Nem gondoljátok, hogy a magyarok túl sokat foglalkoznak a politikával?
Ha az ember nem is politizál minden nap, de mégis tudja, hogy éppen mi történik az országban, mindenhez van véleménye.
Ezen az oldalon is a politikai témakör a leglátogatottabb, itt alig (vagy egyáltalán nem) maradnak kérdések megválaszolatlanul.
A TV-ben is sok a politikai műsor, az ATV, HírTV, Echo TV csak ezzel foglalkozik a teljes műsoridőben [Ha meg nem, akkor belöknek egy Hazai Turizmust...]
A 12-16 éves korosztályban, bár van, akit teljesen hidegen hagy a politika (igaz, ez sem jó), a nagy többség hozzá tud szólni az ilyen kérdésekhez, már határozott véleménye van.
Szerintem ez a nép kicsit sokat politizál, sokan úgy, hogy nincsenek is tisztában a dolgokkal. Gondoljátok, hogyha az országban nagyjából rendben mennének a dolgok, akkor az embereket kevésbé érdekelné a politika?
"Ma még túl kevés a politizáló magyar. Többek közt ennek is tudható be az, hogy a kormány azt csinál, amit akar, nincs kontrollja."
Nem, nem ennek tudható be, akármilyen durván hangzik, de amúgy is azt csinálnának, amit akarnak, ne dőlj be a színjátéknak! A birkázással meg csak óvatosan, tudod, a birka nem tudja saját magáról, hogy az... (innen már könnyű folytatni a gondolatmenetet). Egyébként régebben én is ilyen magabiztos voltam, mint te, de azóta ez kissé megváltozott... Az igazságot meg egyikünk sem tudhatja, legyen bármilyen értelmes, vagy foglalkozzon bármennyit is a politikával. Ki van ám ez találva rendesen, ne legyenek illúzióid!
Nem is írtam semmiféle egyetemes, megdönthetetlen igazságról.
De azt igenis fenntartom, hogy ha a magyarok felléptek volna együtt, összefogva a kormány intézkedései ellen, akkor valószínűleg nem vezetik be ezeket az intézkedéseket.
Én nem hiszek az összeesküvéselméletekben és rokonaikban, kicsit idealista vagyok, az tény, de meggyőződésem, hogy egyrészt a nép által kiválasztott vezetőket a nép le is válthatja, ha akarja, másrészt nincs itt semmi kitalálva a magyar népnek, egyszerűen kihasználják azt, hogy mindenki lusta tenni az életéért, mert megszokta és a szüleitől azt tanulta, hogy a kormány majd megoldja, ugyanígy mindenki azt tanulta, hogy ne álljon ki a jogaiért. Holott ez ma már mind nem igaz, senkit nem fognak fekete autón elvinni.
Na mindegy, természetesen elképzelhető az is, hogy én vagyok a birka ezekkel a gondolatokkal, csak akkor mutasd meg a nyájat kérlek, mert sehol nem találom.
"...de meggyőződésem, hogy egyrészt a nép által kiválasztott vezetőket a nép le is válthatja, ha akarja,..."
Ez így van, de ha ez megtörtént, akkor a nép elé raknak egy ugyanolyat, csak másik álarc mögött, akit majd boldogan megválasztanak.
"Na mindegy, természetesen elképzelhető az is, hogy én vagyok a birka ezekkel a gondolatokkal, csak akkor mutasd meg a nyájat kérlek, mert sehol nem találom."
Nem leszólni akartalak, magamról is ugyanúgy feltételezem a birkaságot, mert én is ugyanolyan áldozata vagyok a manipulálásoknak, nincs rálátásom teljes egészében a dolgokra. Igyekszem ellenállni és önállóan gondolkodni, AMENNYIRE TUDOK. Az óvatosságra intésem inkább csak a magabiztosságra vonatkozott. Jó, ha az embernek van kiforrott véleménye, de utána mindig oda kell tenni a kérdőjelet.
"de ha ez megtörtént, akkor a nép elé raknak egy ugyanolyat, csak másik álarc mögött, akit majd boldogan megválasztanak"
És akit a nép megint levált. És idővel rájönnek az emberek, hogy senkinek nem jó ez, tehát megoldást kéne keresni. Tudom, idealista.
De szerintem muszáj idealistának lennünk, hogy az elgondolásainkból legalább valamennyi megvalósuljon. A realistán gondolkozók sem jutottak előrébb, szóval talán ideje lenne teret adni az idealizmusnak is, nem?
A kérdőjelek.. bennem vannak kérdőjelek bőven. De erre az oldalra feleslegesnek tartom kiírni őket. Ritkán adódik sajnos az embernek itt olyan vitapartnere, aki érti egyáltalán őket.
"És akit a nép megint levált. És idővel rájönnek az emberek, hogy senkinek nem jó ez, tehát megoldást kéne keresni."
Végülis ez történik, a nép mindig azt választja, akit jónak lát, aztán rájön, hogy rossz lóra tett, aztán jönnek az újabbak, mindig álarc mögött, és újra bedőlnek, majd újra feleszmélnek. De amit az idealizmusról írsz, azzal egyetértek amúgy, de én tényleg nem tudom, hogy mi lenne a megoldás. Szerintem keressük sokat, de nem találjuk.
"Nem gondoljátok, hogy a magyarok túl sokat foglalkoznak a politikával?"
A többség nem foglalkozik szinte semmit vele. Egy kisebbség foglalkozik, ők is általában primitív szinten. Néhány szlogen szajkózásáig jutnak el.
"A TV-ben is sok a politikai műsor, az ATV, HírTV, Echo TV csak ezzel foglalkozik a teljes műsoridőben "
És csak ezek a csatornák vannak? Nálam van még másik 70.
"Szerintem ez a nép kicsit sokat politizál"
Megmérted, mennyit politizálnak más népek? Ha nem, akkor nincs értelme a kijelentésednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!