Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem szereted a Jobbikot?

Miért nem szereted a Jobbikot?

Figyelt kérdés

Nos. Előre mondom hogy Jobbikos vagyok, ahol lakom tag is vagyok, gyűlésekre is járok és segítem a munkájukat. Érdekelne más pártok szímpatizánsainak a véleménye róla.

Tényleg értelmes véleményeket várok. Hagyagoljuk a "mert budüs rasszisták vagytok" szöveget. Én benne vagyok. Ismerem a Vonát is meg a többieket, tudom hogy nem így van.

Gyöngyöspatán is dolgoznak a cigányok erdőtelepítés van. Az már más hogy nem tetszik nekik a dolog.

A programjukkal kapcsolatban érdekelne még a véleményetek és hogy miért inkább olyan pártra szavaztok (fidesz,mszp) ami már bebizonyította, hogy nem képesek kormányzásra.

"de akkor is büdös nácik vagytok" tényleg hanyagoljuk mert már kaptam eleget. Annak ellenére hogy nem 1 cigánnyal vagyok jóban.

2011. nov. 13. 15:01
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:

16:23

Annyiban nagy ügy, hogy most megint le kellett töltenem, és ezzel szórakozni ahelyett, hogy készülődnék a párom szülinapjára. De szerencséd van, a torta már a hűtőben áll, így néhány dolgot bemásolok. Bár sok értelmét nem látom, mivel te eleve elkötelezetten állsz a kérdéshez. Én a programról akkor alakítottam véleményt, amikor a választás előtt minden szóbajöhető párt programját átrágtam, prekoncepció nélkül.

Nem fogok minden kérdéses pontot kimásolni, tessék néhány példa:

"A népességfogyás megállítása nem csupán nemzetünk megmaradása, de gazdaságunk működőképessége szempontjából

is életbevágó."

NEM. A gazdaságot nem a népességszám működteti. A népességszám csak a szavazatokat hozza a politikusoknak.

"Radikálisan felülvizsgáljuk az eddig folytatott államadósság-politikát, beleértve visszamenőleg a ’70-es évektől felvett

hitelek feltételeit is, a felelősök megnevezésével együtt. Ezzel együtt tárgyalásokat kezdeményezünk a törlesztés és vissza-

fizetés feltételeinek újbóli meghatározása céljából, a növekedést lehetővé tevő könnyítésekkel, beleértve az adósság egy

részének leírását is."

Mert ugye ez úgy működik, hogy helló hitelezők, engedjétek már el a hitelünk felét. Ha meg is teszik, Magyarország olyan megbízhatatlan státuszba kerül, amit száz évig sem tud lemosni magáról.

"állam nem vehet fel hitelt..., csak olyan fejlesztésekre, melyek meg-

térülése nemzetgazdasági szinten bizonyítható"

ÉS

"Állami eszközöket bevetve feltámasztjuk a kivitelre és kiváló minőségű élelmiszerek előállítására képes magyar fel-

dolgozó és élelmiszeripart, az alapanyagot szolgáltató mezőgazdasággal együtt."

Erre egy lehetőség van, hitelt felvenni és azt beleölni abba a mezőgazdaságba, amiről már rég tudjuk, hogy fellendülést nem várhatunk tőle. Nézd meg a fejlett országokban a mezőgazdaság arányát!

"Hazánk geopolitikai adottságainak köszönhetően, valamint a külgazdasági kapcsolatok kelet felé nyitása révén a

logisztikai ipar jelentős nemzetgazdasági potenciált hordoz magában, ezért azt állami infrastrukturális beruházásokkal is

ösztönözni fogjuk."

Értsd autópályákat építenek? Az már most is megy. Drága. Miből építenék meg?

"A munkabéreket terhelő elvonások típusának és mértékének jelentős csökkentésével a vállalkozói szektor bővítését és

a gazdaság kifehérítését is el akarjuk érni."

Magyarországon irreálisan sok a vállalkozó, a mikro- és kisvállalkozás, pesze többségük kényszerből csinálja. Minek még ezt növelni? Egyáltalán nem hatékony.

