Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért fogynak ennyire a magyarok?

Miért fogynak ennyire a magyarok?

Figyelt kérdés

Pár évtizede még 10 100 000 környékén volt a számunk, amiből 100 000 volt a cigányság.

Most már kevesebben vagyunk, mint 10 millió és abból is legalább 1 millió cigány.

Tehát 10 millióból pár évtized alatt 9 millió magyar lett? Hogyan lehetséges ez?

2011. szept. 26. 21:47
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Mert manapság más az értékrend és nem csak itthon. Nyugaton is fogy az őslakosság, csak ott a bevándorlás is jóval nagyobb, így nem olyan feltűnő. Felesleges a pénzzel takarózni, 60-80 éve sokkal csóróbbak voltak az emberek mégis sokan felneveltek 6-8 gyereket. Manapság meg már csak a csilli-villi autó, étterem, külföldi nyaralások a lényeg, emellé jó esetben befér 1 gyerek, de igazából az is csak nyűg. Persze mindenkinek joga van eldönteni, hogy mi a fontos neki, de akkor adott esetben a következményeket is vállalni kell.
2011. szept. 26. 23:00
 12/25 anonim ***** válasza:

"Miért fogynak ennyire a magyarok?"

Mer' a magyarok az interneten b****k a rezet a gyerekcsinálás helyett. (Köztük én is)

2011. szept. 26. 23:22
 13/25 anonim ***** válasza:

"Pár évtizede még 10 100 000 környékén volt a számunk"

Pár évtizede még 16 millió környékén volt a számunk, most nem azért. Ez mára olyan 14 millióra apadt.

2011. szept. 26. 23:23
 14/25 anonim ***** válasza:
2011. szept. 26. 23:32
 15/25 anonim ***** válasza:

Egyébként a mai fiataloknak jóval nehezebb mint szüleinknek volt, minden bizonytalan, simán elküldenek /megszűnik a munkahely, a felvett lakáshitel már több mint maga az ingatlan értéke, stb.

Gyereket pedig kevesen vállalnak ilyen bizonytalan körülmények közé.

Aztán ott van még a kevés születés és sok halálozás után az elvándorlás, mert sokan akik külföldre mennek a kilátástalanság elől már nem térnek haza, és ott szülnek gyereket. Ez is nagyban hozzátesz.

2011. szept. 26. 23:37
 16/25 anonim ***** válasza:
80%

ez az ország nem 10millió emberre van kitalálva jelen adottságai alapján.persze számít a pénz is de inkább a kiszámíthatóság a lényeg.nem fogunk elfogyni,én pl nem szeretem az ilyen 40-50évre előrebecsléseket mert a tendenciák tartanak ameddig tartanak.

én egyébként marhára nem tudom megérteni azokat akik 1 gyereket vállalnak csak.Egyetlen gyerekkel akármi történhet:autóbaleset,gyilkosság,szívbetegség ami 20évig tűnetmentes volt stb.Oké 2-3gyerek is meghallhat akár de annak az esélye elenyésző.Márpedig ha az egyetlen utód hal meg az jobban tönkreteszi az ember mintha csak a 2ből az egyik mert utóbbi esetében megmarad legalább a vérvonal.Előbbi esetében viszont a nagyszülőség korszaka is elmarad

2011. szept. 26. 23:47
 17/25 anonim ***** válasza:
Utolsó, lehet igazad van. Nekem nem régen született, és már most érzem, hogy feleslegesen és túlságosan aggódom érte, annyira, amennyire már nincs értelme. Ha lenne még egy, akkor talán az aggódásom is lecsökkenne egy egészségesebb szintre...
2011. szept. 27. 03:24
 18/25 anonim ***** válasza:

Kedves 150ezres anyuka!

Őszintén csodálom a férjedet, mert én képtelen lennék nyugodtan tanulni olyan körülmények között, egyszerűen nem menne... Valószínűleg megcserélném a prioritást és elsősorban a munkára koncentrálnék, hogy kicsit jobban éljünk. Pl. stressz nélkül ki tudjunk mindent fizetni (ne legyenek anyagi gondjaink, ahogy te írtad), és mondjuk a gyereknek, az egyetlen kisfiamnak, ne csak azt tudjam megvenni ami a legszükségesebb, hanem mindent.

Persze értem, hogy akkor hogyan lesz diploma... Meg itt gondolom arról is szó van, hogy ha neked már van, akkor ő nehogy már "csak" egy felszolgáló legyen. Illetve úgy majd te is jobban tudod tisztelni, mert neked sem mindegy, hogy egy diploma nélküli felszolgáló a gyereked apja, vagy azért neki is van már valami diplomája... Nem leszel olyan ciki magadnak magad előtt. Annyira ismerem ezt a furcsa, proli-sznobizmust:)

Azt is értem, hogy ez egy befektetés a jövőbe. Csak én erre képtelen lennék:)

2011. szept. 27. 03:52
 19/25 anonim ***** válasza:

"És ha elpazarolt tízmilliárdok jó helyre kerülnének, akkor lehetne a magyarok keresete jóval magasabb?"

Természetesen.

2011. szept. 27. 06:02
 20/25 anonim ***** válasza:

""És ha elpazarolt tízmilliárdok jó helyre kerülnének, akkor lehetne a magyarok keresete jóval magasabb?"

Természetesen."

Tízmilliárd per tízmillió = 1000 forint, annyival kereshetné többet, ha ingyen pénzt osztogatnánk VAGY akár munkahely is lehetne belőle (muhahah)

2011. szept. 27. 07:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!