Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit kell tennie egy kormánynak...

Mit kell tennie egy kormánynak, hogy személy szerint elégedett legyél vele?

Figyelt kérdés
A kérdésem mindenkinek szól. Egy ilyen közvéleménykutatás féleség.
2011. szept. 26. 19:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

3-4 egyszerű és ésszerű dolog kéne:

1. Ne lopjon az államkasszából

2. Fogják fel végre, hogy az emberek azért dolgoznak, hogy megéljenek és nem azért, hogy egy idióta gyökér miatt fizessünk, aki felvett ennyi hitelt az Eu banktól, MIKOR SENKI SEM KÉRTE RÁ!!!!

3. Magyarország tényleges problémáival kellene foglakozni (Romabűnözés, Munkanélküliség, Államadósság elszámoltatás a tetteseken, Elszegényefés), ahelyett, hogy szivatják a tisztességes dolgozót, csak mert, hogy legyen mégegy Lexus autójuk.

2011. szept. 26. 23:47
 12/19 anonim ***** válasza:

Cigányok munkára fogása, születésszámuk csökkentése.

Politikusok járandóságának minimálbérre való csökkentése.

Import árukra extra adók terhelése.

Bankok bezárása.

2011. szept. 27. 06:36
 13/19 anonim ***** válasza:

"70 ezret kapok nettóba, és még ezt is le akarják csökkenteni! + Még az ÁFA emelés! + Minden élelmiszer emelkedik."

Akkor neked nincs okod panaszra. Mi a cégnél egységesen mind 60 600 -at kapunk, kivétel akinek gyermeke van. Én örülnék ha tíz ezerrel többet kapnék.

2011. szept. 27. 06:39
 14/19 doboszoli ***** válasza:

Csodát nem várok tőlük, de két egyszerű dolgot igen.

1. Ne hülyítsenek, nevezzük nevén a gyereket. Sokkal tisztességesebb.

2. A megszorításokat magukon kezdjék. Csepp a tengerben, de vérlázító, hogy miközben pár ezer forintokat húznak el a kisember konyhapénzéből, "fent" egymás között felelőtlenül osztogatnak, költekeznek.

Ezek után beszélhetnénk elvárható lojalitásról a zemberek részéről, addig sajnos nem.

A szakadékból való kivezetés módját nem tudom, de ezt nem is nekem kell tudni, hanem annak a ki vállalta. Én azt tudom lemérni a saját életminőségemen, hogy a dolog merre halad. A "magasztos eszmék" nem érdekelnek, amíg az első két feltétel nem teljesül.

2011. szept. 27. 07:08
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Már nagyjából leírtátok, amit én is gondolok, de azért elismétlem:

Tartsa be, amit ígért a kampányban (következésképp a választások alatt ne ígérgessen felelőtlenül.)

Ne nézze már hülyének az embereket. Magyarországon ha azt mondják adócsökkentés lesz, az eddig mindig adóemelést jelentett. Számolni mi is tudunk.

Ne lopják szét az állam pénzét, és vegyék vissza attól, aki ezt megtette.

A takarékoskodást magukon kezdjék, ne legyenek milliós költség térítesek, közben ,meg bizonygatják, hogy a közmunkáért járó pénz milyen nagy szerencse.

A többi részletkérdés. Tudom, hogy egyik pillanatról a másikra nem lehet az országot a sz...ból kirántani. Hagyjanak már élni, tisztességesen dolgozom, soha semmit nem kaptam az államtól. Erre ők meg azt lesik, hogy mit lehetne tőlem elvenni.

2011. szept. 28. 17:56
 16/19 son of satan ***** válasza:
Nem érdekel mit csinál a kormány. Havi több milliós fizetésért dolgozom egy nagy gyógyszergyártó cégnél mint immunológus. Ha tanult vagy és tehetséggel is megáldott a sors, akkor nem kell magadat a kormányra bíznod. Nem csak nekik kell biztosítani hogy jól élhess, magadnak sem árt tenni ennek érdekében. Tőlem lehetne bármelyik párt, nem attól függ hogyan élek. Egyetlen pozitívum mondjuk számomra az egykulcsos adó, bár tudom hogy ez sokaknak nem tetszik.
2011. szept. 29. 09:41
 17/19 anonim ***** válasza:

Sátánfiú.

Nem lehet egy országban mindenki immunológus, de még csak hasonlóan jólképzett sem lehet mindenki. Persze lehet hogy hasznos lenne, de képtelenség. Egyeseknek ehhez a tehetsége, másoknak a lehetősége kevés.

Még akkor sem lenne szerintem helyes egy mércén mérni mindenkit, ha mindenkinek egyorma lehetőségei, és adottságai lennének, pedig ez ugye nem így van.

Ezért döntéseinkben meg kellene jelenni a szolidaritásnak.

2011. szept. 29. 09:54
 18/19 anonim ***** válasza:

Ne kutass közvéleményt. Anélkül is megmondom, hogy kb. húszmillió egymásnak ellentmondó igényt kellene kielégítenie, és ha nem tenné, először az ország egyik fele, aztán a másik fele, utána a harmadik fele, stb. utálná.

De ha először az oktatást és az egészségügyet rendbe tenné, aztán jó törvényekkel a pénzügyi szektornak elvenné a kedvét a harácsolástól, a jogrendet rendbe szedné, főleg ha nyílt és következetes lenne, sokan elkezdenének hinni neki, amitől lenne munkahely, és így tovább.

Aki azt hiszi, hogy munkahelyet lehet teremteni, annak fogalma sincs a dologról. Meg lehet gondolni, hogy mire van igény az országban, ehhez össze lehet szedni a szükséges adatokat, azoknak a szakmáknak a működési feltételeit lehet biztosítani, a munkahelyet ezután az érdekeltek ezrével hoznák létre.

Hogy érthető legyen: arra senki nem tud rábeszélni, hogy írjak ebbe a fórumba. De ha adottak a feltételei és elég érdekesnek találom, akkor magamtól meg fogom tenni. Ennyi.

2011. szept. 30. 11:32
 19/19 anonim ***** válasza:

Hello 09.27 06:36!

Te elvállalnád a miniszterelnökséget minimálbérért? Mert rögtön megbíználak vele!

És ha rendesen elvégzed a munkád, hajlandó leszek a százszorosát fizetni, mert nekem még így is megérné. Ha viszont pocsékul dolgozol, lecsuklak, mert nekem az éri meg.

2011. szept. 30. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!