Miért fogynak ennyire a magyarok?
Pár évtizede még 10 100 000 környékén volt a számunk, amiből 100 000 volt a cigányság.
Most már kevesebben vagyunk, mint 10 millió és abból is legalább 1 millió cigány.
Tehát 10 millióból pár évtized alatt 9 millió magyar lett? Hogyan lehetséges ez?
"Miért fogynak ennyire a magyarok?"
Mer' a magyarok az interneten b****k a rezet a gyerekcsinálás helyett. (Köztük én is)
"Pár évtizede még 10 100 000 környékén volt a számunk"
Pár évtizede még 16 millió környékén volt a számunk, most nem azért. Ez mára olyan 14 millióra apadt.
Egyébként a mai fiataloknak jóval nehezebb mint szüleinknek volt, minden bizonytalan, simán elküldenek /megszűnik a munkahely, a felvett lakáshitel már több mint maga az ingatlan értéke, stb.
Gyereket pedig kevesen vállalnak ilyen bizonytalan körülmények közé.
Aztán ott van még a kevés születés és sok halálozás után az elvándorlás, mert sokan akik külföldre mennek a kilátástalanság elől már nem térnek haza, és ott szülnek gyereket. Ez is nagyban hozzátesz.
ez az ország nem 10millió emberre van kitalálva jelen adottságai alapján.persze számít a pénz is de inkább a kiszámíthatóság a lényeg.nem fogunk elfogyni,én pl nem szeretem az ilyen 40-50évre előrebecsléseket mert a tendenciák tartanak ameddig tartanak.
én egyébként marhára nem tudom megérteni azokat akik 1 gyereket vállalnak csak.Egyetlen gyerekkel akármi történhet:autóbaleset,gyilkosság,szívbetegség ami 20évig tűnetmentes volt stb.Oké 2-3gyerek is meghallhat akár de annak az esélye elenyésző.Márpedig ha az egyetlen utód hal meg az jobban tönkreteszi az ember mintha csak a 2ből az egyik mert utóbbi esetében megmarad legalább a vérvonal.Előbbi esetében viszont a nagyszülőség korszaka is elmarad
Kedves 150ezres anyuka!
Őszintén csodálom a férjedet, mert én képtelen lennék nyugodtan tanulni olyan körülmények között, egyszerűen nem menne... Valószínűleg megcserélném a prioritást és elsősorban a munkára koncentrálnék, hogy kicsit jobban éljünk. Pl. stressz nélkül ki tudjunk mindent fizetni (ne legyenek anyagi gondjaink, ahogy te írtad), és mondjuk a gyereknek, az egyetlen kisfiamnak, ne csak azt tudjam megvenni ami a legszükségesebb, hanem mindent.
Persze értem, hogy akkor hogyan lesz diploma... Meg itt gondolom arról is szó van, hogy ha neked már van, akkor ő nehogy már "csak" egy felszolgáló legyen. Illetve úgy majd te is jobban tudod tisztelni, mert neked sem mindegy, hogy egy diploma nélküli felszolgáló a gyereked apja, vagy azért neki is van már valami diplomája... Nem leszel olyan ciki magadnak magad előtt. Annyira ismerem ezt a furcsa, proli-sznobizmust:)
Azt is értem, hogy ez egy befektetés a jövőbe. Csak én erre képtelen lennék:)
"És ha elpazarolt tízmilliárdok jó helyre kerülnének, akkor lehetne a magyarok keresete jóval magasabb?"
Természetesen.
""És ha elpazarolt tízmilliárdok jó helyre kerülnének, akkor lehetne a magyarok keresete jóval magasabb?"
Természetesen."
Tízmilliárd per tízmillió = 1000 forint, annyival kereshetné többet, ha ingyen pénzt osztogatnánk VAGY akár munkahely is lehetne belőle (muhahah)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!