Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy manapság a...

Miért van az, hogy manapság a 8 általánost+érettségit semmibe sem nézik a munkaerőpiacon, amikor oda is azért nem kis teljesítmény kellett, hogy eljusson valaki?

Figyelt kérdés

Ráadásul nem mindenkinek van olyan agykapacitása, hogy diplomás legyen. Már az érettségivel se tud mindenki megbirkózni, szóval ahhoz is átlagon felüli agykapacitás kell.

Hogyan fog kinézni a jövő? Lesz egy "felső osztály" akiknek genetikailag fejlett agya van és ők diplomásként dőzsölni fognak, a többi ember pedig hajléktalanként fog flangálni az utcán?

2011. okt. 6. 16:52
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
62%
Valakinek a fizikai munkát is el kell végeznie.
2011. okt. 6. 18:10
 22/27 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem sok diplomás rájött arra hogy hiába költött pénzt, fordított időt, energiát a diplomára, nem tud elhelyezkedni vele.

De a kérdésre válaszolva a 8 általános, és érettségi ma már alapnak számít, ha nincs mellette szakma akkor valóban semmibe sem veszik, mert semmit nem is ér.

2011. okt. 6. 18:58
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeség ez a kérdés, egyáltalán nem szükséges átlagon felüli értelmi képességekkel bírni sem egy érettségihez, sem egy diplomához. Inkább azt mondanám, hogy átlagon alul, azaz egy 100-as IQ szint alatt már lehet nehezebb az érettségi, illetve nincs értelme diplomának, de még ez sem teljes igazság, mert van olyan, hogy szorgalom, ami sokszor ha nem is teljes mértékben, de ki tudja váltani a tehetséget. A másik nagyon fontos körülmény, az idő és a pénz. Ha van időd és el tudod magadat tartani, vagy segítenek a szülők, akkor szorgalommal simán szerezhetsz diplomát. Persze nem IT szakra kell menni, mert oda tényleg kell a 100-as, 110-es feletti szint. Másképpen: magolással nem lehet programozást tanulni, muszáj, hogy átlásd amit csinálsz.
2011. okt. 6. 19:53
 24/27 anonim ***** válasza:
86%

"Szóval kedves diplomások, egyszerűen nem értem a problémátok lényegét. Nektek nem elég az, hogy dolgozom helyettetek és megkeresem a fizetésetek, nektek még minden internetes fórumon, chaten, és egyéb honlapon is hajbókolni kell, mert ti esküsztök rá, hogy űberművelt, roppant apasztalt, sokoldalú és roppant kiváló szakemberek vagytok?"

Kedves 8 osztályt végzett honfitársam! Ha te egy gyártósor mellett végzel betanított munkát, akkor ha azt én, mint egy diplomás szakember nem állítom be megfelelően, vagy sok másik mérnök ember nem találja fel a gyártósort, akkor neked ma nincsen munkád! Fel kellene végre fogni, hogy egy betanított, alacsony képzettségű ember könnyen pótolható, illetve bármelyik diplomás megcsinálja a ti munkátokat, de ti pl. nem hiszem hogy tudjátok a kábelköteg gyártástechnológiáját! Azt is el kell fogadni, hogy kölcsönösen szükség van egymás munkájára, mert amit én tervezek, az semmit sem ér, ha nincs aki használja, de ha én semmit sem állítok be vagy csinálom meg, akkor te sem tudsz dolgozni. Így ahelyett, hogy a diplomásokat semmirekellőeknek tartod, előbb gondolkodj! És nem kell hajbókolni, csak éppen, mint rangban felettetek állónak kijár némi tisztelet. (Mert általában a diplomás a vezető, de ez nem feltétlen igaz, vannak kivételek.)

2011. okt. 6. 20:32
 25/27 anonim ***** válasza:
71%

"És nem kell hajbókolni, csak éppen, mint rangban felettetek állónak kijár némi tisztelet."

Már a katonaságon vagyunk, vagy mi?

Amúgy hidd el, soha senkit nem tiszteltek még azért mert van egy-két diplomája. A tisztelet ugyanis nem a papírnak, hanem az embernek szokott szólni, mert diplomát szerezhetsz, de a tisztelet nem jár hozzá. Azt ki kell ám érdemelni!

2011. okt. 6. 23:33
 26/27 anonim ***** válasza:
58%
Úgy szarom én le, hogy te a gyártósor mellett lenézel valakit, mert diplomás ahogy van. Megtehettem volna annak idején én is, hogy elmegyek a Tesco-ba árufeltöltőnek 400-as órabérért, de én ehelyett tantárgyanként minimum ezer oldalakat tanultam meg, hogy fenn tudjak tartani egy autót(nem Suzukit), egy lakást, a családomat és természetesen a munkanélkülieket. Az én életem sínen van, innentől teljes mértékben lényegtelen, hogy egy csak érettségivel rendelkező egyén irigykedés miatt lenéz engem.
2011. okt. 7. 00:39
 27/27 anonim ***** válasza:

Én ezzel a témával úgy vagyok, hogy ez az egész rendszer egy nagy 0. Igen az egy nagy 0.

Nem a papír, hanem a tettei teszik az embert. Ilyen világ, ami jelenleg van nem sokáig fog létezni. Hála Istennek változások történnek már a nagy világban.

Az emberek, akik használják az elméjüket és a szívüket előrébb jutnak. Akik meg a régi dolgok megváltozása miatt sipákolnak, azok meg ezt egy pofonként fogják fel. Ez van.

Minek ez a nagy rakás szar, ami itt jelenleg van? El kell takarítani és nem pedig rinyálni. És helyette építeni egy teljesen új és igazságos társadalmat.

Aki ezt a taposómalmot támogatja az azt is megteheti. Csak, akkor ne is csodálkozzon, hogy könnyen lefog maradni és csodálkozni fog, hogy az a 0 rendszer, amiben "élt" azt egy csomóan elhagyták és inkább élnek és dolgoznak egy olyan társadalomban, ahol napi 4 órát töltenek el munkával, mindenkinek van lakása és önmagára és a családjára fordítja vagy amire akarja a szabad idejét.

Én ezért is elfelejtettem a munkaerő piac nevű baromságot, mert mi vagyok én? Árucikk?

Nem árucikk, hanem ember vagyok. Méghozzá a Föld egyik lakója. Ezért is fogom minden erőmmel inkább ezt a rendszert megszüntetni és átalakítani olyanná, mint amilyenné kell válnia. Akár tetszik ez a fent lévőknek, akár nem.

2013. márc. 7. 02:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!