Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a fiatalok többsége továbbtanulna? (88%)

Figyelt kérdés
[link]
2011. okt. 5. 17:22
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó. Senki nem mondta, hogy az okos diákok ne tanulhassanak tovább. De ne menjen a fiatalok 88 %-a főiskolára, mert a munkaerőpiacon nincs szükség ennyi diplomásra. Én azt mondom, hogy legyen kemény felvételi, szűrjék ki azt a 20 %-ot, aki arra érdemes, a többi meg menjen el kétkezi munkásnak. Ha megnézel egy gyárat, ott van 3000 melós meg 500 értelmiségi. Az emelt szintű érettségire való felkészülés csak részben a tanár érdeme, azt a diáknak is akarni kell. Nem lehet mindig a tanárra mutogatni, hogy azért nem sikerült, mert nem volt jó a felkészítés. Megcsinált mindent, amit a tanár feladott? Nem? Akkor nincs miről beszélni.

Nem nem sikerült, hanem még csak leehtőségem sem volt. a kettő nem ugyanaz. Most magántanárhoz kell járnom, és nekem kell előteremteni rá a pénzt. Ezt középsuliba tök ingyen megkellett volna kapnom.

2011. nov. 18. 18:34
 22/23 anonim ***** válasza:

ma 18:34

Én meg azt mondom, hogy ne te döntsd el tízezrek életét.

2011. nov. 18. 18:58
 23/23 anonim ***** válasza:
84%

Valóban nincs rálátásom a teljes generációra. Nem is állítottam. Az viszont tény, hogyha az emberek 88 %-a diplomát kapna, akkor senki nem sütné meg a sok munkanélküli jogásznak/közgazdásznak/mérnöknek stb a kenyerét.

Egyszerű józan paraszti ész. Nem lehet mindenki diplomás. Végre a vezetőség is eljutott erre a döntésre, erre mindenki fel van háborodva. Miért is?

Gondold végig. Tanulsz, elvégzel egy egyetemet, idő, pénz, energia. Aztán meg nem tudsz a szakmádban elhelyezkedni, mert túlkínálat van, vagy ha el is tudsz helyezkedni a fizetésed nevetségesen alacsony lesz.

Kapjon a fiatalok 20 %-a diplomát, aki keményen tanul érte. Viszont akkor értéke is lenne a diplomának. 20 évvel ezelőtt pl. egy diplomás ember egyetem után tuti jól fizető állást kapott.

Miért ne tartozhatnál abba a 20 %-ba? Ennyire nincs önbizalmad? Vagy megijedtél, hogy nem ütöd meg a mércét?

2011. nov. 18. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!