Ha befizetjük az államnak a bruttó keresetünk közel felét adóként, akkor ugyan miért ne várnánk el tőle, hogy rendezett országban éljünk?
Kezdetnek elég lenne annyit elvárni,hogy a rendőrség ne arról szóljon,hogy kiállunk a traffipaxal és büntetünk,meg közúti ellenőrzés közben fánkzabálás+válogassák már meg,hogy kit vesznek fel.Ne ilyen cingár gyerekek menjenek rendőrnek.
De egyébként igen.Joggal várhatóak el alap dolgok.
Én még komcsi kádárista is lettem azért, mert ki mertem mondani, hogy akkori korban azért voltak olyan szegmensei az életnek, ami jobb volt a mainál.
Az államnak, akit/amit az adóinkkal mi fizetünk a dolgukat kellene végeznie, ezért fizetjük őket és nem azért, hogy kiskirály zsarnokként szemétkedjenek és szándékosan ellehetetlenítsenek. Nem sültgalambvárás, ha az adóforintunkért várunk is valamit.
Nos igen, a rendőrségünk és a tevékenysége. Ez megérdemelne egy külön témát. De idetartozik még például az utak karbantartása is.
Az ÁFA meg tényleg egy plusz, de ezért írtam azt, hogy "közel felét". :)
A "kádárista" vagyok. Pont most ebben a percben kaptam egy e-mailt.
Idézem, nem a saját szavaim!
"Sajnos gyerekek a kifüstölésünk Sintér alatt is zavartalanul folyik.
Az ő szentháromságuk mellé /adó-járulék-illeték/ most behozzák a negyedik zsákmányszerzést a büntetést /szankciót/,amiből már nem ez az első,egyre szaporodik és nemcsak aránytalan,hanem megsemmisítő /lásd:parkolás lehúzásokat ill.50 ezret a tujánál a staubért/
De vigaszul a narancsnak:Tegnap a Kedves Vezető,az Imitátor a Maneken Pis/a/ Városában,ahol ő is ezt tette velünk a fejünkre úgy,hogy kijelentette:Romaisztán egyedül szembeszegül és nem csatlakozik az E.U adóharmonizációhoz.Na, fordítsuk le magyarra:
Olyan magas itt nálunk az adóterhelés,hogyha levinnénk az E.U-s átlag szintre,akkor nem jutna elég Kohn-nak,mint "Álam /tudjuk/adósság".Bár már 11-szer fizettük vissza a törzstőkét és most jönnek majd az újabb "kárpótlások" a Csikágói Bíróság ítéletére.Üdv.
"
Igen, én is ezen a kádáristázáson és a "takarodj ki Észak-Koreába, ha nem tetszik valami!" válaszokon akadok ki gyakran.
A lényeg a következő lenne:
Ha az állam nem képes ellátni a feladatait, egyáltalán nem kapjuk tőle vissza azt, amit beadunk, akkor ugyan miért kellene eltűrnünk csendben nyomorultul, hogy rosszul működik?
Valójában 16% az szja. Azt a saját nettó keresetedből vonják. járulékok, pedig a bruttó kereseted kb 27-28 % át teszik ki.
Mit értesz rendezett körülmények között? Ha rendezett körülményeket akarsz menj ki külföldre, itt még jó darabig csak harácsolás meg hazugságok lesznek.
nos, járulékok, személyi jöv adó, áfa, és akkor ha valaki piát, cigit vesz azon plusz adó. ha benzinre költesz, azon plusz adó. ha nyersz szerencsejátékon, akkor nyereményadó. ha bankban van a pénzed kamatoztatni, akkor kamatadó. lehet ezt még sorolni jó sokáig. Nem a pénzed felét adózod le ebben megnyugtatlak.
plusz majd most talán hamburgeradó is amit ki tudja milyen ételekre húznak majd rá, hogy nem csak a hamburgerre, az tuti.
"az államtól várják a sültgalambot"
Én ezt olyanra szoktam mondani, aki azt várja, hogy:
- az állam adjon neki átlag felett fizető munkát azonnal, 10km-en belül, ami a szakmájának megfelelő
- az állam hozza helyre az ő hibásnak bizonyuló döntését
- az állam vegyen el mástól valamit, és adja oda neki.
Ez nem zárja ki a rendezett ország, környezet biztosítását, amennyiben az azt jelenti, hogy tiszta a környezet és nincsenek bűnöző elemek úton-útfélen. Ám ezekben nem csak az államnak kell tenni, hanem az emberek gondolkodásában kell változást kieszközölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!