vagy Vác Budapesthez csatolása mellett is lehet érvelni, nem beszélve Szentendréről. De ez több problémát okozna, mint ahányat megoldana.
Hát igen.
Ha pl. az M0-ás lenne a városhatár akkor Ecser, Vecsés és Gyál is Budapesthez kéne tartozzon ill. Üröm is.
Nagytétény viszont nem.
Pest viszont már így is túl nagy Budához képest.
A Budaörsi régió viszont elég fejlett gazdaságilag és infrastruktúrálisan is, úgyhogy ez csak javítana Bp. helyzetén, szerintem.
A három város lakossága amúgy hozzávetőleg 60ezer fő, ami megfelel egy átlagos kerületnek.
Nekem pl. azért, mert közelebb lennék Budapesthez.:)
...meg a térképen is jobban mutatna egy kerekebb Buda:)
Neked meg azért lenne jobb(amennyiben Bp.-en élsz), mert ez a gazdaságilag fejlett régió "felhúzná" Budapestet is, mint azt már korábban említettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!