Miért irigykedik szinte mindenki a korkedvezményes nyugdíjasokra?
Én irigykedem és nem is..
Igazából, ha égne a 10 emeletes, ahol lakom és csak gyalog tudnának feljönni értünk (tegyük fel) a 6.-ra, akkor nem hiszem, hogy örömömet lelném abban, hogy egy 67 éves anno korkedvezményből visszahívott 'öregember', aki jópár dolgot átélt már 'kocogna' fel értünk kb. 20-25 perc alatt, mert már annyira elvan szokva a dolgoktól..
Sok katona, rendőr, tűzoltó, mentős, etc... látott már dolgokat.
Azt viszont nem értem meg, hogy egy 'katona', aki csak zenél a katonaságban az miért mehetett és mehet el korkedvezménnyel?! Ő mit élt meg?! Mert szerintem semmit ...
19:14es vagyok.
Már bocsi, de egy katonai zenész, aki szerinted telefonlehallgatást is végez nem egyenlő azzal a katonával, aki Irakba ment/megy és vagy hazajön élve vagy nem..
Én még ott nem láttam katonai zenészt muzsikálni...
Én csak a rendőröktől vonnám meg. Mindenki más számára tudok ezeregy indokot felsorolni,hogy miért nem alkalmas ,vagy miért nem igazságos 60 évesen is tovább dolgoznia.(tüzöltók,bányászok,veszélyes anyagokkal dolgozók)
De a rendőrök???????? Most komolyan,egy magyar rendőrnek mi az ami pszichésen,vagy testileg megterhelő feladat a szolgálata során?Én ismerek jópárat,kezdjük ott,hogy szolgálat előtt minden reggel sörrel inditanak,utána verik a f@szukat egész nap az autóban,vagy éppen éjszaka,teljesen mindegy.vagy valamelyik kocsmában rohadnak,mert ők megtehetik. A korrupció sem áll messze tőlük,és akkor még _nagyon_ finoman fejeztem ki magam.
Miért nem mentem rendőrnek?Azért,mert nem akarok ilyen gusztustalan lenni,inkább dolgozok addig amíg ki nem purcanok,mire én odakerülök,úgyis annyira kitolják a nyugdijkorhatárt.
A katonákról abszolút semmit nem tudok,az ő nyugdijazásukról nincs is véleményem.
Ezt a választ te írtad.
Ez a válasz 51%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 03:07
Úgy látom itt tényleg ciki, ha valaki dolgozik.
(nem vagyok korkedv.nyugdíjas, csupán arra utaltam, hogy munkával még mindig többet lehet keresni)
Utolsóelőtti:
Mivan öcsém? Nem tudod befizetni a bírságcsekket, vagy esetleg a rothadt rendőrök megint lopáson értek, hogy így meg vagy keseredve?
Nem vagyok megkeseredve. Egyszerűen ez a véleményem.
Miért,talán nem volt igaz? Melyik része?Hogy korruptak,vagy hogy nincs olyan megterhelő része a munkájuknak,amiért hamarabb nyugidjba kéne vonulniuk? Várom az ellenérveket.
Az ácsorgás,kocsikázás,papirmunka még nem indokolja,hogy valaki 40 évesen olyan lepusztult legyen,hogy ne dolgozzon.
Egyébként meg:nincs birságom,soha nem is volt. Lopni meg nem szoktam már elnézést,de ez elég gyerekes ""ellenvélemény"" volt:-D
Nem kell irigykedni.
Ha valakit korkedvezménnyel meg nyugdíjba, annak oka van.
1, Egészségügyi.
2, Létszámleépítés.
2011 évben 59 évesen elhelyezkedni lehetetlen.
Inkább azt támogatnám, aki tud menjen nyugdíjba.
Át kell adni a munkahelyeket a fiataloknak.
Nagyon szeretném tudni hogy a fiatalok hány százalékának van munkahelye.
Én azt tartom.
Egy tisztességes, becsületes 60-62 éves önként fel áll és átadja a helyét a következő generációnak.
Felháboritónak tartom hogy némelyeknek a koporsót a munkahelyére kell bevinni.
Higgyék el 60-on túl végzett munka, nem munka.
Azt hiszik egy hatvaéves tanár készül órára?
Fenét. A rutin ugye? Bla-bla-bla.
Magasan tesz rá mi van a tankönyben.
Ami eszébe jut.
Nekünk elsős gimiseknek, másodikos fizikát adott le egy éven át. Csak év végén jött rá mi a szitu.
Tehát hajrá nyugdíjasok. Előre!
Persze aki aktív akar maradni van lehetőség rá.
Rengeteg önkéntes társulások vannak az országban.
Lehet jelentkezni.
Majd el felejtem, azért nem nagyon adnak fizeteés.
Nagyon is megértem. Egy átlagos nyugdíjas pedagógusnak a nyugdíja meghaladja a 200 Eft-ot.
Hát ebből nem nagyon lehet megélni.Szerintük.
Szerintem, bőségesen elég egy embernek a megélhetéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!