Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik állandóan a külföldre...

Akik állandóan a külföldre költözésen álmodoznak, miért nem veszik figyelembe Magyarország előnyeit?

Figyelt kérdés
Pl. nagyfokú, kiterjedt állami gondoskodás, ingyenes egészégügy, oktatás, jó szociális ellátás még hajléktalanoknak is, emberarcú, toleráns jogrendszer, nem olyan szigorúak a törvények, mint pl. Svájcban, Németországban, nincsenek terroristák, veszélyes időjárás.
2011. nov. 22. 15:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
95%
Nézd meg egyszer a bérpapírodon milyen ingyenes az az egészségügy! Ha az átlagosnál többet keresel, akkor meg végképp vérlázító, hogy mennyiért mit kapsz.
2011. nov. 22. 16:44
 12/23 anonim ***** válasza:
95%
.......egy Magyarországról beszélünk?......
2011. nov. 22. 16:49
 13/23 anonim ***** válasza:
51%

.....milyen előnyök?........

ide már csak a kínaiak jönnek, meg minden olyan olyan afrikai országokból, ahol még a mienknél is sz.rabb a helyzet. lesz majd új-kínai köztársaság banános pákókkal. mert az itteniek meg elhúznak, az indiánok meg maradnak. meg akik bevándorolnak.

2011. nov. 22. 16:51
 14/23 anonim ***** válasza:
96%

Én saját magamból kiindulva mondhatom... talán azért, mert ha kimegyek Ausztriába (oda tervezem, az osztrák határtól 5km-re élek), ott az 1200-1400 eurós fizetésből inkább befizetek havonta 100 euró hozzájárulást, hisz az is bőven kitelik ott a fizetésből... és akkor olyan ellátást kaptam, amilyet itt csak magánrendelésen kaphatok. Sőt osztrák rokonok révén jártam már kint kórházban is, ég és föld. Az itteni kórházakhoz képest az ottaniak luxusszállodák. Az alkalmazottak készségesek, kedvesek, az orvosok úgyszintén. Ennyit csak az egészségügyről.

A közbiztonság is egyértelműen sokkal jobb, ha bemegyek a boltba, nem kell bezárnom még a kocsim ajtaját sem, mert senki nem bántja. Az utak rendszeresen felújítottak, télen szárazak, tisztítottak. A törvények nem érdekelnek, törvénytisztelő vagyok, tudok néhány aprósághoz alkalmazkodni a jólétért cserébe.

2011. nov. 22. 17:04
 15/23 anonim ***** válasza:
95%

Ja, hát nagy itt a gondoskodás, meg rettentő emberarcú minden. Néhány példa kell? Ha már hajléktalanok kerültek szóba, akkor nem elég nekik, hogy hajléktalanok, de rajtuk töltik ki a bosszújukat a szintén emberarcú állatok, akik a teljesség igénye nélkül a koldusmaffia, rendőr (aki foglalkozásszerűen üldözi őket - tisztelet minden egyes kivételnek) vagy járókelő névre is halgatnak. A doki magasról dob rád egy bűzöset, ha bemész hozzá és nem tudod kitömni a zsebét pénzzel, a hivatalokban szitén ez a helyzet azzal a különbséggel, hogy a kóbor kutyával is különbül bánik az, akinek a kertjébe bemerészkedik az állat, mint a hivatalnokok Veled. Munka is van ám rettenet sok: annyi, hogy simán éhen halhatsz. Ez azért jó a gazdagoknak, mert így még sokkal kevesebbet kell fizetni annak a kevésnek, aki dolgozik. Tiszta haszon az ilyen, mert vásárol, hogy éhen ne haljon, fedelet próbál adni a családjának, aminek a részleteit fizeti akkor is, ha közben toprongyosra szegényedik, de sok úgysem tudja, így lefoglalhatja a mocska a házát, koldubotra juttatva a családot. Ingyenes az oktatás is, csak valahogy mégis olyan drága, hogy a szegény gyereke inkább ne tanuljon. Minek az neki? Jó lesz majd őt is kizsákmányolni. A toleráns jogrendszer olyan, hogy vannak, akikre minden ****ért hosszú évek börtönbüntetése vár, míg mások emberölésért se kapnak még egy ejnyebejnyét se - ne is kérdezd: ez utóbbit tapasztaltam. Na, ez nem feltétlenül a rend hibája, hanem a magyaroké, akiknek mindig az első kérdése az volt: ki fia borja?

