Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az orvos rezidensek menjenek...

Az orvos rezidensek menjenek külföldre?

Figyelt kérdés

Szerintem igen. Ott majd felmosatják velük a műtőt, és nem olyan doktorÚRak mint nálunk pláne a kelet Eu-i-ak.

Majd miután haza jönnek megtanulják hogy a beteg az első.

2011. szept. 28. 08:40
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
100%
Felmosatják a padlót? Hehe, jó vicc. Csakúgy vadásznak nyugaton a jól képzett keleti orvosokra. Én azt mondom, igenis menjenek, legyen belőle országos botrány, ha az kell, hogy végre valami érdemi változás történjen ebben az országban.
2011. szept. 28. 13:09
 12/52 anonim ***** válasza:

ma 12:17

Egyébként hasonló a helyzet, általánosságban meg vannak elégedve a munkájukkal.

2011. szept. 28. 14:22
 13/52 anonim ***** válasza:
100%

SZerintem menjenek. Így is szeretik a magyar orvosokat mert jól képzettek. Volt a tv-ben egy hír melyben megmondták, hogy NO.-ból jó páran ide jönnek tanulni mert jobb képzés.

És ez a ne keressenek kezdőként milliókat. Nem is milliókat akarnak itthon keresni, hanem orvoshoz méltó bért. Nehogy ők legyen a hibásak, hogy itthon szarnak rájuk és kint meg megbecsülik őket. Majd ha elfogy az összes akkor döbbennek rá sokan, hogy nem kellet volna őket elüldözni.

2011. szept. 28. 14:28
 14/52 anonim ***** válasza:
Nem sajnálnám tőlük a több fizetést, tanultak érte eleget. Csak ott kezdődik a gond, hogy ha odakerülök valamilyen egészségügyi problémával, ne legyen magától értetődő, hogy minimum pár tízezerrel nekem is meg kell toldanom ahhoz, hogy némi figyelmet fordítson rám is. Ugyanis sajnos nagyon sok esetben ez a helyzet, és ha 1-200.000-el meg is emelnék a kezdők fizetését, akkor sem közelítené meg a külföldi keresetet. Igaz, ez minden más területen és szinten lévő bérezésre érvényes, nem csak az orvosok keresik többszörösét az itthoninak. Tehát nagy a valószínűsége, hogy aki a pénzre hajt, annak nem lesz elég még a 100 %-os emelés sem, és a zsebbe csúsztatott borítékról sem fog lemondani.
2011. szept. 28. 15:34
 15/52 A kérdező kommentje:
"Ott majd felmosatják velük a műtőt." Ezt jelképesen értem. Nálunk annyira szegény és kizsákmányolt orvosok vannak. Csak 500m2-es lakásra, és 3 autóra telik/ja és abból egyik se Suzuki/.
2011. szept. 28. 15:43
 16/52 anonim ***** válasza:
100%
Hát, szegény orvost - aki nem kezdő - valóban nem sűrűn találni itthon sem.
2011. szept. 28. 15:48
 17/52 anonim ***** válasza:
92%

"Nem mi? Majd előbb leszopják:

-Húde jó, hogy ide jöttél Józsi! Épp rád volt szükségünk. :D"

Az a baj, hogy ez nem vicc. Kint is baj van az orvos hiánnyal. Európából közel 1 millió orvos hiányzik.

2011. szept. 28. 16:36
 18/52 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, ne irigykedj! Ha van eszed és képességed, iratkozzál be az orvosira, végezd el és lehetsz te is ugyanolyan, mint az általad elképzelt és felvázolt orvos.

Az orvosoknak való "adakozást" mi rontottuk el - minek kell adni? Akkor is köteles meggyógyítani ha üres a zsebem. Csak mi szeretünk dicsekedni és sportot űzni abból, hogy "Te mennyit adtál? - Én ennyit ...".

Az előttem íróknak igazuk van. A narancsködös politikusaink és személyesen Ovi megígérte az első hatalomra jutásukkor, hogy rendbe teszik az orvosok fizetését - nem tették. A szocik szintén nem, hát persze, hogy elmegy oda, ahol jobban tud élni.

Legalább annyit kellene nekik fizetni, mint amennyit a Parlamentben ülő sok léhűtő kap. Az "emberből" lesz a nép, a nemzet és ha "én, mint egyén" egészséges vagyok, akkor az egész magyarság is az. Ezt pedig csak az orvosok tudják garantálni, a politikusainknak meg csak a pof@juk jár! - de minek?

2011. szept. 28. 17:10
 19/52 anonim ***** válasza:
14%

"A komment megírásának időpontja: ma 15:43"

Ebben teljesen egyetértek veled. Tudod, mindig azok sírnak a legjobban akiknek nem annyira kellene! Az orvosok azt szeretnék, ha annyi, vagy több lenne a fizetésük, mint Nyugaton; egy egyszerű dolgozó a Nyugati béreknek a harmadának is örülne!

Van egy szomszédom, aki orvos. (Tényleg van, ezt nem most találtam ki. Három házzal arréb lakik, mint én.) Évente cserélgeti a vadiúj luxusterepjáróit. Szinte naponta találkozunk a közeli boltban (ahol ő oda is bemehet ahova csak az eladók, mivel a tömény szeszesitalokat nem a sima polcról árulják, hanem egy olyanról, ahova nem lehet bemenni egyszerű földi halandóknak, de neki igen) és ott veszi a 6-8 ezer forintos italokat! Nem csak egyet! Egyszerre 2-3-at és, mint írtam szinte naponta! (szinte naponta = heti 3-4 alkalommal)

2011. szept. 28. 17:25
 20/52 anonim ***** válasza:
82%

"Az orvosok azt szeretnék, ha annyi, vagy több lenne a fizetésük, mint Nyugaton;"

Nyugaton a kezdő orvos bére 1 millió. Nálunk nettó 200-at (bruttó 350) akarnak. Akkor miről beszélünk?

2011. szept. 28. 17:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!