Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen AKTÍV szélsőjobboldali...

Milyen AKTÍV szélsőjobboldali és radikális csoportok vannak az alábbiakon kívül?

Figyelt kérdés
Magyar Gárda és letagolódott részrei, Pax Hungarica Mozgalom, Magyar Nemzeti Arcvonal, Véderő, Betyársereg, Nemzeti Őrsereg.
2011. szept. 19. 17:07
1 2
 11/11 Ubilé válasza:

Olvasgattam itt pár ember hozzászólásait, és egy furcsa következtetésre jutottam:

1. csak egy buta ember gondolhatja azt, hogy 1-2-3 ember csak úgy eszébe jut és ukmukfukk pártot alapít;

2. ahhoz az 1989.évi II.törvény szerint, minimum 10-ember kell;

3. nagyon komoly jogi ismeretek kellene ahhoz, hogy valaki egy Alapszabály megírásába belekezdjen, mert nem egyszerű feladat. Ráadásul rengeteg nyilatkozat és utánjárást igényel az alapítók mindegyikétől, főleg ha a bíróság visszaküldi hiánypótlásra az Alapszabályt. Ekkor kezdhetsz mindent elölről, nyilatkozatokat az alapszabályt újraírni a bíróság kérésének megfelelően. (persze új alakulóülés új jegyzőkönyv stb.)

Mert ugye nem elég bejelenteni az alakulást, hanem az alapszabályt a a bejegyzési kérelemmel és nyilatkozatokkal együtt be kell küldeni a bíróságnak és majd az elbírálja, hogy bejegyzi-e a szervezetet, vagy elutasítja a bejegyzést. Szóval nem olyan egyszerű ám ez a dolog, mint néhányan képzelik.

4. teljesen nyilvánvalóan olyanokkal alakít valaki, akikben megbízik, és még így is akad egy csomó probléma.

Szóval nagyon tájékozatlannak, vagy butának kel lennie valakinek ahhoz, hogy azt állítsa, hogy egy pártot hipp-hopp csak úgy meg lehet alakítani és az csak 1-2-emberből áll csak induláskor. Az ilyen emberek általában még életükben nem csináltak ilyet és jellemzően fogalmuk sincs arról amiről véleményt mondtak.

A Nemzeti Értékelvű Pártnál pl. véletlenül azt halottam, hogy G. Attilát a NÉP párt egyik alelnökét és annak családját a Jobbik emberei megfenyegették, mert alapítója a Nemzeti Értékelvű Pártnak és ennek okán kiakart lépni a Jobbikból, ez nem tetszett a Jobbiknak és közölték G. Attilával ha kilép a Jobbikból jobb ha elköltözik a családjával együtt lakóhelyéről, mert nem állnak jót magukért.

És akkor még finomak voltak.

Ez a történet valószínűleg igaz, mert több helyről hallottam, hogy nemcsak G. Attilával történt ilyen eset, hanem mindazokkal, akik saját jogon jutottak be valamelyik önkormányzatba és otthagyták, vagy ott akarták hagyni a Jobbikot.

Gondolom most már egyre agresszívabbak lesznek, mert nagyon lecsökkent a tagságuk száma.

Rossz nyelvek szerint az eredeti tagságuk 10%-ára, azaz a 90% eltűnt, vagy kilépett. Nem beszélve a szimpatizánsokról stb..

Szóval nem egyszerű egy ilyen történet.

2011. okt. 1. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!