Van, aki szereti a "hazáját" és ezt tiszteletben tartom, de én a legteljesebb mértékig gyűlölöm és ha tehetném elmennék innen és azt is letagadnám, hogy valaha megszólaltam magyarul. Egy könnycseppet se ejtenék, ha porig égne az egész egy szép napon.

Na, lehet leszavazni megint. :)

2011. nov. 22. 17:09
 16/23 anonim ***** válasza:
95%

Mit szedsz haver?

Vagy éppen elgurúlt?

2011. nov. 22. 17:22
 17/23 anonim ***** válasza:
96%

Lehet, hogy Nagy - Magyarország valamely szegletében élsz?

Konkrétabban kifejthetnéd az állami gondoskodást, és a visszamenőleges törvénykezést - ha értesz hozzá.

Javaslom próbáld ki legalább egy hónapra a "hajléktlankodást" és akkor írd le még egyszer, hogy mitől jobb itthon.

Ha fideszes párttag vagy illetve a narancs holdudvarhoz tartozol, akkor neked és a hozzád hasonlóknak baromian jó. Nem irigylem, de remélem, már nem tart sokáig.

2011. nov. 22. 17:53
 18/23 anonim ***** válasza:
96%

Mert itthon a havi keresetem elmegy rezsire, kajára, egy darab gyerek és egy darab autó fenntartására - és ezzel kifújt.

Amikor 'odakint' dolgoztam - és amikor majd ismét fogok - akkor marad még emellett mozira, sörre, nyaralásra, vendéglőre, kirándulásra, hobbira és még félre is tudok tenni rosszabb időkre - pl. mikor itthon gályázok éhbérért.

2011. nov. 22. 18:16
 19/23 anonim válasza:
84%
Magyarország előnyei ? Nekem csak annyi, hogy itt van a család és a barátok. Folyamatos bejelentett munkahelyem nincs, a munkaügyi irodában szarnak rám, nem segítenek. Munkanélküli vagyok és újra iskolába járok persze fizethetek érte és ezt is csak a szüleimnek köszönthetem akikről már így is a negyedik bőrt húzzák a kettő közül. Gondolkozom én is, hogy külföldre megyek ki dolgozni remélem 2012-ben lesz is belőle valami mert itthon már megörülök attól, hogy nincs folyamatos munkám, ha pedig van akkor az ott szerzett jövödelem az éhen haláshoz sok, de ahhoz, hogy valamit félre tegyek vagy bármit is előre lépjek nagyon kevés.
2011. nov. 22. 23:38
 20/23 anonim ***** válasza:
96%

Magyarországon semmi nem jó azért!

Én is menni szeretnék gondolkodj már egy kicsit!

Sok ember 70-80 ezer ft ből él havonta!

Te nettóba keresel 110 ezret és ki kapsz 75-80 at ?

Akkor mi van most?

A TB t is meg fizeted, meg a cig******* is el tartjuk sajnos.

Munka nincs, az oktatási rendszer napról napra sz@rabb.. és a TB pedig sülyed a béka pi*****ra

Nincs értelme ide Magyarországra szülni se megnősülni se semmi!

Gondolkodj méár egy kicsit ember!

Valaki nem örökölt egy fillért sem! Nincs lakása, az árak fent vannajk a csillagoknál..

Fizess albérleted, havi 80 ezerből és kiváncsi leszek hogy te ennek ellenére is itt maradnál..

Kiváncsi lennék arra hogy iylen hülyeségeket kik írogatnak soprry kicsit fel ment a pumpám!

2011. nov. 25. 01:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!