Miért van az, hogy manapság a 8 általánost+érettségit semmibe sem nézik a munkaerőpiacon, amikor oda is azért nem kis teljesítmény kellett, hogy eljusson valaki?
Ráadásul nem mindenkinek van olyan agykapacitása, hogy diplomás legyen. Már az érettségivel se tud mindenki megbirkózni, szóval ahhoz is átlagon felüli agykapacitás kell.
Hogyan fog kinézni a jövő? Lesz egy "felső osztály" akiknek genetikailag fejlett agya van és ők diplomásként dőzsölni fognak, a többi ember pedig hajléktalanként fog flangálni az utcán?
"de én például a diplomásokat nem nézem semmibe. Próbálj egyszer elbeszélgetni egy diplomással és rádöbbesz mennyire ostobák."
Igen, vannak köztük ostobák, ahogyan a 8. osztályt végzettek között is akadnak bunkók. (pl. te!)
"Az iskolázottság is valóban csak akkor számít, ha a papír mögött érezhető a valódi tudás és rátermettség a megjelölt pozíció betöltéséhez."
Sajnos ez ebben az országban nem jellemző. Rendszerint a papírok mögött nulla tudás rejlik, és mindegyik mellé felvesznek egy alacsonyabb végzettségű, ámde szellemi képességei birtokában lévő kisegítőt, titkárnőt, tanácsadót, aki végre tudja hogy mit csinál.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:48
Hát, ebben is van valami!
"Igen, vannak köztük ostobák, ahogyan a 8. osztályt végzettek között is akadnak bunkók. (pl. te!)"
Mi történt kedves barátom, véletlenül rátapintottam valamire? xD
Nézzétek meg például a 66%-os kedves válaszoló hozzászólását, róla például feltételezem, hogy diplomás.
És tudjátok miből vontam ezt le? Egyedül az ő szellemi képességeik merülnek ki egy ilyen óvodás szintű reakcióban:
-Te vagy a hülye, nem én!
Szóval kedves diplomások, egyszerűen nem értem a problémátok lényegét. Nektek nem elég az, hogy dolgozom helyettetek és megkeresem a fizetésetek, nektek még minden internetes fórumon, chaten, és egyéb honlapon is hajbókolni kell, mert ti esküsztök rá, hogy űberművelt, roppant apasztalt, sokoldalú és roppant kiváló szakemberek vagytok?
Tudjátok mi ezzel a gond? Az, hogy ezt egyedül ti állítjátok magatokról, a külvilág rólatok egészen mást gondol. :)
Szóval kedves diplomások, egyszerűen nem értem a problémátok lényegét. Nektek nem elég az, hogy dolgozom helyettetek és megkeresem a fizetésetek, nektek még minden internetes fórumon, chaten, és egyéb honlapon is hajbókolni kell, mert ti esküsztök rá, hogy űberművelt, roppant tapasztalt, sokoldalú és roppant kiváló szakemberek vagytok?
Tudjátok mi ezzel a gond? Az, hogy ezt egyedül ti állítjátok magatokról, a külvilág rólatok egészen mást gondol. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!