Miért nem tudják Budapestet rendben tartani? Csak én utálom azt a várost?
Bocsánat a kifejezésért, nem akarok kötekedni de egyszerűen felfordul a gyomrom Budapesttől.
Vannak szép részei ez oké, de a másik oldala.....
Rengetegszer voltam fent sajnos Budapesten (egyéb ügyek, stb) , és komolyan mondom amikor először mentem nem hittem a szememnek.
A külváros mint egy lesüllyedt gettó vagy szeméttelep. Értek én arra hogy halmokban áll sok helyen a szemét, graffiti a legtöbb ház falán, néhol még büdös is van.
Ez eléggé elvette a kedvem így a belváros felé igyekeztem.
Csak Budapesten 10ezer hajléktalan van, többségük aluljáróban, vagy egyéb helyeken, kéregetnek stb de ha ad valaki pénzt nekik azt elküldik a fenébe mert nekik pia kell stb.
Az emberek többsége (és nem általánosítok, ezt tapasztaltam, akárhányszor felmentem) úgy csinál mintha soha életében nem látott volna vidéki embert, szabályosan bámultak, egy néni meg is kérdezte tőlem a metrón hogy honnan jövök. Megmondtam neki, erre : "Hát látszik....."
És nagy fintorral.
Lehet hogy eltúlzom, de nem értem.
Amennyi pénzből gazdálkodik a főváros, miért nem oldják meg ezeket a problémákat? Mert új negyedek, építkezések azok vannak bőven..a régieket meg hagyják a fenébe szó szerint.
Bocsi a kirohanásomért, de engem már annyira irritál hogy mindenki agyon dicséri Budapestet, holott több rossz dolog van ott mint jó.
Én nem állítom azt hogy minden budapesti bunkó, de akikkel eddig beszéltem azok nem bunkók voltak, inkább lekezelőek. Sokan (nem mindenki, akinek nem inge....) azt hiszik hogy a "vidék" valahol megrekedt a 18-19. század szintjén....és ez nem vicc, volt már ilyen kínos beszélgetés ahol nem tudtam hogy sírjak-e vagy nevessek az illető tudatlanságán.
Egy szóval, ha olyan sok pénzből gazdálkodik Budapest (révén hogy amennyi felújítás stb, nekem senki ne mondja hogy nincs pénze) akkor ezeket miért nem tudják megoldani?
(NEM provokációnak szánom, de tényleg nem értem)
"a 7. kerület a keleti pályaudvarnál, az egy borzalmasan feltúrt igénytelen terület"
Ez a legjobb :)
Arról hallottál, hogy épül a négyes metró és hogy véletlenül pont ott lesz az egyik megállója. Felszíni munkák nélkül nehéz állomást építeni a föld alá.
Egy vidéki
Pontosan úgy épül a négyes metró, mint minden más Magyarországon. Ebben sem különbözik semmiben a főváros. Amúgy volt szerencsém a múlt hónapban megtekinteni az építkezést, elárulhatom elég magas készültségi szinten van már.
A vidéki, aki egyben az országjáró mérnök
Te én komolyan nem értlek. Szintén vidéki vagyok, nyolc éve kerültem Pestre. Azóta egy kezemen meg tudom számolni, hány bunkó emberrel találkoztam az utcán. De rengeteg kedves, segítőkész emberrel találkoztam, főleg az első hónapokban, amikor totál el voltam tévedve, azt se tudtam sokszor, hol vagyok.
Éltem a külvárosban (16. kerület), hát az minden, csak nem gettó. Nyilván vannak a városnak parásabb környékei, na de melyiknek nincsenek?
Hajléktalan engem még soha nem küldött el a fenébe, hanem megköszönte, amit adtam neki, lett légyen az egy százas vagy csak egy alma.
Az emberek nem bámulnak, hanem olvasnak a metrón vagy csukott szemmel relaxálnak. Lesz@rják, hogy nézel ki.
Egy tudatlan ember alapján meg ne általánosíts.
Oké, hogy van egy véleményed a városról, az is oké, hogy ez nem pozitív. De ne állíts már tényként baromságokat, amit max. egy olyan hisz el, aki sosem volt pesten.
Azon én is rengeteget gondolkodtam, hogy miért ilyenek a pestiek. Miért ilyen igénytelenek, lusták, barátságtalanok? Mármint egy jó részük.
Szerintem a környezetnek nagyon nagy szerepe van ebben. A belső kerületekben például még nagyon sokan laknak régi, 100 éves, belső udvaros, gangos bérházakban. Aki ismeri ezt a háztípust, az tudja, hogy az alsó szintekre szinte soha nem süt be a nap, sötétek, az akusztikájuk pocsék, minden áthallatszik. A födémek a legrosszabbak, rettenetesen kopog, ha feletted mászkál a szomszéd, vagy bútorokat húzogat, stb, teljesen az idegeidre megy.
Nem csoda ha az ott lakók állandóan frusztáltak, idegesek, utálják a másikat. De van ennél rosszabb is, láttam már szenespincéből átalakított lakást is, meg olyat, ahol nem volt külön fürdő, csak szintenként egy.
És akkor ez még csak a lakókörnyezet, még nem beszéltünk a munkába járásról, büdös aluljárókban és metrókon való tülekedésről, a kutyaszar és a csövesek kerülgetéséről. Folyamatosan emberek nyüzsögnek körülötted, de még otthon is a szomszédot hallgathatod. Pedig néha szükséged lenne a csöndre és a nyugalomra.
Ha hosszú éveken keresztül ilyen helyen kell laknod, annak lélekromboló hatása van. És ez egy öngerjesztő folyamat, minél jobban hat rád, annál inkább elzüllesz és igénytelenné válsz te is, ergo még annyira sem törődsz a környezeteddel.
Én legalábbis ezzel az elmélettel próbáltam magyarázatot adni a jelenségre, persze lehet tévedek, és valójában más oka van.
Én Bp-en születtem, közben nagyon sokáig éltem egy nyugat M.O.-i városban, majd vissza Pest, most pedig Londonban.
Vannak nagyon jó kerületei is BP-nek, én laktam a 12-ben, és a legtöbb ember full normális volt, a kerület pedig szerintem Buda legszebb része. Ezzel szemben utoljára lehúztam fél évet kőbányán, és hihetetlen ami ott van. A csajom a sarki boltba nem mert elmenni sötétedés után, mert tele volt minden horror arcokkal. Düledező,elhagyott gyárak, mellette meg az igazi gettó.
A másik meg, hogy át kellett jönni a Monori úti Kínai negyeden, ott az legalább rendbe volt téve, de fehér embert ott is ritkán láttam.
Rendesen még én éreztem magam idegennek a szülővárosomban.
Most itt Észak-Nyugat London nem mondom hogy makulátlan, de közel nem olyan mocskos mint Pest egyes részei,mindenki full-full segítőkész, kedves, és így azt kevés szemetet is jobban elviseli az ember.
Egyébként tisztaságból nálam is Osztrák/Svájci városok vannak a toppon, viszont Svájcban már fáj, hogy még az erdőben is rendbe vannak rakva a kövek az út mellett. Nekem az ott élők már túl "szögletesek".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!