Lehet esélye a Magyar Szolidaritás Mozgalomnak?
A mai Kossuth téri tüntetésen bontottak zászlót. A híres lengyel szolidaritáséra emlékeztet a logójuk. Mivel az MSZP összeomlott, lehet ez egy új, átütő baloldali politikai erő?
Szia! Én csak a kérdésre reagálnék, mert nekem is felkeltette az érdeklődésemet. Ha a Szolidaritás mozgalom egy alternatív MSZP/SZDSZ lesz, akkor nincs esélye, de ha olyan, mint a lengyel szolidaritás mozgalom, akkor lehet de arról tudni kell, hogy erősen katolikus volt. Az alapítóknak meg kell akadályozniuk, hogy a magyar belpolitika elmúlt 20 éves attitűdjeit magára aggassa a mozgalom (anyagelvűség, hatalomvágy, karriervágy, megélhetési politizálás stb.), támaszkodni kell a fiatalok lendületére, mert az segíthet kívülről megdönteni a romlott politikai rendszerünket. Távol kell tartania magát a mostani parlamenti pártoktól, de nem az emberektől.
Én KDNP tag voltam, de kiléptem, úgyhogy hidd el, tudom miről beszélek :)))
"A kérdező kommentje:
Hát nem tudom..."
Nem baj, úgyis megtudod majd és örülni fogsz.
"Ha a Szolidaritás mozgalom egy alternatív MSZP/SZDSZ lesz, akkor nincs esélye"
Ebben én nagyon-nagyon reménykedem!
Egyébként kíváncsi lennék, milyen pártvonzódású emberkék fejéből pattant ki elsőként az ötlet.
"Egyébként kíváncsi lennék, milyen pártvonzódású emberkék fejéből pattant ki elsőként az ötlet."
Szerintem pártonkívüliekéből.
"Mindannyian? És vajon mindannyian nagyon-nagyon függetlenek?"
Nem, mivel nyilvánvalóan vannak köztük idősebbek is, akik valószínűleg szavaztak már ide-oda
Ennyi erővel a Jobbikosok is mind eddig pártonkívüliek voltak?
Tudtommal a választáshoz minden cselekvőképes nagykorú állampolgárnak joga van.
"hanem, hogy olyanokat vajon befogad-e, akik eddig nagyban hozzájárultak ilyen-olyan pártokban az ország tökretételéhez."
valószínűleg nem.
De nem én szervezem így nem tudom 100%-san.
Ja és már az elején értettem, hogy arra akarsz kilyukadni,hogy MSZP-seket befogadnak-e.
Olvastad az első válaszom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!