Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sok fizikai munkás miért...

Sok fizikai munkás miért hiszi azt, hogy csak a fizikai munka munka? AZ ami kézzel foghatót gyárt.

Figyelt kérdés
Mintha egy mérnök mikor megtervez az nem lenne munka. Nem kézzelfogható, de akkor egy hidat, épületett miként építenének fel? Egy informatikus se (aki softwaret gyárt) se nagyon kézzel foghatót gyárt. Ez is szellemi tulajdon. Akkor hogyan használnánk egy szóvégszerkéztót? Ja nem is lenne, akkor sehogy. Miként netteznénk? Nem lenne böngésző. Hogyan tanulnának a diákok? Maguktól nagyon kevesen tanulnának, sőt még egyedül, tanár nélkül aki elmagyarázza unalmasabb lenne. STB.
2011. nov. 14. 16:51
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
86%

Felesleges vita, ezerszer megkérdezték már és mégsem sikerült dűlőre jutni.

Egyetemista vagyok, de sokat dolgozom diákmunkában, amik általában fizikaiak. Engem a szellemi jobban lefáraszt, egyszerűen mert a testem már hozzászokott a terheléshez. Konditerem, munka, másnapra teljesen regenerálódik a testem, kezdődik elölről. Aki pedig normális szellemi munkát végez, az folyamatosan kattog rajta, nem áll le az agya.

De megértem a fizikai munkásokat is. Múltkor egy építkezésre küldtek ki terepet rendezni. Mire végeztem full poros, mocskos voltam, de brutálisan. Megyek haza busszal, és olyan lenéző pillantásokat kaptam, hogy "ez mekkora suttyó lehet, ilyen fiatalon csak a culágerig jutott a ranglétrán." Persze ilyenkor röhögök magamban, mert én tudom az igazságot, de ha így lenne, akkor nagyon is frusztrálna.

2011. nov. 14. 19:19
 12/50 anonim ***** válasza:
74%

Mindenki azt hiszi, hogy a saját munkája a legfontosabb, mert anélkül nem lenne élet, míg a többi munka többé-kevésbé nélkülözhető. Ez alap pszichológia, én-védelem.

Nyilvánvaló ostobaság, hogy csak a fizikai munka munka, de az is nyilvánvaló, hogy a szellemi munka sokkal kevésbé fáradságos, sokkal kellemesebb és sokkal jobban meg van fizetve, mint a fizikai.

Vannak szerencsés emberek, akik jó aggyal születtek jó családba, ők lehetnek mérnökök meg programozók. És vannak, akik szerencsétlen génállománnyal, gyenge aggyal, rossz családba születtek, belőlük igavonó barom lesz.

Nem kell sajnálni ezért a mérnököket és értelmiségieket, meg hasraesni sem kell előttük a tisztelettől. Ahogy a munkások sem érdemelnek több tiszteletet csak azért, mert a társadalmi és biológiai lottón nem az ő számukat húzták ki.

2011. nov. 14. 19:22
 13/50 anonim ***** válasza:
73%
Már volt ilyen kérdés, keress rá.
2011. nov. 14. 19:23
 14/50 anonim ***** válasza:
100%

19:19

"Konditerem, munka, másnapra teljesen regenerálódik a testem, kezdődik elölről."

22 évesen igen. 50 évesen meg nagyon nem, és akkor még van 15 keserves év a nyugdíjig!

"Aki pedig normális szellemi munkát végez, az folyamatosan kattog rajta, nem áll le az agya."

22 évesen igen. Aztán kialakulnak a rutin eljárások, begyepesedett "profi" leszel, és gondolkodás nélkül végezhetsz szellemi munkát, rádiót hallgatva, egyszerre öt kollégával viccelődve, viccesvideót küldve körlevélben.

2011. nov. 14. 19:25
 15/50 A kérdező kommentje:

"jó családba, ők lehetnek mérnökök meg programozók."

És miben értjük a jó családot? Azok akik nem szarják le a gyereküket?

Mert ha az anyagiakban értjük akkor azt kell mondani, hogy egy egyetem elvégzése nem csak a gazdagok engedhetik meg maguknak. Egy sima, átlag család is megengedheti magának. vagy ha még szegények nagyon akkor is van rengeteg ösztöndíj is. Vagy ha ne adj isten diákhitel. Persze ez már csak valami nagyon végső eset.

2011. nov. 14. 19:46
 16/50 A kérdező kommentje:

"Aztán kialakulnak a rutin eljárások, begyepesedett "profi" leszel, "

30 év munka után már lesz egy rutin, de nem minden problémával találkozhatott az ember munkája során. ÉS ezt úgy mondtuk volna mintha valami nagy baj lenne. Ha valaki profi még annak is kell ugyanúgy gondolkodni, mert rá kell jönni, hogy mi volt az amivel megoldottam. (meg tudni is kell, hogy hol használta előtte)

Persze sokkal könnyebb lesz, de ugyanakkor szellemileg is fejlődik vissza, ami meg kompenzálja a gondolkodást.

2011. nov. 14. 19:49
 17/50 anonim ***** válasza:
69%

"És miben értjük a jó családot? Azok akik nem szarják le a gyereküket?"

Jó család = jó gének + jó nevelés. Intelligens és pszichésen egészséges szülőknek intelligens és pszichésen egészséges gyereke lesz genetikai és kulturális öröklés révén. Ahhoz, hogy okos és szerető családba szüless, SZERENCSE kell.

"Mert ha az anyagiakban értjük"

Nem "abban" értjük.

2011. nov. 14. 19:53
 18/50 anonim ***** válasza:
21%

"Jó család = jó gének"

milyen gének?

a fajelméletig ne jussunk már el, te ősfideszes konzervatív f@szfej!

2011. nov. 14. 20:41
 19/50 A kérdező kommentje:

"a fajelméletig ne jussunk már el, te ősfideszes konzervatív f@szfej!"

Mi a köze a géneknek a fajelmélethez? Akkor egy génsebész náci?

Azért igaza volt. FOntosak a jó gének. A szülők génjei is sokban számítanak. Általában nagyobb eséllyel lesz magasabb szellemi képességű gyerekük. Egy 90-100 IQ-s szülőkből kevesebb eséllyel lesz 120-130-as IQ gyerek. Míg 120-as szülőkből előbb. ÉS egy jó mérnöknek nem árt.

2011. nov. 14. 20:51
 20/50 anonim ***** válasza:
74%

az IQ nem függvénye semminek.

ezt mindenki tudja, aki egy kicsit is foglalkozott már ezzel a kérdéskörrel.

Annak meg pláne nem, hogy mérnök lesz-e belőle...

2011. nov. 14. 21:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!