Tudsz. Olyan adót mondani amit nem emelt meg a fidesz?
SZJA. Ez speciel csökkent (21->16% ha eltörlik a szuperbruttót). Az adókedvezmény (adójóváírás) csökkent.
Társasági adó. Még csökkent is.
Iparűzési adó. Igaz, ennek mértéke helyileg szabályozott.
Gépjárműadó (korábban súlyadó).
"SZJA-val pedig az alacsony keresetűek ROSSZABBUL jártak"
Ez erős csúsztatás! Arról nem a kormány tehet, hogy az a cég ahol dolgozol nem adott emelést! Az átlagos keresetűek mindenképpen jobban jártak! Ez az adórendszer azt szolgálja, hogy ne ragadj meg a minimálbéres munkánál, hanem ösztönöz arra, hogy tanulj többet, mert akkor a fizetésed is több lesz.
"ne ragadj meg a minimálbéres munkánál, hanem ösztönöz arra, hogy tanulj többet, mert akkor a fizetésed is több lesz."
Hogy ez eddig nem jutott eszembe, máris megyek többet keresni!
"Arról nem a kormány tehet, hogy az a cég ahol dolgozol nem adott emelést! "
Tehát a SZJA alatt egy cégadóemelés csúsztatás bújik meg?
"Hogy ez eddig nem jutott eszembe, máris megyek többet keresni!"
Nem poénkodni kell, meg a tehetősebbeket szidni! Aki tanul egy normális piacképes szakmát és van nyelvtudása, az talál munkát! Mindenki a maga sikerének kovácsa! Nem a másikra kell mutogatni, hanem tenni kell azért, hogy sikerüljön!
Én is egy kevésbé tehetős családba születtem, egyetemre mentem, mellette diák munkáztam, jól tanultam, megtanultam 2 nyelvet felsőfokon és láss csodát, nem volt nehéz a munkatalálás! 15 önéletrajzot küldtem szét, 12 interjúm lett volna, ebből csak 6-ra mentem el, mert ők kínáltak elfogadható fizetést, 5 helyre fel is vettek volna, így tudtam választani.
"Csak éppen lehetősége nincs rá"
Na igen, ezt a legkönnyebb mondani! Lehetőség mindig van, csak akarni kell! Aki szegényebb és jól tanul, annak is elérhető egy jó szakma vagy diploma.
"Társasági adó nőni fog,"
Ezt nem tudom, hogy honnan szeded. 2013-ban tovább akarják csökkenteni...
"a SZJA-val pedig az alacsony keresetűek ROSSZABBUL jártak."
Nem az SZJA csökkentésével járnak rosszabbul, hanem az adójóváírás eltörlésével. A tény az, hogy az SZJA csökken. Persze maradhatott volna a szuperbruttó és mehetett volna az adójóváírás, mint legrosszabb verzió.
"a céges kocsik adója is nő"
A kérdés az volt, hogy mi nem emelkedett, nem az, hogy mi nő. Mellesleg ez nem érinti az olyan cégeket/alkalmazottakat, ahol nincs céges autó.
"Hogy ez eddig nem jutott eszembe, máris megyek többet keresni!"
Hajrá! Van élet a minimálbér fölött is! Érdekes, hogy itt az emberek nagy része minimálbért keres. Kolopele kivételével persze :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!