Mi a véleményetek arról, hogy a fiatalok többsége továbbtanulna? (88%)
"Aki kicsit olvas, néz, tudhatja, hogy az állástalan diplomások száma nő, szakmunkásból pedig hamarosan katasztrofális hiány lesz. "
Aki pedig kicsit tovább olvas, rájön, hogy még mindig rengeteg azok aránya a munkanélküliek között, akiknek szimpla érettségije, szakmunkás bizonyítványa van...
"Mert azt vettem észre, hogy a "munka" mint olyan a legtöbb tizenéves számára idegen szó ,amit nem ért"
Ezért dolgoznak sokan iskola mellett, ugye?
nem mindig az amúgy is "férgese" csak bulizok más semmi fiatalokból kell kiindulni...
A válasz írója 45%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:25
Téged pedig ki kén már tiltani innen!
ne itt kampányolj, te komcsi undormány!
Ez világtendencia.
Nincs mit csodálkozni rajta.
Én középiskolában tanítottam. Olyan diákok voltak ott, hogy némelyik írni-olvasni alig tudott. Pótérettségin rugdosták át őket, aztán mentek egy magánfőiskolára tanulni. Hogy mit kezdenek majd utána magukkal, az más kérdés.
Amikor a rosszabb tanulóknak azt javasoltam, hogy tanuljanak szakmát érettségi után, mindegyik fel volt háborodva.
Felveszik őket egy büfészakra, a szülők fizetnek, ott elbulizgatnak, aztán meg vagy protekcióval lesz jó állás, vagy mennek a szalagra betanított munkára. Mert dolgozni egyik sem akar.
Tisztelet a kivételnek, de általában ez az igazság. Ez a 88 %-nak legalább a fele. Mert persze senki sem mondja, hogy ács, vagy szűcs, vagy kertész akar lenni, mert ott dolgozni is kéne.
Szerintem nem baj, hogy a Kormány csökkenteni akarja a férőhelyeket, nincs szükség ennyi diplomásra. 15 évvel ezelőtt még volt értéke a diplomának, most meg minden hülye után dobnak egyet.
"Mert persze senki sem mondja, hogy ács, vagy szűcs, vagy kertész akar lenni, mert ott dolgozni is kéne. "
És ha valaki mérnök akar lenni, akkor nem akar dolgozni?
"Én középiskolában tanítottam."
és?
ettől még nincs rálátásod a teljes generációra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!