Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért fogynak ennyire a magyarok?

Miért fogynak ennyire a magyarok?

Figyelt kérdés

Pár évtizede még 10 100 000 környékén volt a számunk, amiből 100 000 volt a cigányság.

Most már kevesebben vagyunk, mint 10 millió és abból is legalább 1 millió cigány.

Tehát 10 millióból pár évtized alatt 9 millió magyar lett? Hogyan lehetséges ez?

2011. szept. 26. 21:47
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Válaszom erre: A válasz megírásának időpontja: ma 03:52

Ne gondold azt, hogy a férjem azért tanul, mert nekem is diplomám van. Elsősorban ő döntött úgy, hogy nem akarja az éjszakázást és az összevissza életmódot tovább csinálni, mellesleg a szakmájának nincs jövője, ha pedig hosszú távban gondolkodik, esélye nem lesz 40-50 évesen elhelyezkedni. 3 év tanulás és lesz még egy szakma+diploma a kezében, egyedül azt sajnálja, hogy ezt nem korábban tette meg. Nem akarunk mi mindent megvenni a gyereknek, ma már nagyon más világ van, mint régen, messze nem volt annyi mindenre igény, mint ma. Régen még cipő nélkül is elmentek falun az iskolába a gyerekek, ha nem volt mit felvenni, volt 2 váltás ruhájuk, egy hétköznapra, meg egy ünneplő és annyi. Más lett a világ nagyon és ehhez alkalmazkodnunk kell valamilyen szinten, ha nem akarunk egy kiközösített, magánakvaló gyereket.

2011. szept. 27. 12:40
 22/25 anonim ***** válasza:

03:52

Ne gondold hogy "csak egy felszolgálóként" mindenhol olyan hű de rosszul lehet keresni. Én is felszolgáló vagyok frekventált helyen, a párom diplomás laboros, és magáncégnél keres vele 100-110 nettót, míg én jó hónapban megkeresem a 180-220-at, de volt hogy a 300-at is, igaz akkor havi 300 órát dolgoztam. Rosszabb hónapokban a 140-160-at.

Igaz ennek a rossz oldala, hogy az alapom a minimálbér, 8 órára bejelentve, mikor mindig jóval többet melózok, nem kapunk szabadságpénzt, szinte nem lesz nyugdíjam,és sok az éjszakai meló. Ez nem túl család barát, és egy idő után be lehet sokalni tőle.

Ezért tartunk mi is külföldre, mert ott a páromat is megfizetik, és ok hogy először ugyanúgy vendéglátózni fogok, de idővel én is szeretnék mást csinálni. Itthon nagyon beszűkültek a lehetőségek egy normális életre, és a gyerekeinket is könnyebben tudjuk majd támogatni ha fősulira-egyetemre járnak majd.

2011. szept. 27. 13:40
 23/25 anonim ***** válasza:

21:58

"Az emberek létbizonytalanságban vannak, ez az egyik ok amiért nem vállalnak több gyereket"

Nyilván ezért van az, hogy a szegény, nyomorult Japánban családonként 1 gyerek születik, míg a gazdag, biztos jövő előtt álló Ugandában 6-7 :))))

2011. szept. 27. 13:44
 24/25 anonim ***** válasza:

22:03

"Általában véve kevesebb ember születik, mint amennyi meghal. Sok az öreg, kevés a gyerek. Erre sok dolognak lehet hatása, pl. az egyre rosszabb gazdasági helyzet"

Fejletlen országokban a gyerek befektetés, mert nincs nyugdíjrendszer, nem kell a gyereket taníttatni, és hamar munkába áll.

Fejlett országokban a gyerek luxus, mert iszonyú drága a felnevelése és taníttatása, későn áll munkába és nélküle is biztosított a nyugdíj.

Minden országban, ami átlép egy (nagyon alacsony) modernizációs küszöböt, csökkenni kezd a gyerekek száma.

Franciaországban a 19. század óta problémáznak a népességfogyáson, Magyarországon a 60-as évek óta vitatéma, Kínában mostanában kezdenek aggódni. Afrikában is csökken a gyerekszám a legtöbb országban, már csak a legszegényebbekben divat 5-7 gyereket csinálni.

2011. szept. 27. 13:47
 25/25 anonim ***** válasza:
Digo-nak: pontosan tisztában vagyunk vele, hogy mennyit lehet keresni néhány helyen ebben a szakmában, viszont annak az a hátránya, hogy sem az iskolát nem tudja csinálni, sem a családdal nem tud lenni szinte soha. Tehát mérlegelnünk kellett, hogy mi a fontosabb, így döntött ő is úgy, hogy szakmát vált a lehető leggyorsabban. Ehhez pedig tanulni kell.
2011. szept. 27. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!