Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sok fizikai munkás miért...

Sok fizikai munkás miért hiszi azt, hogy csak a fizikai munka munka? AZ ami kézzel foghatót gyárt.

Figyelt kérdés
Mintha egy mérnök mikor megtervez az nem lenne munka. Nem kézzelfogható, de akkor egy hidat, épületett miként építenének fel? Egy informatikus se (aki softwaret gyárt) se nagyon kézzel foghatót gyárt. Ez is szellemi tulajdon. Akkor hogyan használnánk egy szóvégszerkéztót? Ja nem is lenne, akkor sehogy. Miként netteznénk? Nem lenne böngésző. Hogyan tanulnának a diákok? Maguktól nagyon kevesen tanulnának, sőt még egyedül, tanár nélkül aki elmagyarázza unalmasabb lenne. STB.
2011. nov. 14. 16:51
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:

22:36

"Nekem 130 felett van az IQ-m, mégis folyton bukdácsoltam matekból."

Igen, de 130-as IQ-val esélyed van arra, hogy megértsd mondjuk az analízist vagy a lineáris algebrát, feltéve ha van önfegyelmed és érdekel a téma.

Ellenben 90-es IQ-val lehet akármennyi önfegyelmed és érdekelhet akármennyire a téma, sohasem fogod tudni megérteni ezeket.

Az intelligencia nem meghatározza, hogy kiből mi lesz, hanem szükséges feltétel. Ha valaki intelligens, akkor lehet belőle professzor, de lehet segédmunkás is. Ellenben ha valaki unintelligens, akkor nem lesz belőle professzor akkor sem, ha nagyon szeretne az lenni.

2011. nov. 15. 21:32
 42/50 anonim ***** válasza:

00:03

"mert ugye csak a reál nobel díjasok vannak ugye? :)"

Egy jó írónak minimum annyi IQ kell, mint egy jó mérnöknek. Az irodalomban ugyanis ugyanúgy szükség van új összefüggések feltárására és a korábban elért eredmények gyors elsajátítására, mint akármelyik természettudományban. Egy jó vers egyébként van olyan komplikált, mint egy egyenlet az elméleti fizikában.

2011. nov. 15. 21:34
 43/50 anonim ***** válasza:
100%

"nem a közigazgatásban és az okmányirodában dolgozok alapján kéne megítélni a szellemi munkásokat, mert azok tényleg egész nap kávézgatnak, trécselnek."

Én tudományos kutató vagyok, és a közigazgatás a szakterületem. Aki ilyeneket ír, az általánosít. Én pl. hat éve folyamatosan, hétvégén is napi 8-10 órát dolgozom, persze az olvasók biztos azt hiszik, hogy a publikálás meg a jogszabálytervezetek véleményezése, egyetemi oktatás nem munka.

Kérdező! Az 'ücsörgés' nem az ülőmunka, hanem a semmittevés szinonimája.

2011. nov. 15. 22:42
 44/50 anonim ***** válasza:
61%

Az viszont, hogy "hogyan tanul"

A tanulmányi eredmény nem biztos, hogy teljesítménytükröző, akár hosszú távon sem (pl. jogász szakon).

2011. nov. 15. 22:50
 45/50 anonim ***** válasza:
44%

"A tanulmányi eredmény nem biztos, hogy teljesítménytükröző"

Nem igen vagy nem, hanem részben. A tanulmányi eredmény tükrözi a teljesítményt, amennyiben 0 tudással senki sem fog átmenni, tökéletes tudással pedig össze fog jönni a diploma. Lehet persze rémtörténeteket mesélni morózus oktatókról, ennek ellenére igaz marad, hogy agy kell a diplomához, ráadásul nemcsak jogi kar létezik.

2011. nov. 15. 23:15
 46/50 anonim ***** válasza:

"Egyébként olyan csak a mesében van, hogy valami "nem függvénye semminek". A tudományos szemlélet az, hogy minden jelenségnek megvannak az okai.

"

állítottam az ellenkezőjét?

Annyit mondtam, hogy az IQ-ból nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.

2011. nov. 16. 07:36
 47/50 anonim ***** válasza:

"Annyit mondtam, hogy az IQ-ból nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni"

Hát ennél azért konkrétabb állításaidra emlékszem.

2011. nov. 16. 17:25
 48/50 anonim ***** válasza:
A részben mellett felmerülhet a semennyire, és a nagyon is. Ehhez nem eléggé szofisztikált a rendszer, és nagyon sok a lehetőség a teljesítmény mérése helyett arra, hogy az osztályozás csupán az oktató didaktikai alkalmatlanságát tükrözze. Nagy átlagként lehet persze mondani, hogy részben, úgy azonban, hogy a különféle képzések és a különféle élettörténetek ugyanazon időszakban, ugyanazon karon, szakon, és képzésben szerzett diplomák igen eltérő valós teljesítményen alapuljanak (akár tehetségesek alulértékélése, vagy alkalmatlanok túlértékelése révén, pl. női kebel esztétikumának osztályozása a felelet helyett), horribile dictu, aki csak ez alapján ítél meg másokat, az egyszerűen ostoba. A kiválasztásnál kell egy olyan ösztönös emberismeret, hogy le kell tudni venni 10 perc szakmai beszélgetés során az emberi kvalitásokat is a szakmaiakkal együtt. Aki ezekkel nincs tisztában, azt azért csúnyán átverték, hogy finom legyek. A nulla tudás gyakran előfordul, tökéletes tudása az akadémiai tagsággal bíró no. 1. kutatónak/oktatónak sincs, nemhogy valakinek, aki megtanult valaminő kurrikulumot tegnapelőtt.
2011. nov. 19. 10:28
 49/50 anonim ***** válasza:
A tesztek átverhetőek. Meg kell ismerni a másikat. Jó IQ ellenére is lehet valaki hibás gondolkodású, nem tud fogalmazni, értetlenkedik. Van EQ stb. Az emberség azonban nem fejezhető ki mérőszámokkal, és a másik megismerése sem pótolható azzal, hogy kartoték-adatként, élő egyenletként írom fel az embert.
2011. nov. 19. 10:31
 50/50 alfonz64 ***** válasza:

Mert a termelő munkás tartja el a szellemit.

És 1 termelő munkásra jobb esetben 10 szellemi jut.

Nem feltétlenül a 8 általános a jellemző a fizikai munkásra. Nem halottatok még a modernizációról? Gépet kell kezelni amin program fut, és be kell állítani meg kell javítani, stb...

2012. júl. 4. 18:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!