Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lesz velünk, hogyan fogunk...

Mi lesz velünk, hogyan fogunk megélni jövőre és azután csökkenő keresettel és növekvő árakkal? Mi már most alig bírjuk. Mi lesz?

Figyelt kérdés
[link]
2011. szept. 18. 21:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én nem kereskedelemben vagy vendéglátásban dolgozom és itt is ugyanez van. De keresek másik munkát..:)
2011. szept. 19. 11:44
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

ma 00:42

Eltaláltad, vendéglátásban dolgozok. Egy vidéki városban melóztam, majd felköltöztem BP-re, de mindenhol ugyanazt tapasztalom. A legabszurdabb helyzetekkel találkozok.

Volt ahol 6, volt hogy 8 órára jelentenek be, sehol nem dolgozok kevesebbet napi 12 óránál, de előfordult a napi 19 óra meló is, akkor reggel 6-ra mentem. Ez ugye rendkívüli munkavégzés, és 50%-100% plusszbért kéne fizetni, nem tették.

Volt ahol az alapfizetésünk 70 volt, plussz a jatt amit megegyezés szerint 100% megkapunk. Ezzel szemben levontak belőle, ha soknak tartották.

A szabadságpénzt SEHOL nem fizetik ki, van ahol arra hivatkozva, hogy azért mert kapunk jattot. Hogy a kettőnek mi köze egymáshoz nem tudom. De a legfelháborítóbb az amikor mielőtt szabira küldenek azt mondják, hogy adnak szabipénzt, és utána fizetéskor derül ki hogy nem adnak.

Kettős jelenléti ívet vezetnek MINDENHOL, egyik a

hivatalos, ha jön egy ellenőrzés, egy pedig a valós, hogy tudják hány órád van (havi 220 és 300 között változik).

Személyzeti meleg kaja 1x van egy nap, ha pl 16 órát dolgozol akkor vinni kell be otthonról, vagy jóban kell lenni a szakácsokkal.

Sok hely már tele van kamerával, de olyan is előfordult, hogy LEHALLGATTÁK a személyzetet munka közben!

Ezeken kívül ha jön egy munkaügyi ellenőrzés azt kell hazudni hogy a bejelentett munkaidőnek megfelelően dolgozunk, különben holnaptól nincs melód, és lehet hogy máshol sem alkalmaznak mert "nem vagy lojális" a céghez.

Szóval sok sikert mindenkinek itthon, nekem ebből 29 évesen elegem lett, az én pénzemen, az én káromra senki ne gazdagodjon, miközben elvárja hogy mosolyogjak a kedves vendégre! Mert így nem tudok.

2011. szept. 19. 12:02
 13/16 anonim ***** válasza:
Ja, és a kedvenc amikor a beosztást pár nappal szabadnap előtt átírják, (szintén rendkívüli munkavégzés lenne). Ha átírják és te pont szabadnapon vagy, és ki van kapcsolva a telefonod akkor téged basznak le hogy nem tudtak értesíteni, és mit képzelsz hogy szabadnapon nem lehet elérni! :))
2011. szept. 19. 12:07
 14/16 anonim ***** válasza:
Son of satan mivel foglalkozol?
2011. szept. 19. 13:26
 15/16 A kérdező kommentje:
És az milyen, hogy a város, ahol dolgozom nem adja a dolgozóknak a kiutalt munkaruhapénzt, tankönyvpénzt. volt, hogy a jutalmat is bent tartotta és csak évvégén adta oda... Pedig tudjátok, ezek egy főre lebontva nagyon kevés összegek,de fontosak, számítanak... És az önk. megkapta, a főnökséget kifizették, minket meg nem...
2011. szept. 19. 20:10
 16/16 anonim ***** válasza:

Ausztriában ilyeneket azért nem is mer megtenni a vállalkozó, mert ott 1 pillanatig sem gondolkodik senki hogy feljelenti ha nem kapja meg az őt megillető dolgokat, vagy nincs rendesen bejelentve.

Nem az adókat kéne emelni, hanem az összes lehúzó céget felnyomni élből, és megbüntetni, ha nem fizet eladni a tulajok segge alól a luxusverdát, abból lehet több jönne be mint a megvonásokból!

2011. szept. 19. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!