Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a fiatalok többsége továbbtanulna? (88%)

Figyelt kérdés
[link]
2011. okt. 5. 17:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
82%
Épeszű fiatal tovább akar tanulni, de az nem mindegy, hogy mit és hol!
2011. okt. 8. 19:36
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

"Aki kicsit olvas, néz, tudhatja, hogy az állástalan diplomások száma nő, szakmunkásból pedig hamarosan katasztrofális hiány lesz. "

Aki pedig kicsit tovább olvas, rájön, hogy még mindig rengeteg azok aránya a munkanélküliek között, akiknek szimpla érettségije, szakmunkás bizonyítványa van...

2011. okt. 8. 19:39
 13/23 anonim ***** válasza:
42%

"Mert azt vettem észre, hogy a "munka" mint olyan a legtöbb tizenéves számára idegen szó ,amit nem ért"

Ezért dolgoznak sokan iskola mellett, ugye?

nem mindig az amúgy is "férgese" csak bulizok más semmi fiatalokból kell kiindulni...

2011. okt. 8. 19:40
 14/23 anonim ***** válasza:
39%

A válasz írója 45%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 11:25

Téged pedig ki kén már tiltani innen!

ne itt kampányolj, te komcsi undormány!

2011. okt. 8. 19:41
 15/23 anonim ***** válasza:

Ez világtendencia.

Nincs mit csodálkozni rajta.

2011. nov. 16. 10:32
 16/23 anonim ***** válasza:
58%

Én középiskolában tanítottam. Olyan diákok voltak ott, hogy némelyik írni-olvasni alig tudott. Pótérettségin rugdosták át őket, aztán mentek egy magánfőiskolára tanulni. Hogy mit kezdenek majd utána magukkal, az más kérdés.

Amikor a rosszabb tanulóknak azt javasoltam, hogy tanuljanak szakmát érettségi után, mindegyik fel volt háborodva.

Felveszik őket egy büfészakra, a szülők fizetnek, ott elbulizgatnak, aztán meg vagy protekcióval lesz jó állás, vagy mennek a szalagra betanított munkára. Mert dolgozni egyik sem akar.

Tisztelet a kivételnek, de általában ez az igazság. Ez a 88 %-nak legalább a fele. Mert persze senki sem mondja, hogy ács, vagy szűcs, vagy kertész akar lenni, mert ott dolgozni is kéne.

Szerintem nem baj, hogy a Kormány csökkenteni akarja a férőhelyeket, nincs szükség ennyi diplomásra. 15 évvel ezelőtt még volt értéke a diplomának, most meg minden hülye után dobnak egyet.

2011. nov. 16. 13:36
 17/23 anonim ***** válasza:
55%
ez a mai fiatalok duma annyira snapsz. nyílván mi vagyunk a genetikai hulladék nemzetség. én 20 évesen dolgozom, tanulom én állom a tanulási költségeimet. És nem vagyok egyedül ezzel. Inkább a tanároknak kéne komolyabban venni ha 1 diák emelt emelt szinten akar érettségizni, meg az információkat eljuttatni...Nevetséges ez az általánosítás, és igen tanuljon csak mindenki tovább aki akar és tud. Egy szakmunkásnak bármikor el tudunk menni, viszont fősulira/ egyetemre azért nem... Akinek nincs életcélja, jövőképe, az menjen szakmunkásnak... Ja meg ti akik annyira jöttök h mi miértnem akarunk szakmunkások lennni...menjetek TI! Nekünk IGÉNYÜNK van nemesebb és jobb hivatások iránt...És nem média és komm vagy andragógia féle tucat szakokra gondolok... hanem pl zrínyi vagy rtf ahova 2 ötös érettségi kevés mellette jó fizikum is kell...tehát elmélet-gyakorlat...plusz a nyelvvizsga...Ti miért akarjátok elvenni a tanulás lehetőségét, és miért degradáljátok le minket, illetve akarjátok elvenni a büszkeséget h igenis szép és nehéz dolog h bekerüljünk egy egyetem/fősulira ? érdekes, rengeteg felnőt írni olvasni alig tud... Nevetségesek vagytok...Bár okos emberek nem általánosítanának...
2011. nov. 16. 13:57
 18/23 A kérdező kommentje:

"Mert persze senki sem mondja, hogy ács, vagy szűcs, vagy kertész akar lenni, mert ott dolgozni is kéne. "

És ha valaki mérnök akar lenni, akkor nem akar dolgozni?

2011. nov. 16. 16:10
 19/23 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó. Senki nem mondta, hogy az okos diákok ne tanulhassanak tovább. De ne menjen a fiatalok 88 %-a főiskolára, mert a munkaerőpiacon nincs szükség ennyi diplomásra. Én azt mondom, hogy legyen kemény felvételi, szűrjék ki azt a 20 %-ot, aki arra érdemes, a többi meg menjen el kétkezi munkásnak. Ha megnézel egy gyárat, ott van 3000 melós meg 500 értelmiségi. Az emelt szintű érettségire való felkészülés csak részben a tanár érdeme, azt a diáknak is akarni kell. Nem lehet mindig a tanárra mutogatni, hogy azért nem sikerült, mert nem volt jó a felkészítés. Megcsinált mindent, amit a tanár feladott? Nem? Akkor nincs miről beszélni.
2011. nov. 18. 13:34
 20/23 anonim ***** válasza:

"Én középiskolában tanítottam."

és?

ettől még nincs rálátásod a teljes generációra.

2011. nov. 18. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!