Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért irigykedik szinte...

Miért irigykedik szinte mindenki a korkedvezményes nyugdíjasokra?

Figyelt kérdés
Azért érdekelne mert édesapám hivatásos katona és január 1.-től jött el nyugdíjba, és idén tavasztól mást se hallani, csak hogy ők az ország ingyenélői és naplopói. Szóval pár megmondóember véleménye érdekelne, miért gondolják ezt.
2011. okt. 25. 23:33
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
82%
Én is voltam katona /hivatásos/, dolgoztam irodába ahol a stresszt a főnök jelentette és dolgoztam terepen, ahol a stresszt az állandó szolgálattal járó hülya szabályok jelentették. De dolgoztam a régi és az uj rendszerbe termelő munkát végzők írányításában és efektiv termelő munkában is és megtapasztaltam a különbséget . A civil életbe kuss van, szabadidő ,pihenőidő kiszámíthatatlan, a jövedelem olyan ahogy kiharcolod magadnak, ha beteg vagy csak akkor kerülsz az orvoshoz ha visznek, ha megelőzésképpen elmégy, akkor ne is menj vissza a munkahelyedre, munkaruha ha,ha , jutalom, soros előléptetés ha,ha,ha, szabadság ? ha,ha, de nem sorolom. Mindig is azt mondtam a kérdés kapcsán, hogy ez egy bonyolult dolog, hiszen más egy faluban, kisvárosban rendőrnek vagy tűzoltónak lenni és más egy zűrös nagyvárosi kerületben. Tehát helyén kell kezelni a dolgot és súlyozni, differenciálni ahol lehet és kell. De azt tényleg irritál, hogy pl az egyik közeli rokonom annyi idős nincs ,mint szolgálati évvel én el tudtam menni 60 évesen nyugdijba és röhög a markában, mert nyugdij mellett dolgozik. A nyugdija is több mint akrív korában, ami a civileknél ugye nem lehetséges. De azt is megkérdezem, hogy hol van civil életbe olyan munkahely, ahol fogak egész sorát ingyen csinálja fogorvos,mert tudomásom szerint ez is járt. De azt is tudom, hogy a BM-nél vagy HM-nél a járulékok befizetése meg sem történt. Tehát senki ne mondja azt, hogy mi közünk hozzá és miért irígykedünk ?!
2011. okt. 26. 05:26
 12/50 anonim ***** válasza:
82%
Engem nem a korkedvezményes nyugdíj érdekel. Menjen aki megérdemli, például bányászok, vegyszerrel dolgozók. De nehogymár az ország legnagyobb ingyenélői a rendőrök is menjenek.
2011. okt. 26. 06:08
 13/50 anonim ***** válasza:
43%

"A bányászok/kohászok teljesen más tészta, őket ezután is külön fogja kezelni a törvény. De mondjuk a rendőrökre ez már nem igaz."

Hála istennek. Rendőrnek nyugdíjt sem kéne adni. Nyugodtan elsétálgatnának minimálbérért életük végéig úgysem fáradnak el semmibe.

2011. okt. 26. 06:13
 14/50 anonim ***** válasza:
89%

"Én is voltam katona /hivatásos/, dolgoztam irodába ahol a stresszt a főnök jelentette és dolgoztam terepen, ahol a stresszt az állandó szolgálattal járó hülya szabályok jelentették. De dolgoztam a régi és az uj rendszerbe termelő munkát végzők írányításában és efektiv termelő munkában is és megtapasztaltam a különbséget . A civil életbe kuss van, szabadidő ,pihenőidő kiszámíthatatlan, a jövedelem olyan ahogy kiharcolod magadnak, ha beteg vagy csak akkor kerülsz az orvoshoz ha visznek, ha megelőzésképpen elmégy, akkor ne is menj vissza a munkahelyedre, munkaruha ha,ha , jutalom, soros előléptetés ha,ha,ha, szabadság ?"

Én csak a kötelező sorkatonait töltöttem le, de biztosíthatok mindenkit civilnek lenni stresszesebb.

2011. okt. 26. 06:16
 15/50 anonim ***** válasza:
73%

Nem irigység, hanem mérhetetlen düh, harag!

Mert:

- az állam pénzén,azaz a mi pénzünkön tanulnak, viszont amire haszna lenne, gyakorlottakká válnának, nyugdíjba mennek.

- 45 évesen nyugdíjaztatja magát, ami számunkra annyit jelent, hogy még 30 évig legalább el kell tartanunk.

- mert az Ő munkájuk se viseli meg a szervezetet jobban, mint egy kőművesé, vagy kétkezi munkásé.

