Mit szóltok, hogy nekünk bruttó 213 ezer Ft alatt keresőknek, csökkenni fog kb 7-10 nettóval a fizetésünk?
Egyik ismerősömnek pont ennyivel fog változni mint neked. Csak neki nőni fog.
A tavalyi majdnem nettó 50E változtatás után. Sőt erre még rájön az ugyanennyi fizetés emelés is.
Azt gondolom, hogy a magyar ember ezt hagyja is. Majd legközelebb többel fog csökkenni és akkor majd kajára sem lesz pénz meg úgy semmire.
Szerintem Magyarország lakossága a következő 10 évben csökkenni fog..
Nekem is sikerült megegyezni a munkaadómmal, meg még pár ezer embernek: hát majd ba.szok adózni, ha úgyse kapok érte semmit!!!
Bejelent minimálbérre, a többit meg megkapom zsebbe, azt kézcsókom, nem fér hozzá se a bank, se az állam.
Ha meg orvoshoz kell menni, vagy el kell intézni valamit, így is, meg úgy is fizetni kell érte, csak nem mindegy, hogy van-e miből.
Eddig érdekelt, hogy hogy vagyok bejelentve, mert jajj, ha beteg leszek miből élünk, meg jajj, a nyugdíjam, de azóta eléggé megváltozott a helyzet, bejelentve is éhen lehet mindkettőből pusztulni.
"Szerintem Magyarország lakossága a következő 10 évben csökkenni fog.."
Ehhez nem kell Nostradamusnak lenni, az elmúlt 30 évben is csökkent.
Ez egy baromság a fidesztől!
Nem csak az alacsony keresetüekkel szemben méltánytalan, de gazdaságilag sem indokolható! Már így sem képes növekedni a magyar gazdaság, annak ellenére hogy a duális mivoltából fakadóan ha 2-2,5% a növekedés az még esetleg a külföldi cégek növekedését takarja. Az meg ugye édes kevés hiszen nekünk abból nincs profit alapú növekedésünk, amit meg esetlegesen a bérmunka élénkülése okoz az a 22 év tapasztalata szerint kevés.
Az az, ma , amikor 0/1% növekedést irányoznak elő a számítások, teljesen releváns hogy a a magyar oldala a duális gazdaságnak egyenesen zsugorodik.
Erre a fidesz még a meglévő fogyasztást is vissza akarja fogni. Az az a kontraproduktívumot növeli csak.
Ennek az eredménye? Még kevesebb bevétel, még több megszorítás, még alacsonyabb életszínvonal, még nagyobb kiszolgáltatottság a multikkal szemben,még kevesebb munkavállalói jog, stb stb. Aztán eljön az az idő hamarosan, amikor annyira beáll a magyar nemzetgazdaság hogy már a multik is kivonulnak, hiszen nem lesz a számukra sem elfogadható fogyasztás, a magasabb és használható képzettségűek. A magasabb képzettségüek akár csak szakik elmennek külföldre, így a képzett de olcsó munkaerő sem csábítja a multikat az összeszerelő Mo ba.
És kb itt a vége fuss el véle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!