Miért vannak itthon sokan rosszindulattal azokkal szemben akiknek jó fizetése van?
13:52
Nagybátyám kőműves és 90-et keres. Tehát igen...
Én is ennyit keresek, nagy cégnél, becsülettel adódok utána. És kidolgozom a belem, reggel 7-től este 6-ig. (Mielőtt beszólna valaki, most szabin vagyok, itthonról netezek).
Kemény a melóm, belső ellenőr vagyok. A felelősség óriási, járok a rendőrségre tanúskodni, és mindig van aki utál. Ugyanakkor úgy érzem, hogy munkám hasznos, mert sok embert elkapunk, aki lopja a cég pénzét. (Érdekes őket nem utálják, csak sajnálják... Igazi magyar mentalitás!)
Tehát megtermelem a fizetésem, pedig nem téglákat rakok egymásra.
Folyamatosan tanulni kell, nem csak a törvényeket kell követni, hanem a szűkebb szaterületemet is fejleszteni kell, érteni kell a könyveléshez, informatikához, stb.
És úgy érzem, nem vagyok túlfizetve!
Két eset van:
- azért, mert az illető nem érdemli meg. Ezerszámra vannak olyanok, akik mind emberileg, mind szakmailag szarok, csak jókor voltak jó helyen, vagy valaki besúvasztotta őket valahova, és most kaszálják a dohányt.
- vagy pedig nem azzal van a gond, hogy sokat keres, hanem azzal, hogy más keres keveset, pedig semmivel sem dolgozik kevesebbet. Ez van.
14:22
Üdvözölleg a szegény és a Fidesz szerint lusta emberek között. Mindenki lusta nekik, aki nem keres többszázezret, aki pedig annyit keres, az tuti, hogy milliószor olyan hasznos munkát végez, mint a kiskeresetű.
Nos, ennyit a mostani rendszerről.
14:37! Én egy multinál dolgozom, mint informatikai projektvezető. Sokan azt mondják, hogy nem csinálok semmit, mert mások végzik el a melót, ők írják a kódot, ők kötik át a szervereket. Csak azt felejtik el, hogy én vagyok az, akinek nem csak egy-egy lépést kell átlátnia, hanem a teljes folyamatot, a teljes rendszert. Nem csak egy kis terület problémáján kell dolgoznom, hanem minden terület minden problémájával foglalkoznom kell. Én vagyok az, akinek le kell ültetnie az embereket, hogy beszéljenek egymással, mert maguktól nem tennék meg. Én vagyok az, akitől kérdez a felső vezetés, ha valamit nem értenek. Én vagyok az, aki az érdekellentéteket megpróbálja kezelni. Kézzelfoghatót nem sokat szállítok le, leszámítva azt a sok ezernyi e-mailt. És ezt a melót nem sokan tudnák megcsinálni.
Amit akarok mondani ezzel, hogy nem mindenkinek ugyanolyan látványos a munkájának eredménye, és ezért könnyűnek tűnik, de attól még olyan munkát végezhet, amit más nem tudna elvégezni – ezért megérdemli a pénzét.
(A te konkrét esetedre lehet, hogy ez nem igaz – csak jelezni akartam, hogy nem kell átlalánosítani.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!