Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tudják Budapestet...

Miért nem tudják Budapestet rendben tartani? Csak én utálom azt a várost?

Figyelt kérdés

Bocsánat a kifejezésért, nem akarok kötekedni de egyszerűen felfordul a gyomrom Budapesttől.

Vannak szép részei ez oké, de a másik oldala.....

Rengetegszer voltam fent sajnos Budapesten (egyéb ügyek, stb) , és komolyan mondom amikor először mentem nem hittem a szememnek.

A külváros mint egy lesüllyedt gettó vagy szeméttelep. Értek én arra hogy halmokban áll sok helyen a szemét, graffiti a legtöbb ház falán, néhol még büdös is van.

Ez eléggé elvette a kedvem így a belváros felé igyekeztem.

Csak Budapesten 10ezer hajléktalan van, többségük aluljáróban, vagy egyéb helyeken, kéregetnek stb de ha ad valaki pénzt nekik azt elküldik a fenébe mert nekik pia kell stb.

Az emberek többsége (és nem általánosítok, ezt tapasztaltam, akárhányszor felmentem) úgy csinál mintha soha életében nem látott volna vidéki embert, szabályosan bámultak, egy néni meg is kérdezte tőlem a metrón hogy honnan jövök. Megmondtam neki, erre : "Hát látszik....."

És nagy fintorral.

Lehet hogy eltúlzom, de nem értem.

Amennyi pénzből gazdálkodik a főváros, miért nem oldják meg ezeket a problémákat? Mert új negyedek, építkezések azok vannak bőven..a régieket meg hagyják a fenébe szó szerint.

Bocsi a kirohanásomért, de engem már annyira irritál hogy mindenki agyon dicséri Budapestet, holott több rossz dolog van ott mint jó.

Én nem állítom azt hogy minden budapesti bunkó, de akikkel eddig beszéltem azok nem bunkók voltak, inkább lekezelőek. Sokan (nem mindenki, akinek nem inge....) azt hiszik hogy a "vidék" valahol megrekedt a 18-19. század szintjén....és ez nem vicc, volt már ilyen kínos beszélgetés ahol nem tudtam hogy sírjak-e vagy nevessek az illető tudatlanságán.

Egy szóval, ha olyan sok pénzből gazdálkodik Budapest (révén hogy amennyi felújítás stb, nekem senki ne mondja hogy nincs pénze) akkor ezeket miért nem tudják megoldani?

(NEM provokációnak szánom, de tényleg nem értem)

2011. nov. 12. 21:49
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

ma 01:26

A tények attól még tények hogy te nem tudod elfogadni. És rengeteg barátom van még, aki szintén járt Pesten sokszor, és dettó ugyanez a véleményük.

Egy szóval nem mondtam hogy nincsenek szép részei. Jártál már Bécsben, vagy Pozsonyban?

Tisztaság van, nincsen büdös, nincsenek szemétkupacok. Mondom, én azt veszem észre már az évek során, hogy ezekkel a problémákkal abszolúte nem törődik a város vezetés.

2011. nov. 13. 11:14
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Na ezt nagyon jól összefoglaltad!!!! Itt lakok egy külső kerületben és tényleg egy szemétdomb! Tele van putrikkal, vasak meg szemét az udvarokon, szemétből tákolva mindenféle, ahogy megyek be a városba a "kiserdő"-ben hajléktalan táborok, körülötte szétdobálva mindenféle, szemétdomb a legkisebb zöldterületen is. A metrónál pár aluljáró már normális, de némelyikben gyanús dolgok folynak a földön, hajléktalanok behugyozva fetrengenek, némelyik úgy néz ki, hogy azt se tudjam vegyek-e levegőt a környékén, nem-e ragad rám valami cseppferőzéssel, összeverekednek, ott húzogatják a kutyáikat, mellettük egy tálca kiürült feleses üvegecske.. Aztán a rehabilitált részekre meg olyan büszke mindenki, csak azt elfelejtik, hogy rohadt jó, hogy van két szép háztömb, csak hogy odamenjél át kell menned a kétes részeken, szóval, ha nem autókázol, akkor ugyanúgy szar hely, meg amit bent kipucolnak KITESZIK NEKÜNK IDE A KÜLVÁROSBA és ezért van itt már minden sarkon putri, meg szemét, meg minden tele cigányokkal! Köszönjük szépen!!!! Pár éve ez még egy rendes kertvárosi rész volt, már meg sokszor félek hazajönni, meg a villamosig behúzott nyakkal kell elmennem, mert csak addig hirtelen három putri van! Ebből kettőt az önkormányzat csinált 100%! Mégegyszer köszönöm szépen a külső kerületek lakóinak nevében!
2011. nov. 13. 17:41
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Ja meg még hozzátenném, hogy az is milyen szánalom, hogy a forgalmas utakon még a belváros közelében is a külsőrész úgy ki van nyalva, ahol a turisták járnak, csak ne kanyarodj le róla, mert ami orrbavág beljebb azon nagyon ledöbbensz!
2011. nov. 13. 17:45
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Augusztusban két és fél hetet voltam Stockholmban. Össze sem lehet hasonlítani Budapesttel. Mivel helyiekkel voltam, megjártunk mi mindenféle helyet, nem csak a turistáknak kipucolt részeket, de én teljesen ledöbbentem. Nem volt mocsok, sem bűz. Itthon néha a direkt ülésre kitalált padra nem ülök, mert olyan retkes, igénytelen, ott a betonra is simán leültünk, mert egyszerűen meg lehetett csinálni.