"A magyar tulajdonú vállalkozások és az általuk előállított termékek egyértelmű jelölésével segítjük a fogyasztók, az

üzleti partnerek és az állami megrendelők számára az azonosítást"

Nyitott kapukat döngetnek.

És egy bónusz: "A többnyire alulképzett, tartósan munka nélkül maradtak számára is biztosítjuk a közmunka lehetőségét, a jelenle-

ginél szélesebb körű munkalehetőségekkel."

Azt hiszem, ez már meg is valósult.

Alig pár oldalt néztem át, ne hatagudj, de többre sem időm, sem kedvem nincs. ÉN elolvastam és értelmeztem a programot. Remélem, nem csak blöfföltél, és - jó jobbikosként - akár fejből is tudtad volna ezeket a mondatokat idézni helyettem.

2011. nov. 13. 16:52
 22/58 Heckler ***** válasza:
30%
Ha nem jön be, hogy kiszolgáltatott emberekkel szívóznak, és Gyöngyöspatát hozod fel példának, akkor gondolom most a cigányokkal van gondod, akik időseket rabolnak ki, nem?
2011. nov. 13. 16:54
 23/58 Heckler ***** válasza:
16%

"A gazdaságot nem a népességszám működteti. A népességszám csak a szavazatokat hozza a politikusoknak. "

Nonono. Az elöregedő népesség egyenes következménye a kevés adófizető és sok nyugdíjas, ezzel együtt költséges egészségügy és magas adók.

"Nézd meg a fejlett országokban a mezőgazdaság arányát!"

Ott van aránya, Magyarországon meg lassan megszűnik létezni. Azt csakugyan hülyeség importálni, amit maga Magyarország is meg tud termelni, ezzel szemben kinyalták a külföldi tőkések seggét, hogy jöjjenek befektetni ide, mert attól lesz a sok munkahely, közben a hazai termelők befuccsoltak. Meg lehet nézni a mérleget, jól jártunk-e, vagy sem.

"Az már most is megy. Drága. Miből építenék meg?"

Ha nem háromszor annyiból építtetnék meg, mint pl. a horvátok, akkor akár háromszor ennyi autópályánk is lehetne, kevesebb völgyhíddal és völgyalagúttal. Bár ennek most semmi köze a Jobbikhoz, inkább az MSZP disznóságához.

"Magyarországon irreálisan sok a vállalkozó, a mikro- és kisvállalkozás"

Mihez képest? Kihez képest? Teljesen más a társadalmi berendezkedés, mint mondjuk a Németeknél, ahol megteheti a muki hogy vidékről nyugodtan bejár melózni intercity-vel, csak hát Magyarországon ez nem kivitelezhető.

Ne haragudj, de elég elvakult dolog, amit művelsz, Jobbiktól, Fidesztől, MSZP-től függetlenül.

2011. nov. 13. 17:01
 24/58 anonim ***** válasza:
72%

"Nem látom, hol éltették Hitlert a videóban."

Mert egy majom vagy.

2011. nov. 13. 17:03
 25/58 anonim ***** válasza:
55%
Én nemzeti érzelmű, konzervatív értékrendű, a fejlődést fontosnak tartó magyar ember vagyok.A jelenlegi pártok közül, ezeket az értékeket a Jobbikban látom megmutatkozni, de a Jobbikban is a mérsékeltebb politikusaik körében mint pl.Volner, Szávay, Gaudi.Ők azok akik a nemzethez méltóan politizálnak, és nem pocskondiáznak ha nem tudnak érveket felhozni, min pl. az unitelligens Zagyva György Gyula aki nem éppen a Jobbikba való.Amellett vannak néha igen furcsa megoldási javaslataik, pl ez a nagy arab barátság, meg az Irán felé való húzás, ami egy keresztény országnak nem szerencsés szerintem.Hiányolom a Jobbiktól a konkrét elhatárolódást ezektől az utcán masírozó félkatonai alakulatoktól, és ezeknek az eszmeirányától.Amellett nekem nem jön be ez a nagy "ősmagyarkodás" ami szerintem ideje múlt.Amúgy én egy pozitív irányba menő fejlősét látok a Jobbik részéről ami az én eszmei képem felé tolódik, ennek örülök is!:) Amúgy szerintem ha lecsipegetik a vadhajtásokat(Zagyva Gy.) egy komoly, szakmailag felkészült valódi nemzeti párttá fognak válni 2014-re.Mondjuk én most is rájuk szavaznék!Csak így tovább Jobbik ez a helyes irány,a hazudozó, és buta kritikát ne is halljátok meg mert az a demagógia miatt van!
2011. nov. 13. 17:06
 26/58 anonim ***** válasza:

