Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor lesz Mo-on uniós fizetés...

Mikor lesz Mo-on uniós fizetés? Vagy nekünk magyaroknak ez örök vágyálom marad?

Figyelt kérdés

Teljesen ki vagyok akadva. A kft. ahol dolgozom, 70-80 ezreket keresünk. Fél éve a cég felbérelt egy tanácsadó céget, hogy csökkentse a kft. kiadásait. Na mit gondoltok hogyan? Persze, hogy létszámcsökkentéssel. 3 ember van a tanácsadócégtől, heti 180 e forintot kapnak.

Januárban kivezetik az adójóváírásomat. Leszarom, hogy emelik a minimálbért, nem lesz több nettója az embereknek. Mi lesz velem?? Mi lesz sok ezer, tízezer emberrel?

2011. szept. 22. 08:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
70%
Kérdésedben ott van maga válasz is.Ez bizony örök álom barátom.Sajnálom.Bár nálam jobban senki nem sajnálja-barokkos túlzással:)
2011. szept. 22. 10:46
 12/23 anonim ***** válasza:
67%

Ez egyébként a legnagyobb gond, valahogy erről nem akarnak beszélni a politikusok. Sőt, Kóka annak idején azzal csábította ide a gumigyárat, hogy itt milyen alacsonyak a fizetések. A megszorításoknál néhány 10 milliárd Ft-al szaroznak, de ha csak 2/3-ada lenne a fizetés az uniós átlagnak, adóban 1000 milliárdos hatása lenne. A legfőbb baj, hogy így az emberek nem tudnak jövőt, családot tervezni, fogyatkozik a magyarság. Kivéve persze a cigányságot, azokra nem vonatkoznak ezek a normák, sőt az állam még elősegíti támogatásukkal a mélyszegénység és a bűnözés elterjedését.

Az meg egy duma, hogy a magyar nem termel olyan hatékonyan, mint egy német (egyre inkább török!), a multik, módszerek, munkaszervezés ugyanaz, mint nyugaton és igenis rengeteget és jól dolgozunk. Hasonlítsunk össze mondjuk egy ír teszkós dolgozó és egy magyar fizetését, az árak kb. ugyanazok, a magyar kidolgozza a belét, míg az ír legalább 6-szorosát kapja röhögve. Nincsenek hatékony és valóban a munkavállaló érdekeit képviselő szakszervezeteink, ha meg kezd kialakulni valahol, rögtön szétverik.

2011. szept. 22. 11:30
 13/23 anonim ***** válasza:
75%

Mindig sajnálattal láttam/látom, hogy arra buzdítanak hagyjuk itt az országot egy jobb élet reményében. 1-2 éve magamban mindig szidtam azokat akik ezt mondták, azthittem nem szeretik a hazájukat és azért buzdítanak mindenkit az ország elhagyására. Mióta ismerősöm kiment németországba és ugyan azzal a munkával kb 6szor többet keres mint itthon keresett, rájöttem, hogy neki/nekik van igaza/igazuk (sajnos)

Ha tehetem én is el fogok menni külföldre dolgozni 4-5 évet és ha szerencsés vagyok akkor annyi idő alatt összetudok szedni annyi pénzt, hogy ha hazajövök legyen mihez nyúlni, mikor elfogyott a 70-80ezer forintnyi havi keresetem.

Ígyhát én is arra buzdítok mindenki(bármennyire is fáj), hogy ha tehetritek mennyetek ki dolgozni külföldre, és ha hazajösztök talán boldogabban tudtok élni.

2011. szept. 22. 11:39
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha majd egyszer szélesebb körben is elterjed az "öngondoskodás" eszméje és az emberek elkezdenek eszerint élni.

A munkaerőpiacon verseny van, ami nem arról szól, hogy a diploma mellé fél milliós nettó fizetés jár.

Ha a szakmádban kiemelkedő vagy, beszélsz három/négy nyelvet, van tapasztalatod, folyamatosan képzed magad (igen, akár 40-50 évesen is) akkor nagy valószínűség szerint "uniós" fizetést fogsz kapni, itthon is.

Ha mégsem, akkor külföldön tőkét kell szerezni, hazajönni, majd vállalkozni.

