Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milenne, mit is csinálnál, ha...

Milenne, mit is csinálnál, ha kelet Magyarországon élnél és egy román odamenne hozzád hogy hagyd el a lakásod mert neki az kell?

Figyelt kérdés
Ráadásnak a Román hadsereg támogatná és Magyar hadsereg nem létezhetne hogy megvédjen. Sőt még a világ "liberális" szegletei is támogatnák a románt.
2011. szept. 25. 17:16
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

És még egy:

Haganah szórólapokkal és megafonnal igyekezett győzködni az arab lakosságot

Ha Mo egyik megyéje egy bizonyos nemzetiség miniállamává válna, téged meg tudnának győzni,hogy maradj ott, jó dolgod lesz?

2011. szept. 27. 00:32
 22/23 anonim ***** válasza:
Hát jobb dolguk is van a palesztinoknak, mint bárhol máshol az arab világban. Persze nem a Hamász militarizált övezetében...
2011. szept. 27. 07:20
 23/23 anonim ***** válasza:

"A lakosság további jelentős részét arabok alkotják, akik a Bar Kochba lázadás leverése, a zsidó államiság megszűnése (i.sz.130) után települtek be tömegesen a 7. században.(Wiki) "

És a 7. század neked 1800 éve volt?... nem mintha számháborúba akarnék menni, hiszen tök mindegy, hogy 1300 vagy 1800, csak azt nem értem, hogy ha már beraksz egy forrást, amiben világosan le van írva, hogy rossz, amit mondasz, akkor miért hivatkozol rá úgy, mintha azt mondaná, amit te?... főleg, hogy nem ez az egyetlen ilyen eset.

-----------------

"

"Maga az a fogalom, hogy palesztin nemzet, hogy ez egy különálló nép, a 60as években jelent meg,"

Tévedés!:Izrael állam 1948-as megalapítása előtt palesztinnak nevezték az összes, ezen a területen élő népet, beleértve az arabokat, zsidókat, egyéb helyi népeket.(Wiki) "

Megint, az általad berakott forrás is azt írja, amit én mondtam - a palesztin szó eredetileg annyit jelentett, hogy palesztinai, tehát egy lakóhely szerinti gyűjtőfogalom volt, mint a kárpát-medencei, uráli, skandináv, bármi más hasonló területi egységen való megnevezés. Az pedig nem egy nemzet, hogy mindazok, akik adott területen éltek.

--------------------

"Arra írtam.Volt sok-sok helyi arab (Palesztin,de erről majd lentebb) akiknek nem tetszett az izraeliták betelepülése és ezért tömegesen támadták őket.Nálam ez kimeríti a nemzeti mozgalom fogalmát,még ha hivatalosan nincs is deklarálva."

tehát az a nemzeti mozgalom, hogy nem szerették a zsidókat?:) Ezt remélem te se gondoltad komolyan.

Mint korábban le volt már írva, a helyi arabság ekkor még bőven nem tekintett magára önálló nemzetként, és főleg nem gondolkodtak önálló államban, hanem egy nagy közös arab államban gondolkodtak. De akkor berakok neked még egy érdekes idézetet a témában, az egyik palesztin vezető nyilatkozott így 1977ben az egyik dán újságnak:

"The Palestinian people does not exist. The creation of a Palestinian state is only a means for continuing our struggle against the state of Israel for our Arab unity. In reality today there is no difference between Jordanians, Palestinians, Syrians and Lebanese. Only for political and tactical reasons do we speak today about the existence of a Palestinian people, since Arab national interests demand that we posit the existence of a distinct Palestinian people to oppose Zionism."

"For tactical reasons, Jordan, which is a sovereign state with defined borders, cannot raise claims to Haifa and Jaffa, while as a Palestinian, I can undoubtedly demand Haifa, Jaffa, Beer-Sheva and Jerusalem. However, the moment we reclaim our right to all of Palestine, we will not wait even a minute to unite Palestine and Jordan."

Ezt egy palesztin vezető mondta.

--------------------

"Igen én is elköltöznék, de ez nem a sogorom bűne és nem is önszántamból mennék,hanem kényszer hatására,mert félnék a megszállóktól,következésképpen ez a megszállók felelőssége/bűne! "

látod te is elköltöznél, mert értelemszerűen félsz a háborútól, pedig senki nem üldözött el, csak logikusan, aki teheti, nem akar egy háború közepén lakni. Ott is ez volt - megjegyzem, a zsidó lakosság körében ugyanúgy volt menekülés, csak ott a többségnek nem volt hova.

Ha meg jól értelmezem, és azzal jössz, hogy ha fizikálian nem is lettél kiköltöztetve, de attól még az, hogy neked el kellett költözni, az annak a hibája, aki elkezdte a háborút, akkor tessék mutogatni az arabokra, mert ők mondták, hogy márpedig nem vagyunk hajlandók békében élni a zsidók mellett, hanem háborúzunk.

És az is a sógorod bűne, ha bezár a sufniba, és közben kisajátítja a területet - mert itt ugye ez történt, az egyiptomiak elfoglalták Gázát, a menekülteket meg menekülttáborokba zárták irdatlan vacak körülmények közé, anélkül, hogy bármiféle állampolgárságot adtak volna nekik, a jordánok Ciszjordániával tettek hasonlóan, az egyetlen hely, ahol a helyi arabok teljes jogú állampolgárokként élhettek tovább, az a frissen megalakult Izrael lett.

-----------------------

"Nyilvánvaló,hogy az 1948-as lélekszám messze nem egyezik az eredetileg is ott élő izraeliták számával! "

Igen, akár 1900ban is kevesebb zsidó volt arányaiban, mint 1948ban, ezért ha akkor függetlenedett volna a terület, akkor már viszonyok lettek volna. De nem akkor függetlenedett, hanem 48ban, tehát akkor meg az akkori viszonyokat kellett figyelembe venni. Ez azért eléggé alap logika.

--------------------------

"Tudatos,szervezett betelepülés történt .Egyszer csak nyolcszáz-ezren lettek és államot alapitottak,az arab lakosság tiltakozása elenére."

igen, a 48ban ott élő zsidóság nagy része az azt megelőző néhány évtizedben települt be, mint ahogy egyébként az arabok közül is nagyon sok betelepülő volt a 20.sz első felében. És a helyi arab vezetésnek ez nem tetszett, ezért hergelték a népet, és mentek a forrongások.

ÉS?

Nem az övék volt az ország, semmilyen értelembe sem. A terület függetlenedéséig ugyanolyan oszmán majd brit alattvalók voltak, mint az ott élő zsidók, örmények, drúzok, bárkik. Az volt az övék, ami a tulajdonuk volt, ha meg történetesen eladták egy zsidónak, akkor onnantól kezdve az meg a zsidó földje volt, mert teljesen legálisan megvette.

Ha az utcámban a szomszédos házat megveszik a pirézek, és ez nekem nem tetszik, akkor mi van? Semmi, nem az enyém az utca, hogy eldöntsem, hogy ki vehet ott házat, és az sem jogosít fel erre, hogy én mondjuk 10éve vettem a saját házamat az utcában, ő meg 1 hónapja - attól még pont ugyanolyan lakója lesz az utcának, mint én, semmivel sincs több jogom az utca egészére, mint neki

2011. szept. 27. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!