Miért irigykedik szinte mindenki a korkedvezményes nyugdíjasokra?
Hortobágyi!
Tudod te egyáltalán mi a korkedvezményes nyugdíj?
Azt jelenti, hogy 25 év szolgálati idő után bizonyos szakmákban (rendőr,katona, tűzoltó, mentős, bányász) el lehet menni nyugdíjba. Nem 60-62 évesen, hanem akár 40 évesen!
Azt jelenti, hogy te meg én, meg minden más kereső fizeti ezeknek a 40 évesen nyugdíjba vonult embereknek a nyugdíját 30-40 éven keresztül!
Mielőtt hozzászólsz a témához legalább tájékozódj, értelmezd a kérdést vagy legalább olvasd el az előző válaszokat, hogy fogalmad legyen a vita tárgyáról!
ma 10:20
Te is csak kevés részletét ismered. Ha pedig mindet, miért pont a lényeget hallgatod el? :)
Már az előző válaszaimban kifejtettem részletesen a véleményemet a témával kapcsolatban, ennél sokkal kimerítőbben. Ezt most nem ismételném meg újra. Éppen ezért írtam, hogy olvassa el az összes választ.
Tisztában vagyok azzal, hogy ebben a kommentemben csak egy szegmensét emeltem ki a nyugdíjrendszernek, viszont mentségemre szolgáljon, hogy az utolsó válaszomban kifejezetten az előttem lévő válaszolóra reagáltam, aki azt fájlalta, hogy elveszik a munkát a fiataloktól csak azt nem mérte fel, hogy az ő nyugdíjukat is gyakorlatilag velünk fizettetik ki, hiszen mind a ketten tudjuk, hogy nem a tényleges befizetésekből finanszírozzák az aktuális nyugdíj kifizetéseket.
Tisztában vagyok vele hol van a kérdés és a válasz súlya.
Érzékeltetni akarnám, hogy menjenek a nyugdíjasok köztük jó magam is a fenébe. Még egyszer leírom. A nyugdíjas munka nem munka. Nem produktív. Szerénységem nem engedtem meg hogy két fiatal eladósodott kollégámat küldjék el. Inkább felajánlottam magamat előrehozott nyugdíjra. Higgyék el kell a munkahely a fiataloknak. Ismétlem, erkölcstelennek tartom, hogy a munkahelyekre némelyeknek a koporsót kell beszállítani. Mert csak úgy lehet megszabadulni az okostojástól. Tehát bátorság nyugdíjasok. menjetek nyugdíjba. Nem sajnáljátok az unokákat? Szégyen ha elveszítek előlük a munkahelyeket.
Majd elfelejtem. Nyugdíjasok leginkább ott dolgoznak, ahol laza a termelés, laza a tanítás. Leginkább az állami szférát terhelik meg.
Fizessenek adót 3x szorosan.
Nem tudod miről van szó, mert koporsókról meg ilyenekről beszélsz. Ember itt 40 évesekről van szó! Nem öreg okostojásokról!
Amúgy ha egészségügyi oka van, menjen rokkant nyugdíjasnak, ha leépítik ismét miért a korkedvezményes nyugdíj a megoldás? Más negyven évesnek sem ajánlják fel a nyugdíjat, mert leépítés van. Kirakják, hogy talp-sarok, lehet mást keresni. ÉS NEM 59-60 ÉVESEKRŐL VAN SZÓ HA MEGÉRTENÉD VÉGRE%
Az igazságtalanságokra nem az a megoldás, hogy csináld te is, akárhányszor beírogatod. Főleg, hogy például van olyan, hogy létszámstop, meg érdeklődési terület stb.
Amúgy meg ne sajnáld szegény apádat, a 90-100 ezrével, tudod ez a magyar átlag fizetés nagyon sokat ennyit kapnak és reményük se nagyon van többre, az egyetlen extra, amit kapnak egy csomag kajajegy, nem még jó kis nyugdíj 20 évvel a korhatár előtt.
Az én férjem is katona, tudom, hogy a 100 ezre mellé mik járnak még, nem csak a pénzre gondolok, de az igényelhető albérlet támogatástól az aláírásért hajvágáson át az "akkor veszed ki a szabadságot mikor csak tetszik"-ig van ott pár kellemes dolog is. Az meg végképp vicc, hogy beleszámítják nekik a képzést is, mikor az éveiket számolják.
Miért irigykedik ?
Mert elbutult. Mert elbutították.
Őseink szentnek tartották a családot. A kis és nagy családot, erre épült a nemzet, a nagy család. Ott még mindenki családtag volt és a szeretet uralkodott. Akkor még verhetetlen volt a magyar. Amit szépen az "osztsd meg és uralkodj" módszerrel vernek szét. Szeretet helyett, pénz lett az érték. Ennek eredménye, hogy az emberek nem összefognak, nem magukat tökéletesítik, egymást emelik, hanem másokat akarnak farigcsálni, tanítani. Eladják a szüleiket, testvéreiket pár forintért. Így butul el a nemzet, aminek az eredménye itt is olvasható.
A pénz lett a legfőbb érték és nem az ember, hát ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!