Nagy komédia volt az ingatlan adó?
Nekem azt senki ne akarja elmagyarázni hogy egy kormányzó párt az apparátusával nem tudta előre hogy, egy pontosan meghatározhatatlan adó alapot nem hagynak megadóztatni.
Az egész egy színjáték volt, „ majd mi a gazdagokat is megadóztatjuk” címszóval, amiről tudták hogy úgy is ellesz meszelve. Simán belehetne vezetni, csak nem akarják. Van egy réteg, a felső 10% akik mindent eltudnak kerülni, holló a hollónak!
Nem nagyon foglalkozom a politikával, tehát annyit tudok, amit a hírekben bemondanak. Mindenesetre örülök, hogy nem lett belőle semmi, mert egy ingatlan értéke becslésenként más lehet, így könnyen bárkinek a nyakába varrhatták volna az adót, mondván: az ő szempontjaik szerint, ez több, mint 30 millió.
Egyébként, amit mondasz, kedves Kérdező, valóban elgondolkodtató és a helyzet, kimenetellel együtt igencsak adhat okot gyanakvásra.
Első lennék:
Mi pont a peches határvonalon vagyunk, kb. 30 m érhet a ház. Emiatt kissé megkönnyebbültem, de ahogy a Második mondta, ez nem marad ennyiben.
A törvény megalkotásakor az ab iránymutatásai szerint jártak el, akkor mért lett volna komédia? Ha nem a szerint járnak el amit néhány évvel ezelőtt lefektetett az ab akkor egyértelmű, hogy csak komédia, de így minden esély megvolt rá hogy átmenjen.Mondjuk úgy akár, hogy ennél több esély soha sem lesz rá hogy átmenjen. Itt egész egyszerűen arról van szó, hogy az államnak szüksége van erre a pénzre, és vagy vagyon alapján veszi el, vagy fogyasztás alapján. Úgy tűnik fogyasztás alapján fogja, amivel az emberek nagy része rosszabbul jár szerintem, mert több ember tankol havonta drágán, mint akinek 30.000.000 fölötti ingatlana van. (mégha a kalkulátor csal is)
halkan jegyzem meg, hogy a vagyonadót is beleszámolva voltunk példaként említve a nemzetközi hírekben, követendő példaként a válságban görögo-nak, stb.
De nembaj, majd jön a fidesz és mindenki jól fog élni. :DD
Mi az hogy ab?
Nincs olyan felértékelési rendszer ami az ingatlan természeti állapotát ne nézné. Ez alap.
Egyszerűen a szoftvert kellett volna néhány kérdéssel bővíteni és akkor elég pontos lehetett volna. Direkt nem pontosítottak hogy elhasaljon. Amúgy is 50milla lett volna a jó határ, magasabb befizetéssel, és egy 100millás még magasabbal. Te is egy ócska MSZP nyugger vagy, aki tudja hogy az egész pártja egy vicc, de belehalna ha nem neki adna igazat.
Ha a nyakad vágná a pártod, akkor is az utolsó erőddel meg csókolnád a kezét és elcsukló hangon sziszegnéd hogy Msssssssssszz p, csak gondolkodni ne keljen!
Az előbb úgy belerúgtam az ágy szélébe, hejj, a rohadt MSZP...
De most komolyan, legalább szidd az alkotmánybíróságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!