Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy manapság a...

Miért van az, hogy manapság a 8 általánost+érettségit semmibe sem nézik a munkaerőpiacon, amikor oda is azért nem kis teljesítmény kellett, hogy eljusson valaki?

Figyelt kérdés

Ráadásul nem mindenkinek van olyan agykapacitása, hogy diplomás legyen. Már az érettségivel se tud mindenki megbirkózni, szóval ahhoz is átlagon felüli agykapacitás kell.

Hogyan fog kinézni a jövő? Lesz egy "felső osztály" akiknek genetikailag fejlett agya van és ők diplomásként dőzsölni fognak, a többi ember pedig hajléktalanként fog flangálni az utcán?

2011. okt. 6. 16:52
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
67%
Én is épp ezen filóztam, az érettségimmel kiröhögnek, max. szalag mellé mehetnék 3 műszakba a szakmámmal. (Műszerész vagyok.)
2011. okt. 6. 16:57
 2/27 anonim ***** válasza:
36%

Egyáltalán nem biztos,hogy a diplomásnak fejlettebb agya van,mint egy érettségizettnek. Csak jobb az anyagi helyzete,esetleg van protekciója.

Sok érettségizettet ismerek,akiknek jobban vág az agya,műveltebb,mint néhány diplomásé.

Ma ez a divat,hogy legyen diplomád. Amíg tanulnak a fiatalok,nem jelennek meg a munkaerő piacon.

2011. okt. 6. 17:01
 3/27 anonim ***** válasza:
93%
Ha ez megnyugtat, a diplomások sem dőzsölnek. 3,5 hónapos munkakeresés után most személyi asszisztens leszek a diplomámmal. Félreértés ne essék, nagyon örülök, hogy végre lett munkám, de a diplomámmal kitörölhetem. Nem érte meg sem az időt, sem a pénzt, amit ráfordítottam.
2011. okt. 6. 17:01
 4/27 anonim ***** válasza:
92%
89%, 17:01, Ne haragudj, megkérdezhetem, milyen diploma?
2011. okt. 6. 17:12
 5/27 anonim ***** válasza:
58%

"amikor oda is azért nem kis teljesítmény kellett, hogy eljusson valaki?"

Mert igen is kis dolog az érettségi (legalábbis középfokú, emeltet meg csak olyan tesz, aki tovább akar tanulni). Ha valakinek normális, esetleg attól valamivel rosszabb értelmi képességei vannak, akkor meglepően kevés tanulással is össze lehet kaparni egy hármast, még a jobb nevű középiskolákban, gimnáziumokban is.

Azzal viszont egyet értek, hogy a főiskola/egyetem nem nem való mindenkinek.

2011. okt. 6. 17:15
 6/27 anonim ***** válasza:
58%

17:01! Milyen diplomád van?

Mert én informatika szakon végeztem és már a diplomamunka előtt volt szerződésem.(Ismeretség, protekció nélkül!) Amúgy pedig olyan szakokat, amelyekre nincsen igény a munkaerőpiacon, nem kellene támogatnia az államnak. Csak azokat, amelyekre szükség van. Aki pedig olyat akar tanulni, amire a munkaerőpiacon nincsen szükség, az fizesse a tanulmányai költségét!

2011. okt. 6. 17:16
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
Az iskolázottság is valóban csak akkor számít, ha a papír mögött érezhető a valódi tudás és rátermettség a megjelölt pozíció betöltéséhez. Mivel ma valóban divat diplomát szerezni, már sok területen túlkínálat van az ilyen végzettségű emberkékből, különösen a frissen végzett, gyakorlat nélküliből. Az is igaz, hogy egy szakmával alkalmazottként sem fog senki dőzsölni, nyolc általánossal pedig betanított munkásként, három műszakban pedig már boldog lehet valaki, ha alkalmazzák minimálbérrel. Nekem nincs érettségim, van ugyan egy szakmám amiben soha nem dolgoztam és már nem is tudnék, 50 leszek és már két éve nem találok munkát. Egyre inkább azt érzem, hogy ez már csak nehezebb lesz, és sehová nem kellek. Új szakma kitanulásához nincs pénzem, de ha lenne is, kevés az esély, hogy ennyi idősen, szakmai tapasztalat nélkül alkalmazzanak.
2011. okt. 6. 17:20
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
17:16, teljesen egyetértek, de azért azt nehéz objektíven eldönteni, mire van szükség a munkaerőpiacon. Ezt alapvetően a piac maga dönti el. Tény hogy van pár szak, ami csak kamudiplomákat gyárt, de szerintem akkor sem egyszerű meghozni egy ilyen döntést. :)
2011. okt. 6. 17:21
 9/27 anonim ***** válasza:
18%
Hát nem tudom, de én például a diplomásokat nem nézem semmibe. Próbálj egyszer elbeszélgetni egy diplomással és rádöbbesz mennyire ostobák.
2011. okt. 6. 17:42
 10/27 anonim ***** válasza:
55%

"Egyáltalán nem biztos,hogy a diplomásnak fejlettebb agya van,mint egy érettségizettnek. Csak jobb az anyagi helyzete,esetleg van protekciója.

Sok érettségizettet ismerek,akiknek jobban vág az agya,műveltebb,mint néhány diplomásé.

Ma ez a divat,hogy legyen diplomád. Amíg tanulnak a fiatalok,nem jelennek meg a munkaerő piacon."

Neked teljes mértékben igazat adok, ha azok jutnának diplomához akiknek eszük is van hozzá, nem csak pénzük nem teremne ennyi csökkentértelmű mérnök, psichológus, vagy szellemileg elmaradott közgazdász.

2011. okt. 6. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!