Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lenne, ha a másik oldalról...

Mi lenne, ha a másik oldalról néznénk a megszorítások kérdését?

Figyelt kérdés

Szóval azért vannak elvonások, megszorítások, mert az államnak nincs pénze. Miért nincs pénze? Mert az emberek jó része mutyizik, trükközik, adót csal, stb. A probléma az, hogy abba nem gondolnak bele, hogyha az állam szív, akkor mindenki szív. Ugyan az a helyzet, minthogy csesztetheted te a tanárt egész évben, év végén mégis ő fog megbuktatni és te húzod a rövidebbet.

Mo.-n ha valaki azt mondja, hogy sikerül jól átvernie az államot, vagy adót csalni, a többiek azt mondják: "De f@sza csávó vagy, mondd el hogyan csináltad, kipróbálom én is." Belgiumban például az adócsaló szociális megítélése a gyilkoséval egyenlő.

2011. szept. 16. 17:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Aki adót csal, azt nem igazán bántja az adóemelés...
2011. szept. 16. 18:18
 12/21 anonim ***** válasza:
78%
Ja meg persze a vidékiek adójából. Akiknek semmi köze a fővárosi utazáshoz. De legalább nem marad pénz a vidéki közlekedés fejlesztésére.
2011. szept. 16. 18:20
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Addig emelgetik az adot, mig nem lesz erdemes munkat vallalni. Mindenki segelyre fog menni - es azt mibol fogjak fizetni?
2011. szept. 16. 18:29
 14/21 anonim ***** válasza:
69%
A 16 %-os adó 4-500 millió bevételhiány okoz évente! Ezért nincs az államnak pénze:.
2011. szept. 16. 18:47
 15/21 anonim ***** válasza:
68%
Ezt mégis honnan vetted? És ha igaz is, 4-500 millió rohadtul nem nagy pénz egy államnak:D Fél kilométer autópálya konkrétan:D
2011. szept. 16. 19:04
 16/21 anonim ***** válasza:
95%

A parlamentben ülők, a törvény által szentesített maffiózók. Ők csalnak, lopnak a legtöbbet (kivétel nélkül) és nagyon nagyban. Én a másik oldal szemszögéből figyelem, hogy hogyan lehetne ezt utánozni. Tudod kicsiben próbálom ellesni a tolvaj technikát, de nem megy, pofa is kell hozzá.

A tanárt én is megszívtam, de - saját magamat buktattam meg, mert a kérdésekre nem tudtam a választ és flegma voltam. Vásár után okos a paraszt. Én már megtanultam.

2011. szept. 16. 19:06
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
:D Ennyi a válaszom. Te sem gondoltad ezt komolyan, hogy azért nincs pénze az államnak mert 10-ből 1 ember ügyeskedik az adóval.
2011. szept. 16. 19:30
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Félek nem leszek népszerű, de mit várunk egy olyan országban, ahol a bkv/parkoló ellenőr a rossz fiú. Látott valaki fodrászt/tanárt/takarítót stb. számlát adni?

Az már más kérdés, hogy az állam rettentően nem hatékonyan működik...

Én is USA példát tudok felhozni, pl. egyetemi vizsgán puskáztam, a többiek kiszúrták és jól lebarmoltak, hogy mit képzelek. Vagy mikor (és ez most tényleg véletlen volt) beálltam a mozgássérült helyre, 3-an ugrottak szólni, hogy rossz helyre parkoltam. Szóval gyilkos különbség van mentalitásban.

2011. szept. 16. 20:44
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

20:44-es vagyok (valszeg előző)

Szinte minden helyen elkérem a számlát, ahol nem adnak automatikusan. Legtöbben bunkónak gondolnak miatta, de könyörgöm... most komolyan biztos nem én teszem jól?

Az már más kérdés, hogy politikai elitünk épp olyan ügyeskedő, mint szorgos népünk. Amikor Svédországban lemond egy miniszter, mert magán célra vásárolt a minisztériumi hitelkártyával, amit még aznap vissza fizetett???? (jóval a botrány kitörése előtt) Szóval lenne hova fejlődni...

2011. szept. 16. 20:50
 20/21 A kérdező kommentje:

"Te sem gondoltad ezt komolyan, hogy azért nincs pénze az államnak mert 10-ből 1 ember ügyeskedik az adóval."

Hát Gondolkozó, most nem sokat gondolkodtál. 10-ből 1 ember arány 10 milliónál 1 millió ember. Ez azért már kicsit sok ügyeskedő a te mértéked szerint.

2011. szept. 16. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!