Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi kapunk majd cserébe az...

Mi kapunk majd cserébe az ingatlan adóért?

Figyelt kérdés
(Előrebocsátm, hogy az MSzP-re szavaztam, és - KÍNOMBAN - arra is fogok!) A gáz egyre drágább lesz, de lehet vele fűteni, főzni, vizet melegíteni. A villanyáram nagyon drága, de lehet vele világítani, közvetve főzni, sütni, mosni. A víz még drágább, de lehet belőle inni, benne fürödni és vele mosni, főzni. Lehet, hogy úgy kell a végén takarékoskodni, hogy inkább melegen öltözködöm a lakásban, ritkábban fürdök (víz, gáz, illetve villany) ez kevesebb tiszta ruhát is igényel majd (víz, villany a mosógéphez), nam porszívozom, nem telefonálok - csak alapdíj vagy lemondom, a mobil meg csak lesz -, nem nézek TV-t (kábel TV is, áram is), és persze ezután sem megyek nyaralni, nem veszek autót és még bérletet sem. Az ingatlanadó a legisebb lakások esetén is legalább 10 ezer forintot fog jelenteni. Hogyan tudaom ezt majd kigazdálkodni ha a fentiekből alig tudok lefaragni és azoknak is jócskán felmegy az ára???
2009. ápr. 21. 19:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%
mit kapsz?azt amit eddig:még plusz megszorítást.krvára nem érdekli az mszp-t az emberek sorsa,bizonyítják jópár éve.
2009. ápr. 21. 20:11
 2/14 anonim ***** válasza:
77%

Mi semmit de ők tovább töltik a svájci bankszámlát.

Viszont a cigányokra ez sem érvényes,mert valami dumával mentesítik őket.Ahogy lenni szokott.Lehet hogy ebből fizetik a közalkalmazotti bérüket,mert közalkalmazottak, nem?

2009. ápr. 21. 20:19
 3/14 anonim ***** válasza:
74%
Én nem szavaztam rájuk és nem is fogok.Ettől ugyanúgy iszom a levét én is.Nos ,én átálltam fatüzelésre ,a gáz csak főzésre meg sütésre megy.Gondolkodom azon,hogy fúratok egy kutat sutyiban mert ha azt használom akkor nem lesz víz meg csatornaszámla sem.Az autót (16 éves Opel) egy hónapban egyszer hozom csak ki ,szerencsére arról már lement a hitel.Ezután amit eddig törlesztésre fordítottam mehet arra ,hogy albérletet fizetek azért ,hogy lakhassak a saját otthonomban.De csak addig lakom itt míg tudok dolgozni mert ha lebetegednék akkor már gyógyszert nem igen tudnék vásárolni magamnak.Szerencsére a temetőbe már nem szednek a holtaktól semmilyen adót.
2009. ápr. 21. 20:19
 4/14 anonim ***** válasza:
70%

Nem az ingatlanadóval van baj, hanem a teljes állam-állampolgár viszonnyal.

A befizetett adókért az állampolgár packázó, urambátyámos, csalárd állami szolgáltatásokat kap, és ez méltánytalan. Az ingatlanadóért cserébe ugyanezt fogja kapni, csak több pénzért.

Az állam-állampolgár viszony nem magától javulhat, hanem sok felháborodott szavazó cselekedetei nyomán. A jobboldalnak sürgősen vissza kéne vonnia a hangosait a közbeszédből, hogy a baloldaliak is elmondhassák, ők mennyiben csalódtak a kormány munkájában (ha csalódtak), és hogy előre hozott választást követelnek (ha követelnek). Ha a baloldal nem csalódott, ha előre hozott választást nem követel, akkor a fenti kérdésre sem lehet értelmes választ adni. Folytatódik a szabadrablás, semmi sem elég drága/ócska ennek a társadalomnak (vagy tán a baloldali szavazóknak), a sarcot beszedi az állam, az állampolgárnak meg coki.

2009. ápr. 21. 20:22
 5/14 anonim válasza:
81%

SEMMIT.

Az a jó a dologban, hogy befizettünk a lakásba valamennyi tőkét az adózott jövedelmünkből, amire most újra kivetik az adót. Adózol a jövedelemszerzéskor, az elköltésekor, már a birtoklásért is fizetni kell. És persze, mi, mint birtokba vevők fizetünk, nem az átvitt értelemben "tulajdonos", azaz a bank, aki jelzáloggal terhelte a lakást. Jól jár az állam, jól jár a bank, a kisemberről pedig lehúzzák az utolsó bőrt is, ameddig bele nem rokkan.

A legújabb hírek szerint 9,5millió lesz az értékhatár. Mert ugye, akinek 9,5 milliós lakása van, persze 100% hitelből, az már gazdag, fizethet.

2009. ápr. 21. 20:27
 6/14 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem ne fürödjél, ha nagyon szomjas vagy igyál a csapból. Világítás helyett van gyertya ez régen is bevált, meg állati zsiradékból is készíthetsz. Öltözz melegen, az áramot köttesd ki tévét úgyse nézel minek az. Telefon nem kell, jó helyette a képeslap, ha valaki beszélgetni akar az jöjjön oda és mondja a szemedbe. Ne menj nyaralni, ne vegyél autót, járj gyalog. Fa van az erdőben szóval fűtésre sem kell költeni. Így simán kigazdálkodod azt a 10 ezer forintot amit az ingatlanadó jelent, meg azt a pár tízezret ami még jön, mint elvonás.

Ja, és szavazz továbbra is az MSZMP-re.

2009. ápr. 21. 21:04
 7/14 A kérdező kommentje:

20:22-es-nek. Bocs, de ettől a hozzászólástól nem hohy nem lettem okosabb, még a pártállásod sem derült ki. Én azért úgy indítottam, hogy az MSzP-re szavasztam, mert mi érzetlmi alapon szavazunk az rájuk, de nem fogadjuk el Őket kritika nélkül, vagyis a 600 százalékos és 990 százalékos rossz közül a 600 százalékosat választotuk.

20:27-nek: Köszönöm. És mi az a 9.5 millió forintos értékhatár? Egy garzonlakás piaci értéke. Havi 8 rongy úgy, hogy még a hidegvíz csapot sem merted kinyitni. Vajon az 54 m2-es, zöldövezeti kertes házban lévő lakásom mennyibe kerül majd úgy, hogy még egy pohár vizet nem ittam, és még a postás sem csöngetett be?

2009. ápr. 21. 21:18
 8/14 A kérdező kommentje:
21:04-nek. Az nem zavar, hogy gúnyolódsz, mert vállaltam a pártállásomat, és magam hívtam ki magam ellen a Sorsot, viszont a hozzászólásod legelejét pontosítanom kell. Fürüdni ne fogok, de ha a csapból innék, már arra megprörög a vízóra. Több idegen nyelven is beszélek nagyon jól, így lehet, hogy kivándorló útlevelet kérek, és emigrálok.
2009. ápr. 21. 21:24
 9/14 anonim ***** válasza:
58%
ne emigrálj csináld végig amit választottál.
2009. ápr. 21. 21:35
 10/14 A kérdező kommentje:
Ez mind szép és jó, de változatlanul nem tudom, hogy az ingatlanadóért cserébe mit kapunk, illetve a kivetésének mi lehet az ideológiai alapja?
2009. ápr. 21. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!