Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az orvos rezidensek menjenek...

Az orvos rezidensek menjenek külföldre?

Figyelt kérdés

Szerintem igen. Ott majd felmosatják velük a műtőt, és nem olyan doktorÚRak mint nálunk pláne a kelet Eu-i-ak.

Majd miután haza jönnek megtanulják hogy a beteg az első.

2011. szept. 28. 08:40
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor miről beszélünk?"

Arról, amit leírtam! Egy takarítónő miért nem keres a 60ezer helyett 150ezret?

2011. szept. 28. 17:37
 22/52 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor miről beszélünk?"

Nehogy azzal jöjj, hogy a takarítónő miért nem tanult! Miért nem takarítasz ki magad után?

2011. szept. 28. 17:40
 23/52 anonim ***** válasza:
92%

"Egy takarítónő miért nem keres a 60ezer helyett 150ezret?"

Mert egy takarítónőt könnyebben lehet helyettesíteni mint egy orvost. Mint az informatikusoknál. Hiány van belőlük ezért nő a fizetésük. Mostanra egy kezdő programozó fizetése 300-320E.

És mint írtam nem nyugati fizetéseket akarnak, hanem orvoshoz méltó fizetést. Amit ők akarnak és amiért most küzdenek az jócskán elmarad a nyugati bérektől.

2011. szept. 28. 17:42
 24/52 anonim ***** válasza:
0%

"Nehogy azzal jöjj"

Mielőtt belekötnél: A "jöjj" és a "gyere" is elfogadott nyelvtani alak! :)

Egyébként: én nem takarítónő vagyok!

2011. szept. 28. 17:43
 25/52 anonim ***** válasza:
0%
Megelőztél:)
2011. szept. 28. 17:45
 26/52 anonim ***** válasza:
15%

"És mint írtam nem nyugati fizetéseket akarnak, hanem orvoshoz méltó fizetést. Amit ők akarnak és amiért most küzdenek az jócskán elmarad a nyugati bérektől."

Hatalmas küzdés lehet, hogy belenyúlkálnak a zsebükbe és a mutató- és hüvelykujjukat szembe fordítják és összedörzsölik, hogy a beteg észrevegye magát: a dokinak pénz kell.

2011. szept. 28. 17:49
 27/52 anonim ***** válasza:
66%

"Egyébként: én nem takarítónő vagyok"

Ki mondta, hogy takarító vagy.

Amúgy utánanéztem. A magyar orvosok kezdő bérnek Nettó 200E akar, addig ez nyugaton 7-800E.

2011. szept. 28. 17:50
 28/52 anonim ***** válasza:
92%

"Hatalmas küzdés lehet, hogy belenyúlkálnak a zsebükbe és a mutató- és hüvelykujjukat szembe fordítják és összedörzsölik, hogy a beteg észrevegye magát: a dokinak pénz kell."

Vajon mi lehet az oka annak, hogy nyugaton ez nem alakult ki? Ott megfizetik az orvosokat. Sok orvosnak nincs pofája pénzt kérni, ezért elmegy. Többen mentek el tavaly mint amennyien végeztek orvosin.

Persze mi vagyunk felháborodva, hogy miért kérnek több pénzt, csak végül nehogy mi sírjunk mert nem lesz aki elláson. (vagy egy vakbél műtétre 3 hetet kell várni)

2011. szept. 28. 17:53
 29/52 anonim ***** válasza:
100%
És azt se felejtsük el, hogy az Eu-ban a magyar orvosok keresik a 2. legkevesebbet. (A Románok után) Viszont az Eu-ban a magyar orvosok dolgoznak a legtöbbet.
2011. szept. 28. 20:08
 30/52 anonim ***** válasza:
7%

A takarítónőnek, a közalkalmazottaknak is meg kell élni!

Gyerekeket, nagyszülőket kell eltartani valamint a rezsit is ki kell fizetni ilyen alacsony bérekből, igen nehéz!!!

Az orvosoknak is nehéz de ezt választották, 15-10-éve is tudták, hogy nem lesz egy menő szakma.

Nem kell sírni informatikusnak,ügyvédnek,beteggondozónak stb....átképezhetik magukat (OKJ tanfolyamokra gondoltam).

Román,albán, ukrán orvos is képes ellátni a betegeket,

recepteket írogatni! Az idősebb (45feletti)orvosok már átgondolják a helyzetüket.....

Az alapvető gond a munkahely,munkalehetőség biztosítása amit a mostani fityisz meg fog oldani , már ebben az évben (200ezer munkahely)!!

2011. szept. 29. 10:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!