Miért mondják egyesek, hogy Magyarország "pokol" meg "trágyadomb" amikor a magyar életszínvonal kb. az USA-belivel van egyszinten és az egész világon csak Nyugat-Európában meg esetleg Kanadában és Ausztráliában van jobb élet, mint itt?
Tudom miről beszélek, mert több országban is jártam és vannak tengerentúli ismerőseim is.
Nyugat-Európában van a világon a legjobb életszínvonal, de az is csak annyival jobb a magyarnál, hogy az emberek több pénzt keresnek, a szolgáltatások, az infrastruktúra Magyarországon is van olyan jó, mint Nyugat-Európában.
A közbiztonságot is sokkal jobbnak mondják itt, mint mondjuk Párizsban, Londonban.
Az magyar életszínvonal szinte egy az egyben megegyezik az amerikaival. Amerika nem az a hely, amit a Dallas-ban meg a Beverly Hills-ben játszódó tinisorozatokban mutatnak be. Egy átlagamerikai ugyanúgy él, mint egy átlagmagyar.
Kanada meg Ausztrália talán kicsit jobb, mint Magyarország és az USA, de nem olyan jó, mint Nyugat-Európa.
Japán, Dél-Korea és az egyéb ázsiai, közel-keleti fejlett országok felszínileg fejlettnek tűnnek, de az átlagemberek között sokkal nagyobb ott a nyomor és a túlhajszoltság, mint nálunk.
Ezek után jön a világ többi része, amiről felesleges beszélni, mert a felsorolt országokhoz képest a bányász béka feneke alatt vannak 10 kilóméterrel.
Én azt mondom, ha valaki talpraesett és nem óbégat állandóan, valamint nem a sültgalambot várja naphosszat akkor a felsorolt országok közül bármelyikben jó életet tud kovácsolni magának (igen, Magyarországon is), de ha valaki itt óbégat és azzal henceg, hogy majd jól kimegy külföldre, az valószínűleg ott is sz*pni fog, mindegy, hogy Kanadába, vagy Norvégiába kerül.
Sokan nagyon gazdagnak hiszik még Nyugat-Európát.. igen, ez így is van ha nem fizetsz adót, lakbért stb..
Pl az UK-ban havi £1200-at keresel, de ebből ki kell fizetned az évi £1200 concil adót, valamint a hetente min £120 lakbér (ha haviba kell fizetni akkor átlagba £600), ki kell perkálni a számlakat, internetet, még meg is kell venni az egyébként olcsónak tűnő drága kaját.. ha van kocsid akkor arra is fizetni havi kb min. £150 (?)
Szóval hiába keresel kint 4-szer annyit mint Magyarországon ha annak csak a 70%-a adó, számla...
Szerintem Magyarországon is van olyan színvonal mint nyugaton.
(Hozzáteszem, az utcák olyanok mint a közép korban, a házak úgy néznek ki mint a barlangok, ráadásul havi 15 ezer forintért negyed olyan jó internetet sem kapsz mint Magyarba 3ezerért... fejletlenek..)
"Szerintem Magyarországon is van olyan színvonal mint nyugaton."
Szép álmokat. Mintha Magyarországon nem kéne adót fizetni, és mintha nyugaton mindenki csak 1200 eurót keresne. Megsúgom, hogy ennyit kb egy egyszerű felszolgáló kap, egy átlagos, képzett valaki ennek a dupláját is simán megkeresi. Én gyakornokként egy cégnél kaptam 900 eurót, heti két napnyi munkáért. Ne áltassuk már magunkat hülyeségekkel.
Kedves utolsó! Tudnál nolmárisabban is olvasni? Mert az előző válasznál nem éppen euróról van szó és az Anglia, nem pedig Német.
Havi fizetésed £1200 (látod a jelet a szám előtt?? Az a font jele)
Igen, ez a minimálbér (£7.20/h)
De csak azok keresnek ettől többet akik nagy városban élnek ès ilyen iroda kukacok. És hát a külföldre költözött magyarok szerintem 80%-a nem irodás, vagy éppen magas végzettséggel dolgozik a szakmájában. (Még ha pl software fejlesztő vagy programozó is, nem hinném, hogy lenne olyan munkáltató aki dolgoztatna egy angolul nem tudó "Kelet-Európait".
Mindenki gyári munkával kezd és azt is csinálja jó pár évig. Addig meg csak minimálbérről lehet szó.
És nem írtam, hogy Magyarba nem kell fizetni adód, csak azt, hogy ott mindenféle számla 3-szor annyi mint itthon. (Áram, víz, net, biztosítás stb)
Ha mindent levonunk a fizetésből, akkor nem sokkal marad több pénzed mint pl Magyarországon.
USA-ban nyugati bérek vannak.(Csak mondom.)Lakik kint Texasban egyik volt osztálytársam,aki kint szakmunkás melóval nagyjából 500 ezer körül keres havonta.
USA hetedik helyen van a világon,ami nem túl rossz.(2015-ös adat.)
66-os az kint olyan mint itthon 47.000Ft,lópucu.
500k itthon se egy eget rengető hát még kint minimum 5-szöröse kell és akkor tudsz átlagos életet élni.
Jó persze élhetsz kenyéren vizen meg vajat kapargathatod a széléről meg dughatod a retek dagadékokat mert ennyi pénzből sajnos max ennyire futja.
68-as válaszoló hülyeségeket írsz.Nézd már meg azt,hogy egy (átlag amerikai és magyar család hogy él.)
Óriási különbség van a kettő életszínvonala között.
Akiről egyébként beszéltem,annak most 2 saját autója van és egy kis pici lakása,ami már az övé.Ez nagyjából neki 10 év alatt összejött.Magyarországon,ha egyáltalán itt maradok 20 éven belül biztos nem lesz hasonló,mellesleg egy átlag magyarnak 30 éven belül sem lesz ilyen....pedig nem a nagyon szegények közé tartozom.
Mellesleg USA-ban a benzin és néhány élelmiszer is olcsóbb,mint itthon.
Arról nem is beszélve,hogy egy gyerek után több tízezres támogatás is jár.Plusz cégtől,ahol dolgozik benzin támogatást is kap.Viszonylag magasat.
Hol van ehhez képest ez az ország?Sehol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!