- mert nem nyugdíjba kéne menniük, hanem valami más munkakört kellene felajánlani nekik.

Nagypapám tűzoltó volt, exem rendőr. Papám 70 évesen még részmunkaidőbe dolgozott, mint tűzvédelmi előadó, és oktató. Nem azt mondom, hogy az jó ha valaki túl sokáig marad, de igenis vannak olyan feladatok, amit szerencsétlen 45 éves is el tudna látni. Nem kellene külsősöket alkalmazni irodákba, stb. Exem is az "ingyenélők" táborát erősíti. Óvodás gyerek mellett ment el nyugdíjba 4 éve, azóta se csinál semmit az ég világon. Most persze para van, mi lesz vele. Őszintén nem érdekel senkinek a sorsa, aki azoktól várja az eltartást, akik 40 évig dolgoznak, az ő szaros 20 éves teljesítményükkel szemben.

2011. okt. 26. 07:47
 16/50 anonim ***** válasza:
62%
edesapam 50 evesen ment nyugdijba, 34 evet volt a tuzoltosagnal.. mindent mondhattam ra, de ereje mar nem volt. ok szedik ki ugye a szettrancsirozott embert az autobol, az osszeegettet szinten.. amellett fizikailag is megterhelo volt.. tobb figyelmetlen kollega miatt tobb balesete is volt.. szoval en semni esetre sem sajnalom toluk, hogy nyugdijasok mar 50 evesen..
2011. okt. 26. 07:48
 17/50 anonim ***** válasza:
33%

A magyar ostobaság sajnos népbetegség.

Irigy a magyar a végtelenségig. Ezért tart ott, ahol...

2011. okt. 26. 09:58
 18/50 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azért jó látni pár értelmes választ. Az is érdekelne akik szerint nem csinálnak semmit azok miért nem lettek pl. hivatásos katonák, tűzoltók, rendőrök. Az is elég érdekes hogy ameddig én édesapám nem volt magas beosztású és 90-100 ezrekért dolgozott senkit nem zavart ismerősök közül se, hogy 25 évet kell ledolgoznia, de miután magasabb lett a rangja és kétszer ennyit keresett, egyből jött a szokásos irigykedés. Addig nem zavarta hogy diplomásként 100ezerért dolgozik, addig ő szakmunkással elment a céghez 100-120ezerért meg még "maszekolt" minimum 50ezret. Most hogy nincs maszek a válság miatt rögtön érdekes neki a téma.
2011. okt. 26. 10:34
 19/50 asmosys ***** válasza:
54%

Nem érdemes velük foglalkozni. A tudatlanságból, rosszindulatból fakadó háborgás azok jellemzője, akiknek fogalmuk sincs ezek a kedvezmények kit érintenek, milyen feltétellel kaphatóak.

Fél /jellemzően téves/ információk alapján duzzognak. Ami még a kisebb gond. Nagyobb hogy nem is hajlandóak, legalább minimális szinten tájékozódni. Csak egy apró energiát fektetni abba hogy megismerjék ezen kedvezmények adott munkakörben betöltött szerepét, okait. Pedig ezek könnyedén megérthetőek, logikusak. Fontosabb célokat óvnak, mint pár adóforint.

2011. okt. 26. 10:41
 20/50 anonim ***** válasza:
81%

Semmi irigység nincs bennem, de miért nehezebb egy rendőr munkája, mint pl egy kőművesé? 60 évesen könnyű szaladgálni az állványokon? Nem stresszes dolog 4-5-6 méter magasan dolgozni? Nem értem a különbséget !

Arról nem is beszélve, hogy a rendőrségnél, pénzügyőrségnél engedélyek kiadása és hosszabbítása több hónapot csúszik, mert nincs elég emberük. Ezt konkrétan tudom, mivel az utóbbi időben több ilyen ügyem is volt.

45 éves kor felett miért nem lehet az embereket irodai munkára beosztani? Ott vannak még a bűnmegelőzési, oktatási feladatok. Ezeket miért nem lehet az idősebb kollégákra bízni?

Senki sem mondja, hogy a 60 éves tűzoltó létrákon rohangáljon, inkább intézze a tűzvédelmi ellenőrzéseket, adminisztrációt. Ne várjuk el azt sem, hogy a 60 éves rendőr fussa le a 25 éves bűnözőt, de szerintem azért őket is be lehetne osztani trafipaxozni, mert ugye az nem túl nagy fizikai megterhelés, ha órákig az út mellet ül a kocsiban?

A bányászat viszont tényleg egészen más tészta, mert az tényleg olyan szinten tönkreteszi az embereket, hogy utána már nem lehet őket terhelni.

2011. okt. 26. 10:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!