Mi lenne, ha a másik oldalról néznénk a megszorítások kérdését?
Szóval azért vannak elvonások, megszorítások, mert az államnak nincs pénze. Miért nincs pénze? Mert az emberek jó része mutyizik, trükközik, adót csal, stb. A probléma az, hogy abba nem gondolnak bele, hogyha az állam szív, akkor mindenki szív. Ugyan az a helyzet, minthogy csesztetheted te a tanárt egész évben, év végén mégis ő fog megbuktatni és te húzod a rövidebbet.
Mo.-n ha valaki azt mondja, hogy sikerül jól átvernie az államot, vagy adót csalni, a többiek azt mondják: "De f@sza csávó vagy, mondd el hogyan csináltad, kipróbálom én is." Belgiumban például az adócsaló szociális megítélése a gyilkoséval egyenlő.
Én már évek óta mondom, hogy ez így van. Amerikában például már azért csúnyán néztek, mikor elmeséltem, hogy a BKV-n gyakran blicceltem. Az a baj, hogy Magyarországon az adócsalókat nem tekintik tolvajnak, hanem vmi underground f*szagyereknek, aki most jól bemutatott a rendszernek. Sok embernek tényleg nincs pénze adókra, de túlnyomó többségben vannak azok, akik egyszerűen elsumákolják, pedig lenne rá pénzük.
A másik baromság: csak a gazdagok csalnak adót. Na, ez egy hülyeség, a kisemberek és ugyanúgy csinálják.
nekem nincs bajom a megszorításokkal addig, míg nem a kisembereken verik le
pl ott van a 32%adó helyett 16, ezzel egyértelműen a gazdagoknak(sokat keresőknek) adtak egy csomó pénzt
"Szóval azért vannak elvonások, megszorítások, mert az államnak nincs pénze."
Hülye! Az államnak van pénze. K.rva sok adó folyik be! Csak nem képes beosztani! Öntik bele a veszteséges vállalatokba, bármilyen felújítás megnézel többszörös árat fizetnek érte hiába a pályázatok. (lásd Margit híd, de bármilyen útfelújítás, bicikliutak 100 millióért kilométerenként! Amit a hatodáért meg lehetne csinálni!!!) és azt az óriási állami intézményrendszert is fenntartják, pedig fele annyi közalkalmazott sem kellene!!
Simán a felére lehetne csökkenteni a közterheket, de senki sem mer lépni ezügyben, ha te lennél Orbán Viktor te is örülnél a havi 2 millás fizetésednek és a lakásnak amit az 5 kölyköd után kaptál, mit érdekelne téged egy igazi átfogó országreform! Csak rá kell fogni Gyurcsányra meg az állítólagos adócsalókra és látod, működik neki! Csak közben egyre nagyobb sz.r lesz ez az ország!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!