Miért fogynak ennyire a magyarok?
Pár évtizede még 10 100 000 környékén volt a számunk, amiből 100 000 volt a cigányság.
Most már kevesebben vagyunk, mint 10 millió és abból is legalább 1 millió cigány.
Tehát 10 millióból pár évtized alatt 9 millió magyar lett? Hogyan lehetséges ez?
Ja persze olvasd azt a szennyet....
Az emberek létbizonytalanságban vannak, ez az egyik ok amiért nem vállalnak több gyereket. A másik, hogy a gyerekvállalás egyre jobban kitolódik. De ez nem csak az országban jellemző hanem szinte az egész világon.
Általában véve kevesebb ember születik, mint amennyi meghal. Sok az öreg, kevés a gyerek. Erre sok dolognak lehet hatása, pl. az egyre rosszabb gazdasági helyzet (vagy akár csak az, hogy az emberek úgy érzik, hogy egyre rosszabb), vagy az, hogy mostanában később szülnek a nők.
Hogy mennyi cigány van az országban, azt azért nem merném ilyen biztosan állítani, szerintem az egy millió túlzás. De majd a népszámlálás után többet fogunk tudni. Viszont hogy arányaiban miért vannak többen a lakosság többi részéhez képest, arra nekem az a személyes magyarázatom, hogy a cigányság (nagy része) eddig is szegény volt, most is az, őket jóval kevésbé befolyásolta a jelen gazdasági helyzet.
"Azért az egész világon nem jellemző. A kínaiak és az indiaiak bár szegények de szaporodnak rendesen, ahogy az afrikaiak is (más kérdés hogy ők vagy éhen halnak még gyerekkorban vagy felnőttként ölik egymást halomra). Úgy néz ki a fehér ember az egyetlen amelyik inkább akar jól élni mint gyereket vállalni."
Persze, de én Magyarország lakosságáról beszéltem. Azok, akik a gazdasági problémák hatására kevesebb gyereket vállalnak, nem születtek szegénynek általában. Próbálják legalább részben az általuk megszokott életszínvonalat megtartani, többek közt azzal, hogy mondjuk 2 helyett csak egy gyereket vállalnak, vagy egyáltalán nem vállalnak gyereket, esetleg csak jóval később, mint eredetileg tervezték.
A cigányság esetében (vagy az általad említett afrikaiaknál, indiaiaknál) más a helyzet, a többségük eleve szegénynek született, ebbe nőtt bele, az általa megszokott - azaz normálisnak tekintett - életszínvonalat fenn tudja tartani így is. Továbbá, a mélyszegénységben élő rétegekre jellemző (tehát nem a most rosszabbul élőket értem ez alatt), hogy sok gyereket vállalnak (és ezt nem lehet pusztán a családtámogatási ellátásokkal magyarázni), de erre a szociológia, azon belül is pl. Bourdieu ad magyarázatot, amit én sajnos nem tudok most részletesen kifejteni, mert már nagyon régen olvastam. De akit érdekel, járjon utána.
Miért fogynak a magyarok?
Mert bejött nekik a Norbi Update.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!