Na ezért nem írom be, amit gondolok. Egyébként bele is gondolhattál volna jobban. A logisztikába beletartozik a vasút is, azt is fejlesztenék, ergo máris bejárhatna a muki ic-vel dolgozni. Különben ma is bejárhat, a családomban több példa van erre.

Mindegy. Nem akarok vitatkozni. Azért vettem a fáradságot, hogy lásd, nem a levegőbe beszélek. Őszintén jobban örültem volna, ha nem abba kötögetsz bele, amit írok, hanem inkább hozol jobb példákat. Mivel gondolom, te is ismered az anyagot legalább annyira, mint én.

2011. nov. 13. 17:12
 27/58 A kérdező kommentje:

Sok válasz érkezett. Mellettük is, ellenük is. Sok hülyeség is "mert ilyenek a szavazói" hát az összes cigány a fideszre szavazott. Akkor az cigány aki a fideszre szavazott? Nagy hülyeség úgy nézni egy pártot hogy milyenek a szavazói. Index.hu nagyon szeret érdekes módon beállítani dolgokat. A videóban holt részeg emberek nyilatkoznak. A másik hogy nem is a jobbikról szólt az az "ünnepség"

Igazából amit a legjobban vártam az nem jött meg. Miért lenne jobb egy másik párt a Jobbiknál. Sokan csak olyan pártra szavaznának ami olyan mint ahogy azt ők elképzelték és minden megfelelő. Csakhogy az emberek külömbözőek és másnak az úgysem felelne meg. Ti szerencsétlen politikából kiábrándult emberek vagytok. Persze ami itt lezajlott e sok év alatt nem is csodálkozom hogy senkinek nem hisztek már. A ti ébredésetekre még várni kell. Köszönöm mindenkinek a válaszát.

Szebb Jövőt!

2011. nov. 13. 17:15
 28/58 Heckler ***** válasza:
Félreértesz, nem kötöttem beléd, csak amit írtál, az egyszerűen nem igaz, főleg a népességre vonatkozó rész. Magyarországon még a városok között sem megoldott a közlekedés, nemhogy valaki faluról járjon be dolgozni egy nagyvárosba. Annak is örülnek, ha egyáltalán busz van. Sőt, sok helyen annak is, ha egyáltalán út van, ugye...
2011. nov. 13. 17:15
 29/58 anonim ***** válasza:
91%
Heckler (16.54)! Ez nem ilyen egyszerű, ahogy írod. Miért ne lehetne valaki egyszer bűnös, egyszer meg áldozat? Eszem ágában sincs, hogy védjem a cigány bűnözőket, vagy azokat, akik másokat zaklató, összeférhetetlen életet élnak (én is tudom, hogy van ilyen bőven), de azt nem tudom elfogadni, hogy valakit egy más helyzetben csak a cigány származása miatt zaklassanak, megfélemlítsenek, befenyítsenek. És ezt a gyöngyöspatai affért én nem tudom máshogy értékelni, csak úgy, hogy ott és akkor a cigányok voltak az áldozatok.
2011. nov. 13. 17:18
 30/58 Heckler ***** válasza:
A választásokon már megszületett a válasz arra, hogy a lakosság (nem te, hanem aki ott él) kit tekint tettesnek és áldozatnak.
2011. nov. 13. 17:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!