TÚL ALACSONY LESZ AZ EBADÓ. Szerintetek? Én többet kérnék
Az új "Vad-kutyák"( pitbull stb) adóját havi ( nem évi) 25 ezer forinttá, egyéb kutyák adóját pedig havi 12 ezer forinttá tenném. Csak a vakvezető és rendőrségi kutyák lennének kivételek.
A sima házikutyák többsége szűk lakásban él, ahol nem is jó nekik, vagy láncra verve egész életében, kölykeit elpusztítják, nem hagyják őket szaporodni és a szegény embereknél van a legtöbb akik belerúgnak stb..Emellett nem fognak betörőt, a legtöbb szeparációs szorongásban szenved ( tehát ha nincs otthon a gazda akkor ugat éjjel nappal) így nem hagy aludni senkit...Tehát ennek tükrében csak annyi kutya kéne amennyire szükség is van!! Ja és az utcát is összepiszkítják és a semmivel se törődő gazdák otthagyják, mint eb a sz*rát.
...és pont ezért ezeken a helyeken nem fogják bevezetni az ebadót.
Én kivételesen jó ötletnek tartom, nem lesz kötelező a bevezetése, tehát az egyértelmű, hogy a falvakban, ahol az emberek többsége segélyen él, nem fogják bevezetni az ebadót, mert úgysem fizetné senki.
A városokban meg vezessék be, hiszen ha úgy vesszük, akkor városban egy kutya "luxus", nem létszükség, aki vállalja, az vállalja úgy, hogy kifizeti azt a havi 500 forintot, ami nem egy egetverő összeg.
Egyetértek az előttem szólóval! Te milyen primitív ember vagy!!! Miaz hogy "Vad-kutyák(pitbull stb)" ??????
Nem tudtad, hogy egyrészt eltörölték a fajta alapján történő megkülönböztetést, másrészt a pitek nagyon is jó kutyák (kedvesek, családcentrikusak stb)?
Arról nem is beszélve, hogy az az ember, aki úgy tart kutyát (bármilyen fajtát!!), hogy az agresszív lesz, azt nem adóztatni kell, hanem elvenni tőle az állatot, és súlyosan megbüntetni!!!
És képzeld el, igenis vannak felelősségteljes kutyások, szerencsére egyre többen! Nem azt kell adóztatni, aki tisztességesen tart kutyát (mert ugye csak mi fogunk adót fizetni), hanem súlyosan megbüntetni azokat akik kínok között, szenvedésekkel teli tartanak kutyát!
"Én többet kérnék"
Tőled,- én is!
Így sok termékkel bővűl majd a húsfélék kínálata, pld kutya kolbász, kutya szalámi, kutya gumi, "bocs ez eddig is volt"!
Egyszerüen vidéken ha csak 2000 lesz az adó, akkor is világgá zavarják a kutyáknak legalább a felét.
Ha növeled az adót, úgy növekszik a %.
Kb ennyi.
Nekem nincs kutyám, szal független vagyok ebben a témában, de ekkora baromságot mint amit a kérdező írt...
Pitbull vadkutya? Én panel lakóparkban élek, és itt a környéken 3 pitbull is van. Nem h nem vad, de olyan mint egy kezesbárány. Lehet simogatni, játszani vele, imádja a gyerekeket (nem megenni..).
Ha te ezt bevezetnéd, annyi kóbor eb lenne ebben az országban, h utána meg az lenne a bajod. Fizess inkább Te havi 25öt, meglátjuk akkor mit szólsz majd hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!