Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen jelképeket fogadnátok...

Milyen jelképeket fogadnátok el baloldaliként a Magyar Köztársaság állampolgárainak összetartozását jelezve?

Figyelt kérdés

Balról, cigányoktól, zsidóktól várok választ, és kerüljük az érzelmeket, a szitkozódást.

Létezik-e olyan magyar jelkép, amellyel baloldal és jobboldal (akár együtt is) felvonulhat. Ha nincs ilyen, akkor találjunk ki valamit együtt.

2009. máj. 7. 11:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Még mindíg gondolkodom mitől volt Mária baloldali.....
2009. máj. 7. 15:57
 12/17 anonim ***** válasza:
91%

Mária baloldali??? Jézus anyja??? Kinek van ilyen sok esze?

A székelyek nem magyarok? Akkor a hajdúk sem magyarok, meg a palócok sem.... A határon kívül rekedtek, és ettől már is nem lesznek magyarok? Gondolkozzál már!

Egyébként a magyar zászló szerintem tökéletes. Eléggé magyar, elég nagy jelkép már így is.

2009. máj. 7. 16:52
 13/17 anonim ***** válasza:
46%
Nem. Épp maguk a székelyek között járja egy mondás, miszerint "Székely sz*rta a magyart". Hangsúlyozom, ez az Ő MONDÁSUK, NEM ÉN TALÁLTAM KI.
2009. máj. 7. 20:34
 14/17 anonim ***** válasza:

Milyen jó, hogy az én mocsok jobboldali rasszista fejembe próbálják mindennap beleverni, hogy a baloldaliak, internacionalisták, minden embert szeretnek, nincs náluk jobb ember. (Csak a székelyeket nem)

(Érdekes, én egy népnél se általánosítanék.)

2009. máj. 7. 20:40
 15/17 anonim ***** válasza:

A baloldal a modern politikai eszmék azon csoportja, melyeknek jellemzője, hogy nagy súlyt fektetnek a társadalmi egyenlőség érvényre juttatására és az általános (szociális) jogokra.

Mária Jézus legjobb prófétája volt, tkp. vallásalapító, és ő nevelte születésétől azt az embert(egy felforgatót), aki azt hirdette, hogy adjátok mindeneteket a szegényeknek, meg legyetek szociálisan érzékenyek, meg hogy egyenlőek vagyunk Isten előtt...sőt ételt osztott, és ingyen gyógyított, meg ingyen tanított.

A mellett Mária tojt a konvenciókra, nekiált szülni tizenévesen nemtudjukkitől, helyeselte, mikor a fia szétborogatta a templomi árusok cuccait, stb.

De mint anyát és keresztényt, ajánlhatom a jobboldalnak is jó szível.

Ne mondd, hogy nem tudod elfogadni a RÓZSÁt jelképnek!

2009. máj. 8. 10:37
 16/17 anonim ***** válasza:

Aha, és Jézus óta minden forradalom zászlajára tűzte jelszóként Jézus szavait "add meg a császárnak ami a császáré és Istennek ami az Istené"

Azért ne keverjük össze a dolgokat.

Jézust éppen azért feszítette meg a nép (nem a farizeusok) mert ők forradalmat akartak, fellázadni a római uralom ellen és Jézus erre beintett nekik.

Egyébként Máriának nem volt nagy kunszt szülnie, mivel volt jegyese, ami a zsidó törvények szerint tulajdonképp próbaházasságot jelentett. Ezután még házasság előtt el lehett bocsátani az asszonyt, ha mégsem jött össze a dolog. Mivel a zsidóknál a meddőség válóok, általában a jegyesség alatt megvárták a teherbeesést és csak akkor házasodtak össze, ha bebizonyosodott, hogy az asszony nem meddő. Tehát senki nem csodálkozott volna akkor sem, ha József elbocsájtja és úgy szül.

Abban igazad van, hogy a "jobboldalinak" nevezett keresztény eszméknél kevés szociálisabb ideológia van

A rózsával semmi bajom.

De mindegy.

2009. máj. 8. 11:06
 17/17 anonim ***** válasza:

O.k. Amúgy szerintem ma a jobboldal a baloldali, és a baloldal az meg nem is tudom akkor jobboldali-e? Inkább se. De ez nem jelkép.

Talán egy jobb és egy bal kéz, s tartja a koronát?

Az angyalszárnyakat kicsit meg lehetne kezesíteni.

2009. máj. 8. 11:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!