Volt, hogy hajnali 3-kor jött ránk, hogy induljunk el a barátokkal találkozni. Háromnegyed órát sétáltunk, több parkon keresztül, volt, hogy szinte tök sötétben. Én reflexből behúzott nyakkal, sietve mentem, mert megszoktam, hogy itthon féli kell, mert ki tudja, mi történhet.

Nagyon lehangoló volt, mikor hazaértem.

2011. nov. 13. 18:21
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

tegnap ment előttem az utcán egy utcaseprő ő szedte össze a szemetet a mögötte közlekedő cigány csürhe meg dobálta el a taknyos zsepit meg a cigarettás dobozt.Kb 10m volt az utcaseprő és a cigány karaván közt.

Ezért nem lehet rendben tartani ezt az országot nem csak Budapestet.

2011. nov. 13. 23:50
 26/29 anonim ***** válasza:

19/25 Időpont tegnap 08:01: Érdekes meglátásod van, tulajdonképpen ez is lehet egyfajta magyarázat. De akkor akik már a normális negyedekben laknak (pl. most épült Corvin-negyed), vagy a kertvárosi részekben (ami a legszéle a fővárosnak), azoknak akkor másfajtának kellene lenni a te elméleted szerint. Én jártam már kertvárosban is, és hát szerintem az se nagy szám, de a panelházakkal tűzdelt külvárosoknál ez is jobb. Mi földrajzon tanultuk a város szerkezetét, hogy milyen rétegek vannak, de már elfelejtettem.

Én azt vettem észre, hogy van egy normális belváros, de ez a 3-as metrón kb. tart a Nyugatitól a Corvin-negyedig. Azzal a szigorú kikötéssel, hogy azért az Arany János utcai megállóban már nem szívesen mászkálnék éjszaka... Inkább a Nagykörút ami úgy normális. Sőt talán a Nagykörút zárja a normális részeket. Ami azon kívül van, az mind gettósodott rész (most budai oldalt nem nézem).

Én rendszeresen járok keresztül a fővároson, és az Árpád-hídnál ha leszállok a buszról (van ott egy Volán pályaudvar), akkor már látom, mennyire züllött a környék. Egyszer éjszaka kisétáltam a buszhoz a Margit-hídtól az Árpád-hídig, és hát mit ne mondjak, eléggé paráztam. De ott az aluljáró, meg minden látszik, hogy olyan, amilyen.

Aztán ha vonattal megyek, akkor ha mondjuk az esztergomi járatra szállok, akkor pl. Angyalföld az a megálló, ahol már látom, hogy mennyire el van gettósodva. Hát ha valami hiba miatt itt leszállítanának eléggé paráznék.

Másik vasúti vonalon (Cegléd fele) indulva pedig már Zugló is elég lepukkant, de a csúcs az Kőbánya-alsó (hát ez még Kőbánya-Kispestnél is rosszabb hely). Itt még nappal sem szállok le szívesen, nem hogy éjjel. Sőt éjszaka volt úgy, hogy Zuglóban kellett volna felszállni a vonatra, de én inkább bementem a Nyugatiig. Kőbánya-alsóra ki se mernék menni akkor. És akkor említettem két olyan pontot két külön irányban, ahol már meglátszódik, mennyire rossz.

De elég sokat mozogtam én így a városban, és hát azt kell mondjam, hogy pl. a Keleti környéke már közel sem olyan biztonságos, mint a Nyugatié (ahol éjjel már nem is megyek le az aluljáróba, inkább kerülök a vonatokhoz - szerencsére metrózni nem kell olyankor). Az Örs vezér tere meg nappal is veszélyes tud lenni. A 3-as villamossal is elég sokat utaztam 'családi okokból' a Gubacsi út fele, de az a környék rohadt veszélyes.

Most persze csak leírtam hosszan, merre nem érdemes menni, hol vannak azok a határok, amik már veszélyesek (2-es metrónál már a Blaha sem túl jó éjjel).

De összességében elmondhatjuk, hogy a viszonylag szép, és kisebb kiterjedésű belvárost körbeöleli egy nagy területű és elgettósodott külváros. És bizony többen élnek ebben a fajta külvárosban, mint a belvárosban (amit a turistáknak mindig büszkén mutogatnak). És a fejlesztések nagy része, a főváros image-e, meg az egész amit magáról adni próbál (mármint ahogy el próbálja adni magát), az a belvárosra irányul. Miközben a külső részeket érintetlenül hagyják, vagy nem törődnek vele.

2011. nov. 14. 10:08
 27/29 anonim ***** válasza:

"2-es metrónál már a Blaha sem túl jó éjjel"

Az aluljáróról nem tudok nyilatkozni, de fent a Blaha manapság már kb. ilyen. Fényáradat, nyüzsgés, fiatalok mindenütt, annyi taxi mint a rosseb. Véletlen sem félnék ott jobban éjjel, mint nappal. Más kérdés, hogy a kisutcákba nem mászkálnék be oldalt, de maga a blaha, meg a két nagy út az semmi extra.

2011. nov. 15. 01:28
 28/29 anonim ***** válasza:

Nem csak budapest undoritó

alig várom hogy el költözzk orbán virodalmából

2015. aug. 20. 15:20
 29/29 anonim ***** válasza:
egyetértek veled, tényleg undorító város, legszívesebben felrobbantanám az egészet, csak egyet kéne megtanulnod: Magyarország=Budapest! Én ezértlassan el is húzok az országból, csak ne kelljen Budapest valagát kinyalnom
2015. szept. 15. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!