Miért mondják egyesek, hogy Magyarország "pokol" meg "trágyadomb" amikor a magyar életszínvonal kb. az USA-belivel van egyszinten és az egész világon csak Nyugat-Európában meg esetleg Kanadában és Ausztráliában van jobb élet, mint itt?
Tudom miről beszélek, mert több országban is jártam és vannak tengerentúli ismerőseim is.
Nyugat-Európában van a világon a legjobb életszínvonal, de az is csak annyival jobb a magyarnál, hogy az emberek több pénzt keresnek, a szolgáltatások, az infrastruktúra Magyarországon is van olyan jó, mint Nyugat-Európában.
A közbiztonságot is sokkal jobbnak mondják itt, mint mondjuk Párizsban, Londonban.
Az magyar életszínvonal szinte egy az egyben megegyezik az amerikaival. Amerika nem az a hely, amit a Dallas-ban meg a Beverly Hills-ben játszódó tinisorozatokban mutatnak be. Egy átlagamerikai ugyanúgy él, mint egy átlagmagyar.
Kanada meg Ausztrália talán kicsit jobb, mint Magyarország és az USA, de nem olyan jó, mint Nyugat-Európa.
Japán, Dél-Korea és az egyéb ázsiai, közel-keleti fejlett országok felszínileg fejlettnek tűnnek, de az átlagemberek között sokkal nagyobb ott a nyomor és a túlhajszoltság, mint nálunk.
Ezek után jön a világ többi része, amiről felesleges beszélni, mert a felsorolt országokhoz képest a bányász béka feneke alatt vannak 10 kilóméterrel.
Én azt mondom, ha valaki talpraesett és nem óbégat állandóan, valamint nem a sültgalambot várja naphosszat akkor a felsorolt országok közül bármelyikben jó életet tud kovácsolni magának (igen, Magyarországon is), de ha valaki itt óbégat és azzal henceg, hogy majd jól kimegy külföldre, az valószínűleg ott is sz*pni fog, mindegy, hogy Kanadába, vagy Norvégiába kerül.
"de főleg gondolkodásmódban le vagyunk maradva a nyugati színvonaltól, de rendesen."
Senkitől sem vagyunk lemaradva gondolkodásmódban, csak másként gondolkodunk. Ha te azt jelented ki, hogy a nyugati gondolkodásmód az etalon és mindenkinek afelé kéne "fejlődnie", azzal gyakorlatilag elismered, hogy a világon csak a nyugati gondolkodásmódnak van létjogosultsága és mindenkinek olyanná kell válnia, ergó tagadod a gondolatszabadságot.
"Milyen logika ez már?"
Európai Unió, csak enyit mondok. Egyik lényege, hogy az ember egyszerűbben tud átköltözni egy másik tagállamba. Mexikóból vagy Brazíliából nem olyan egyszerű az USA-ba költözni, míg mondjuk innen Franciaországba gyakorlatilag úgy költözhet az ember, mintha belföldön lenne. Ráadásul visszatartó tényező a nyelvtudás is.
Szóval szerinted minden ember a világon kapja fel a cókmókját és költözzön "a világ legjobb országába"?
Mert ebből csak az sülne ki, hogy "a világ legjobb országának" 1 milliárd felett lesz a lakossága ezért összeomlik és valami Szomália-szerű gettó lesz belőle, a többi üresen maradt ország meg füves pusztává alakul, az emberiség pedig visszakerül a kőkorszakba.
"Szóval szerinted minden ember a világon kapja fel a cókmókját és költözzön "a világ legjobb országába"? "
Mondtam én ilyent? Csak annyit említettem meg, hogy ha nem lennének a különféle akadályozó tényezők, akkor sokkal erőteljesebb lenne a kivándorlás, mert ha az ember nagyon rossz körülmények között él, és mellette nagyon könnyen átmehetne máshova, ahol jobban élne, akkor a hazafiság akaratlanul is háttérbe szorul.
Nekem pont ez a szigorú szabályokhoz való ragaszkodás nem tetszik az úgynevezett "Nyugati gondolkodásmódban." Szerintem nem attól lesz jó az élet minősége, hogy valaki retteg rágyújtani bizonyos helyeken, mert többszáz font bírságot kaphat vagy fél elmondani a véleményét valamiről, mert letartóztatják gyűlöletbeszédért.
Ha valaki olyan fafej robotagyú, hogy elvárja a másik embertől az ilyen gépies viselkedést, azt csak sajnálni tudom. Nem véletlen, hogy Olaszországban, Bulgáriában vidámabbak az emberek, mint Svédországban, Angliában, még akkor is, ha ezekben a déli országokban rosszabbak az életkörülmények.
Magam is jártam már Angliában, de szinte egy mosolyt sem láttam csak kényszeredett vicsorgásokat és távolságtartást. Magyarországon viszont rengeteg mosolyt kaptam már, csak normálisan kell megszólítani az embereket, kedvesnek kell lenni hozzájuk.
Nekem pont ez a gépies, hideg, nyugati gondolkodásmód nem tetszik, ez az egyik ok, amiért nem költözök Nyugatra.
HAZÁTLAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
undorodik*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!