Sok fizikai munkás miért hiszi azt, hogy csak a fizikai munka munka? AZ ami kézzel foghatót gyárt.
22:36
"Nekem 130 felett van az IQ-m, mégis folyton bukdácsoltam matekból."
Igen, de 130-as IQ-val esélyed van arra, hogy megértsd mondjuk az analízist vagy a lineáris algebrát, feltéve ha van önfegyelmed és érdekel a téma.
Ellenben 90-es IQ-val lehet akármennyi önfegyelmed és érdekelhet akármennyire a téma, sohasem fogod tudni megérteni ezeket.
Az intelligencia nem meghatározza, hogy kiből mi lesz, hanem szükséges feltétel. Ha valaki intelligens, akkor lehet belőle professzor, de lehet segédmunkás is. Ellenben ha valaki unintelligens, akkor nem lesz belőle professzor akkor sem, ha nagyon szeretne az lenni.
00:03
"mert ugye csak a reál nobel díjasok vannak ugye? :)"
Egy jó írónak minimum annyi IQ kell, mint egy jó mérnöknek. Az irodalomban ugyanis ugyanúgy szükség van új összefüggések feltárására és a korábban elért eredmények gyors elsajátítására, mint akármelyik természettudományban. Egy jó vers egyébként van olyan komplikált, mint egy egyenlet az elméleti fizikában.
"nem a közigazgatásban és az okmányirodában dolgozok alapján kéne megítélni a szellemi munkásokat, mert azok tényleg egész nap kávézgatnak, trécselnek."
Én tudományos kutató vagyok, és a közigazgatás a szakterületem. Aki ilyeneket ír, az általánosít. Én pl. hat éve folyamatosan, hétvégén is napi 8-10 órát dolgozom, persze az olvasók biztos azt hiszik, hogy a publikálás meg a jogszabálytervezetek véleményezése, egyetemi oktatás nem munka.
Kérdező! Az 'ücsörgés' nem az ülőmunka, hanem a semmittevés szinonimája.
Az viszont, hogy "hogyan tanul"
A tanulmányi eredmény nem biztos, hogy teljesítménytükröző, akár hosszú távon sem (pl. jogász szakon).
"A tanulmányi eredmény nem biztos, hogy teljesítménytükröző"
Nem igen vagy nem, hanem részben. A tanulmányi eredmény tükrözi a teljesítményt, amennyiben 0 tudással senki sem fog átmenni, tökéletes tudással pedig össze fog jönni a diploma. Lehet persze rémtörténeteket mesélni morózus oktatókról, ennek ellenére igaz marad, hogy agy kell a diplomához, ráadásul nemcsak jogi kar létezik.
"Egyébként olyan csak a mesében van, hogy valami "nem függvénye semminek". A tudományos szemlélet az, hogy minden jelenségnek megvannak az okai.
"
állítottam az ellenkezőjét?
Annyit mondtam, hogy az IQ-ból nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.
"Annyit mondtam, hogy az IQ-ból nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni"
Hát ennél azért konkrétabb állításaidra emlékszem.
Mert a termelő munkás tartja el a szellemit.
És 1 termelő munkásra jobb esetben 10 szellemi jut.
Nem feltétlenül a 8 általános a jellemző a fizikai munkásra. Nem halottatok még a modernizációról? Gépet kell kezelni amin program fut, és be kell állítani meg kell javítani, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!