Ha ez sem tetszik, akkor el kell menni szakmunkásnak, a jó szakemberek most is háromszorosát keresik a magyar átlagbéreknek.

Természetesen igazságtalannak tűnik, hogy nyugatabbra tőlünk kevesebb munkával sokkal többet keresnek, de kiben lehet bízni? A politikusok munkájában (nem), a világgazdaság alakulásában (nem), vagy esetleg MAGUNKBAN?

Nyilván az utolsó a legszerencsésebb, ám legnehezebb is, de az efféle siránkozásoknak, mint ez (szerintem) nincs helye.

2011. szept. 22. 11:42
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudom, hogy mikor lesz Magyarországon nyugati bér, de én már 5 éve élek külföldön, haza akartam menni, és otthon vállalkozást indítani, de mindenki lebeszélt róla. Olvasom az otthoni híreket, hát mit ne mondjak: szép kis világ lehet otthon. Úgy tűnik mostanában nem megyek haza. Tartom a szokásos mondást, hogy nyugaton sincs kolbászból a kerítés, de ha tisztességesen dolgozol, akkor itt legalább viheted valamire. Itt a segédmunkásokat is megfizetik. Ahogy olvasgatom a fórumot, sokan verik a mellüket, hogy milyen ón jól keresnek(pl. nettó 200 ezer Huf). Ha lenne egy kis eszük, akkor rájöhetnének, hogy az a pénz a legtöbb nyugati országban még minimálbér sincs. Sokan pedig avval érvelnek a kiköltözés ellen, hogy mennyivel drágább a megélhetés. Hát nem! A lakhatás, közlekedés, szolgáltatások egy része drágább, de a bevásárlás, műszaki cikkek, ruhák azok olcsóbbak. Nem rég megkérdeztem a szüleimet, hogy most mennyit fizetnek rezsit, és teljesen elképedtem. A szülők otthon 55 m2-es lakásban laknak és én itt pedig 50m2-es ben! A rezsiköltségem pedig alacsonyabb, mint a szüleimé, pedig a fizetésem kb. 5,5 - 6 szoros az övükénél.
2011. szept. 22. 12:06
 16/23 fresco válasza:
65%
Majd ha ugyanannyi lesz az egy főre jutó GDP, mint az EU átlaga.
2011. szept. 22. 12:30
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

"Soha nem felejtem el, mikor csatlakoztunk 2004-ben mindenki várta a kánaánt."

A baj az, hogy a legtöbben csak várják a Kánaánt. Az a néhány nem sablon ember, aki csinál is valamit lassan halad az építéssel.

2011. szept. 22. 12:39
 18/23 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem hamarosan Unió sem lesz. Azért ott sem minden fenékig tejfel, Lsd görög válság.

Egyébként igazad van. Én egy amerikai cégnél vagyok számviteli ügyintéző, és a gépben meg tudom nézni a fizetéseket. A spanyol kontaktom (ugyanazt csinálja, mint én itt), 10-szer annyit keres, mint én.

2011. szept. 22. 14:07
 19/23 A kérdező kommentje:

Utolsó,

na erről beszélek.

Nekem senki ne jöjjön a gaz. helyzettel, GDP -vel, ez csak duma, duma, duma.....duma.

Hebegnek habognak, egymásra mutogatnak, miközben sorra olvasom, sehol nincs annyi adónem mint itt, most nálunk lesz a legmagasabb az áfa, stb., na ne etessenek, hogy nem lehetne kitermelni.

Úgy tudom, az amúgy szentként emlegetett Antal-kormány idejében döntötték el, hogy a magyar gazdaságot az alacsony bérekkel akarják vonzóvá tenni a külföldi befektetők számára. Azóta ebben a mocsokban fetrengünk és nagyokat nyögünk.

Arról nem is beszélve, ha megemelkednének a fizuk mondjuk 3szorosra tán felélénkülne a belső gazdaságunk

A vállalkozóknak is hosszú távon megtérülne, több pénzből, többet költenének, stb.

2011. szept. 22. 15:40
 20/23 anonim ***** válasza:
Kérdező ! Jobban tudod mint mi és tényleg ez a válasz.
2011. szept. 22. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!