Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit siránkoznak a hitelesek?

Mit siránkoznak a hitelesek?

Figyelt kérdés
Most is van a naplóban hogy a nő nem kap pénzt.Min csodálkozik mikor nem olyan a jövedelme hogy tudja azt törleszteni.Illetve a bank sem olyan h.lye hogy saját magának milliárdos veszteséget termeljen.És hát nem utolsó sorban mindenki vállalta az árfolyam kockázatot.És azt sem hinném hogy ha 100Ft lenne a frank akkor mennének siránkozni hogy keveset kell fizetniük
2011. okt. 30. 19:11
1 2 3
 1/29 DrGempa ***** válasza:
63%
Mert nincs pénzük.
2011. okt. 30. 19:17
 2/29 anonim ***** válasza:
80%
Azt a nőt én se értettem. Ennyi erővel mehetne a Józsibácsi jómunkásember is a bankba hogy adjanak neki 50 milliót hitelbe.
2011. okt. 30. 19:18
 3/29 A kérdező kommentje:
Hát ja.Érdekes én forint hitelt vettem fel és a frank hitel még most is olcsóbb (össze hasonlítottuk az én hitelemet az ismerősöm frank hitelével) 11.274Ft-al.
2011. okt. 30. 19:25
 4/29 anonim ***** válasza:
80%
Még nem volt a megemelkedett árfolyam különbözet, de sok ismerősünk már akkor panaszkodott, hogy a törlesztőt fizetni kell és, hogy mennyit kell visszafizetni.A legtöbb azért kapott tizenvalahány milliót a kezébe, akkor miért nem tiltakoztak.Fel kéne fogni, hogy a bank nem jótékonysági intézmény, profitorientált. Ki mástól kaptak volna az emberek ennyi pénzt. Nagyon sok hiteles túl értékeltette a lakást, mert még kezdő tőkéjük se volt, miből gondolták, ha már annyit se tudtak megtakarítani, hogy 20 évig tudnak havi 80 ezret törleszteni? Most pedig ki vannak, hogy oda az otthonuk, ami teljes egészében hitelből van.
2011. okt. 30. 19:27
 5/29 A kérdező kommentje:
Mi nekünk is kellet önerő a lakáshoz amit úgy oldottunk meg hogy pl amit cigi-re költöttünk azt félre tettük vagy pl régi crt tv-t néztünk és amit az új tv-re költöttünk volna félre tettük havonta (kb 4000Ft-ot).És egy év alatt össze jött a sok spórolás után 1millió 120ezer forint amire megkaptuk a hitelt amit most 10évig biztosan x összegben fizetünk (nem több 70.000Ft-nál) és van egy 3szóbás kertes házunk.Igaz most is spórolunk mert ha a hitelt leveszem marad 110.000Ftunk a párommal ami nem sok de pl nem égetjük felesleges a villanyt,csak annyit főzünk amit tényleg megeszünk,éjjel a konnektor áramtalanítva van időzítő által és ha elmegyünk lenyomjuk a lakásban a biztosítékot és egyedül csak a hűtő megy,kicseréltettük használt műanyag ablakokra a régi fa ablakokat (használtam 15000Ft-ért vettük az 1szárnyas darabját a 2szárnyasnak meg 23000Ft-ért és tipp topp állapotú) és csak akkor fűtünk ha otthon vagyunk és ha bemelegedett a szoba akkor lejjebb vesszük a konvektort stb.
2011. okt. 30. 19:39
 6/29 A kérdező kommentje:
Bocsánat a helyesírási hibákért csak siettem
2011. okt. 30. 19:40
 7/29 anonim ***** válasza:
én már kicsengettem a hitelem egy éve. Rrank alapú volt az is. Amikor felvettem számoltam azzal, hogy nem mindíg marad olyan alacsony, és bejött. Úgy vezzem fel annó, hogy biztosan vissza is tudjam fizetni, ha munkám lesz megoldható. Nos nyilván a bank sem hülye, de azért engedhetnének kicsit ők is, van nyereségük bőven. Ami nekem feltünt, és ezért le is csesztem őket, hogy minden hónaban máskor számolták az aktuális részt, és mitad Isten pont akkor mikor a legmagasabb volt a frank. Két lecseszés után nem játszották el ezt többet. Megértem azokat akik felvesznek, mert bizony nehéz annyit félretenni amennyi kellhet házra, autóra. De azokat nem akik nem gondolkodnak a jövőn és eszetlenül belevágnak.
2011. okt. 30. 19:44
 8/29 anonim ***** válasza:
78%
Mert,nagyon sok minden változott azóta.Nagyon sok munkahely megszűnt,vagy levetettek emberek kevesebb óraszámba,megemelkedett árfolyamok,és még folytathatnám.Viszont amikor a bank adja a hitelt tisztában van vele,hogy mennyi az ember keresete,bevétele.Ennél fogva gondolom,hogy neki is érdeke,hogy visszafizessék a hitelt.Az árfolyamkockázatról viszont nem beszélnek.Hiába benne van a pakliban,de ilyen mértékű emelkedésre szerintem senki nem számított.Szerintem senki sem poénból vesz fel hitelt,de akinek soha sem volt ilyen jellegű problémája,az ezt nem fogja megérteni.Nekem is van és nem rinyálok.
2011. okt. 30. 19:46
 9/29 A kérdező kommentje:
Mi a kettőnk fizetéséből vettük fel a hitelt 1ével ezelőtt.A frankon nem is gondolkodtunk mert rizikós volt (nem azért mert drága lett volna mert azt a pénzt még tudtuk volna fizetni) ezért maradt a forint hitel.Igaz spóroltunk rá egy évet de ebből is látja a bank hogy megbízható vagy stb.Például mióta megkaptuk a hitelt azóta jönnek a levelek (igaz mennek is a kukába egyből) hogy milyen pontos fizető vagy és megbízható és x kedvezménnyel adnának még forint hitelt vagy árú hitelt.De nem vesszük fel mert ennyi pénz amit a lakásra felvettünk bőven elég.Mert nem szeretném majd hogy 60évesen is a tv-m,autóm,alsó gatyám részletét fizessük.És így is van autóm igaz nem új hanem 18éves de elvisz bárhova és tök pöpec.És szerintem ha anno a pároddal gazdálkodtok kicsit és spóroltok is akkor simán felvehettétek volna a forint hitelt is
2011. okt. 30. 19:58
 10/29 anonim ***** válasza:
66%

Én azért nem védeném a bankot. Ha egy egyszerű emberke bement a bankba lakáshitelért, egyből a devizaalapú hitelt ajánlották neki, mondván, hogy az olcsóbb. Egy pénzügyekben tájékozatlan ember meg elhitte. Mellesleg lehet, hogy megemlítették neki az árfolyamkockázatot, de egy egyszerű ember ettől még nem gondolta, hogy a most havi 80 ezer Ft 2 év múlva 120 e lesz.

A másik meg az, hogy a bank végez egy hitelképességi vizsgálatot, ami nem olcsó. Ezt az emberek kifizették. Na mármost, ha azóta a fizetésem nem változott, és most mégsem tudom kifizetni, akkor ki tévedett? A bank mérte fel rosszul a helyzetet, nem?

2011. okt. 30. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!