Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi kapunk majd cserébe az...

Mi kapunk majd cserébe az ingatlan adóért?

Figyelt kérdés
(Előrebocsátm, hogy az MSzP-re szavaztam, és - KÍNOMBAN - arra is fogok!) A gáz egyre drágább lesz, de lehet vele fűteni, főzni, vizet melegíteni. A villanyáram nagyon drága, de lehet vele világítani, közvetve főzni, sütni, mosni. A víz még drágább, de lehet belőle inni, benne fürödni és vele mosni, főzni. Lehet, hogy úgy kell a végén takarékoskodni, hogy inkább melegen öltözködöm a lakásban, ritkábban fürdök (víz, gáz, illetve villany) ez kevesebb tiszta ruhát is igényel majd (víz, villany a mosógéphez), nam porszívozom, nem telefonálok - csak alapdíj vagy lemondom, a mobil meg csak lesz -, nem nézek TV-t (kábel TV is, áram is), és persze ezután sem megyek nyaralni, nem veszek autót és még bérletet sem. Az ingatlanadó a legisebb lakások esetén is legalább 10 ezer forintot fog jelenteni. Hogyan tudaom ezt majd kigazdálkodni ha a fentiekből alig tudok lefaragni és azoknak is jócskán felmegy az ára???
2009. ápr. 21. 19:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
85%
Cserébe kapsz érte egy bizonylatot amivel igazolhatod ,hogy befizetted.Ki tudja lehet egyszer jól jön ha már Wc papírra se futja majd.
2009. ápr. 21. 22:04
 12/14 A kérdező kommentje:
Már bánom, hogy feltettem a kérdést! Válaszolni senki sem tudott rá, csak cikizni, gúnyolódni, támadni, ami nemhogy nem zavar, mert akár reprezentatívnak is beillő mintavételt kaptam, de változatlanul nem tudom, hogy a kiadási oldalon hova tervezik beállítani - mert azt meg kell indokolni -, és hogy Bajnai Gyurka és az új pénzügyminiszter - akinek még a nevét sem tudtam megjegyezni -, mivel indokolják, ideologizálják (A csak kevés!).
2009. ápr. 21. 22:39
 13/14 anonim ***** válasza:

"Mi kapunk majd cserébe az ingatlan adóért?"

Wekerle Sándor pénzügyminiszterhez kéréssel fordultak a pénzügyőrök. Azt kérték, hogy ők is kapjanak lovat, mivel minden fegyveres testület (csendőrség, rendőrség stb.) rendelkezik lovakkal. Wekerle azt válaszolta, megkapják a lovat, de csak részletekben.Az eső részletet ott helyben ki is utalta nekik.

Szerintem mi is ugyanezt kapjuk az ingatlanadóért cserébe

2009. ápr. 22. 09:56
 14/14 A kérdező kommentje:

Jó, ezt mondják, de a történet nem igaz, csak anekdóta. Wekerle később háromszor is volt miniszterelnök, Neki is jócskán voltak politikai ellenfelei!

Azért kérdeztem, hogy mit igérnek cserébe, mert - ráadásul még az "Átkosban" - volt már hasonlóan értelmetlen adónem, a TEHO. Azt meg kellett indokolni, s papíron el is tudtak számolni a beszedett összegekkel. Lehet, hogy nem volt rá nagy szükség, de így épült például - az eredetileg a Tanácsok költségvetési lyukainak befoltozására kigondolt adókból - Kispesten uszoda. Gyurcsány még arról beszélt - legalább mondott valamit -, hogy az állami válalatok vezetőinek visszakért (kapni úgysem fogják) prémiumát erdőtelepítésre fordítják. Alapvetően más oldalon álluk a kedves hozzászlókkal, de azt mindnyájan tudni szeretnénk, hogy könyvelésileg hova kerül az általam előre gyűlölt adónem? Én még nem tudom?? Most mondok egy konkrét pédát, ami hál' Istennek nem igaz: Ha én vagy a gyerekeim liszt-érzékenyek lennénk, és az az összeget csak arra fordítanánk, és minden lisztérzékenyt megfeleően tudnának támogatni, akár le is nyelnénk a békát, de így!! Az egyébként már tegnap este megírtam, hogy nagyon meg is bántam ennek a kérdésnek a felvetését.

2009. ápr. 22. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!